11 fordele ved gelatin, som du vil ønske at kende til

18. februar 2018
Udover at give os proteiner for at optimere vores fysiske ydeevne, kan gelatin også hjælpe os med at slappe af og endda være effektivt til at bekæmpe søvnproblemer.

Gelatin er et delvist solidt og farveløst stof. Det kommer fra kollagen lavet ved at koge animalsk bindevæv.

Det består af 98% komplekse proteiner og 2% mineraler. Når du blander det med vand, har gelatin mange fordele for din krop.

På grund af dets konsistens og evne til at blive tykkere, er det meget nyttigt til at lave desserter og andre opskrifter i køkkenet.

Udover dets anvendelsesmuligheder indenfor madverden, er det dog også en medicinsk fødevare, der er i stand til at forebygge og behandle en række lidelser.

Flere drager nytte af det. Mange kender dog stadig ikke til, hvordan de skal udnytte det fuldstændig for at forbedre deres velvære.

Af den årsag vil vi i denne artikel gerne forklare om de 11 primære fordele ved gelatin.

1. Gelatin er afgiftende

Kvinde rører ved sin mave

Glycin er en af de aminosyrer, der er at finde i gelatin. Det bidrager til udskillelsen af toksiner i din lever.

Dette stof fremmer aktiviteten af ekskretionsorganerne. Derfor er det nødvendigt for leverens optimale funktion.

Optagelsen af det hjælper med at mindske de negative effekter fra frie radikaler. Dermed hjælper det med at undgå vedvarende cellulær skade, som kommer fra overskydende giftige stoffer i blodet.

Læs mere: 5 grønne detox smoothies til vægttab

2. Det forbedrer din fordøjelse

Desuden er gelatin en hydrofil fødevare. Med andre ord tiltrækker og optager det væske, selv når det allerede er tilberedt.

Dette karaktertræk gør det til et glimrende middel til at forbedre fordøjelsen. Det skyldes, at det bevarer mavesaft og fremmer fordøjelsen af mad.

Optagelsen af gelatin forbedrer også bevægelsen i tarmene. Derudover fremmer det udskillelsen af affaldsstoffer, som har tendens til at blive fanget i tyktarmen.

Takket være dets indhold af glycin, muliggør det genskabelsen af maveslimhinden. Dermed optimerer det optagelsen af næringsstoffer og forebygger udviklingen af fordøjelsesrelaterede sygdomme.

3. Gelatin forbedrer knogler og leds helbred

Ben på løbebånd

Dets store indhold af essentielle aminosyrer gør også gelatin til et godt tilskud til at bevare tilstanden af knogler og brusk.

Dets anti-inflammatoriske egenskaber bekæmper smerter i disse områder. På samme tid mindsker de din risiko for sygdomme såsom gigt og slidgigt.

4. Gelatin, en kilde til proteiner

Trods alt består gelatin af mere end 90% proteiner med stor biologisk værdi. For det første øger de ens energiniveauDerudover bidrager de også til opbygningen af mere muskelmasse og forbedret ydeevne.

Gelatin er meget godt til atleter og gravide kvinder. Trods alt optager vores kroppe nemt dets aminosyrer og drager nytte af det.

5. Det styrker negle og hår

Sunde hænder og negle

Keratin, der er at finde i denne naturlige ingrediens, kan blive anvendt som en alternativ behandling til at styrke negle og skrøbeligt hår.

Disse egenskaber kan blive draget nytte af ved at indtage det eller anvende det udvordes.

6. Det forbedrer hudens helbred

Kollagen er et af de stoffer, som er mest brugt indenfor fremstillingen af cremer og kosmetiske midler til hudpleje.

Gelatin har en base af kollagen. Dermed giver det de nødvendige aminosyrer for at holde huden ung og sund.

Indtagelse samt udvordes anvendelse af det mindsker effekterne fra solen og andre toksiner. Dermed forebygger de dannelsen af tidlige rynker.

7. Det hjælper med at lindre stress og angst

Kvinde tager sig selv til hoved på grund af hovedpine

Glycin virker også som et naturligt beroligende middel, der er i stand til at stoppe overdreven produktion af noradrenalin. Dette er et hormon, der er forbundet med tilstanden af angst og panik.

Optagelsen af det afbalancerer aktiviteten i nervesystemetDermed sænker det produktionen af stress-relaterede hormoner.

8. Det reparerer tarmvæggen

Stofferne i gelatin er nyttige til at mindske tarmenes gennemtrængelighed.

Dette er muliggjort ved at reparere tarmvæggen, som har tendens til at blive irriteret af allergier overfor fødevarer samt nogle sygdomme.

Som konsekvens fører denne egenskab til en forbedring af optagelsen af næringsstoffer, man får fra fødevarer. Derfor holder det kroppen i en perfekt stand.

9. Det hjælper dig med at falde i søvn

Kvinde sover i seng

Patienter, der døjer med søvnløshed eller andre problemer forbundet med søvn, kan bekæmpe disse problemer ved blot at tilføje en portion gelatin til deres kost.

Aminosyrerne og de essentielle mineraler øger produktionen af melatonin. Det er et hormon, som medfører en god portion søvn.

10. Det bekæmper overskydende vægt

På grund af dets lave indhold af kalorier og store mængder af proteiner, er gelatin et godt tilskud, hvis man prøver at tabe sig.

Disse stoffer mindsker den umættelige lyst til at indtage kalorier. Deruoder øger de forbruget af energi under aktiviteter, der er fysisk krævende.

Læs mere: Tab dig og forbedr dit immunforsvar med disse 5 drikkevarer

11. Det fremmer helingsprocessen

Som det sidste er de anti-inflammatoriske og helende egenskaber i gelatin nyttige til at fremme helingen af indvendige og udvendige skader.

Det er derfor, det er glimrende til gendannelsen af overfladiske sår på huden og lidelser såsom mavesår.

Som konklusion, selvom vi typisk bruger gelatin til madlavning, er det også en ingrediens med flere fordele for ens krop. Prøv at anvende det vedvarende for at kunne nyde dets vidunderlige egenskaber!

FRA INTERNETTET