10 måder øl kan forbedre din livskvalitet på

Vidste du, at et dagligt glas øl faktisk er godt for dit helbred? Tjek disse 10 fantastiske fordele.

Øl er en af de mest kendte alkoholholdige drikkevarer i verden. Det er dannet af spirede bygkorn, hvis stivelse gæres i vand med gær.

I århundreder har det været en del af hundredvis af forskellige kulturer rundt om i verden. Det er blevet værdsat både for dets virkninger på kroppen og dets ernæringsmæssige kvaliteter.

Og det er rigtigt: I modsætning til folkelig tro giver øl nogle interessante sundhedsmæssige fordele. Dette er selvfølgelig kun så længe det forbruges i moderate mængder.

Det er rig på antioxidanter, vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer, der hjælper med at forbedre funktionen af mange kropslige systemer.

Det indeholder endog færre kalorier end andre drikkevarer, og dets vanddrivende virkninger hjælper med at opmuntre til fjernelse af overskydende væske tilbageholdt i vævet.

Faktisk er der endnu flere ukendte fordele til at forbedre din livskvalitet.

Tag en øl og gør dig klar til at lære om dem!

1. Det er nærende

På grund af dets sammensætning er øl faktisk en relativ sund drikke, der giver en næringsstofforøgelse til hele kroppen.

Det har høje niveauer af B-komplekse vitaminer, herunder folsyre, ud over kulhydrater og naturlige fibre.

Blandt dets mange mineraler er magnesium og calcium. Niveauerne varierer afhængigt af den anvendte behandlingsmetode.

Øl indeholder antioxidanter og vitaminer, der hjælper med at reducere de negative virkninger fra frie radikaler på cellerne.

Vil du lære mere? Læs: Magnesium-mangel: hvordan bekæmper man det

2. Det fremmer knoglesundhed

Da øl indeholder essentielle mineraler som silicium, hjælper det med at styrke knoglerne og dermed undgå tæthedstab og svækkelse.

Det anbefales til kvinder i overgangsalderen, da det giver phyto-østrogener, som hjælper med at minimere de hormonelle symptomer, der påvirker knoglens styrke.

Det antages faktisk at indtagelse af en lille mængde øl dagligt (op til 2 glas) reducerer risikoen for brud og osteoporose hos voksne.

3. Det reducerer risikoen for infektioner

Selvom overdreven forbrug af alkoholholdige drikkevarer nedsætter immunforsvaret, kan en lille dosis øl faktisk fungerer som et forsvar mod flere smitsomme sygdomme.

Dets næringsstofkoncentration øger immunsystemets respons på mikroorganismer. Derudover forhindrer det dem i at sprede sig mellem organer.

4. Det hjælper med at hydrere kroppen

Mens et overskud af alkoholholdige drikkevarer berøver kroppen fra hydrering, bidrager et glas øl dagligt til effektiv rehydrering.

Da det ikke kun indeholder vand, men også essentielle mineraler, hjælper det med at bekæmpe tab af salt og mineraler gennem fysisk aktivitet.

5. Det understøtter hjertesundhed

Effekten af moderat ølforbrug omfatter også interessante fordele for hjerte- og kredsløbssystemet.

Drikning af øl kan hjælpe med at reducere celle iltning, øge niveauet af godt kolesterol i arterierne og filtrere blodet.

Dette hjælper med at forhindre lidelser som for højt blodtryk, arteriosklerose og andre hjerteanfald relaterede lidelser.

6. Det forbedrer nyre sundhed

De vanddrivende forbindelser i drikkevaren gør det til en fremragende partner til nyre sundheden. Det øger ikke kun urinproduktionen, men reducerer også risikoen for udvikling af nyresten med op til 40%.

7. Det beskytter kognitiv sundhed

Silicon indholdet i denne naturlige drik kan nedsætte risikoen for neurodegenerative sygdomme som Alzheimers.

Det minimerer tilgængeligheden af aluminium i blodet og hjernevævet, som er forbundet med denne form for kognitiv sygdom.

Det reducerer også frie radikalers negative effekt på raske celler, som er forbundet med tidlig forældelse af hjernen.

8. Det øger den forventede levealder

Moderate øldrikkere kan drage fordel af dets mere end to tusinde sunde komponenter.

Disse komponenter beskytter kroppen mod iltning og de ændringer, der skyldes den unormale vækst af visse typer celler.

Til gengæld reducerer de for tidlig celle aldring og undgår udvikling af mange degenerative sygdomme.

9. Det forhindrer diabetes

De opløselige fibre, polyphenol-forbindelserne og mineralerne i øl virker på de mekanismer, der styrer sukkerindholdet i blodet. Dette reducerer din risiko for at udvikle type 2 diabetes signifikant.

Så længe forbruget er moderat, kan det være nyttigt til at undgå metaboliske komplikationer og kontrollere glukoseniveauerne.

Se denne artikel: 5 ukendte symptomer på diabetes

10. Det forhindrer hudens aldring

Indtagelse af små doser af denne drik er en nem måde til at undgå for tidlig hud aldring.

Øllets næringsstoffer forbedrer hudens selvhelbredende evner. Det hjælper også med at forhindre udseendet af sarte linjer og andre tegn på aldring.

Som du kan se, på trods af, at det er en alkoholholdig drik, så har øl bemærkelsesværdige egenskaber, der kan nydes ved moderat forbrug.

Det anbefalede forbrug er ét glas om dagen for kvinder og to for mænd.

FRA INTERNETTET