5 fejl ved øjenpleje, som du måske begår

Selvom det kan give lindring til at starte med, er det en usund vane at gnubbe sine øjne med fingrene, eftersom det kan få dem til at svie, eller man kan overføre skidt fra ens hænder.

Dine øjne er en meget vigtig del af kroppen og et vigtigt organ. De er faktisk et integreret værktøj for menneskelig udvikling.

De er ikke essentielle for livet. Mange mangler synets gave af flere forskellige årsager. Men alligevel er de vigtige for dem, der har været vant til at bruge dem siden fødslen.

Det er vigtigt at gøre dette klart. For dem, som er totalt blinde, har tilpasset sig til deres situation. De har endda udviklet andre evner i højere grad, end det tidligere har været bevist muligt.

De fleste personer ønsker dog at bevare deres syn i perfekt stand. For det giver dem mange fordele i forhold til vækst samt fysisk og mental træning.

Problemet er, at – ligesom med andre kropslige systemer – kan masser af faktorer forringe ens syn og føre til udviklingen af forskellige sygdomme.

Af den årsag er det meget vigtigt at give dem særlig pleje og undgå nogle af de fejl ved øjenpleje, som faktisk kan skade ens øjne, selvom man måske ikke bemærker dem til at starte med.

Find ud af, hvad de er!

1. Ikke at gå med solbriller

Anvendelsen af solbriller er blevet en nødvendig vane for at beskytte ens øjnes helbred.

Denne simple accessory mindsker den negative virkning fra ultraviolette stråler fra solen. Det er blevet forbundet med problemer, såsom gråstær, sår på hornhinden og løsning af nethinden, blandt andre.

UV-stråler har en akkumulerende virkning med tiden. Det betyder, at konsekvenserne ikke viser sig, før mange år efter skaden er sket.

Det er derfor, det er vigtigt at beskytte sig selv tidligt og være sikker på, at glasset i ens solbriller er af høj kvalitet.

2. Sove med kontaktlinser i

Der er nogle kontaktlinser, som ikke vil forårsage problemer, hvis man sover med dem i.

De fleste af dem er dog ikke gode at sove med, fordi de forhindrer, at horninden får den mængde ilt, som den har brug for. Det kan føre til hornhindeødem og sår.

Bakterielle og virale infektioner kan også opstå, når ens øjne bliver smittet af mikroorganismer på grund af mangel på daglig sterilisering.

Så selvom ens kontaktlinser er beregnet til længerevarende anvendelse, er det ikke en god idé at sove med dem i på grund af den betydelige risiko for at øge ens visuelle problemer.

Det ideelle er, at man bruger kontaktlinser, som lader ilt passere gennem dem. Og man skal selvfølgelig være sikker på at rense og disinficere dem regelmæssigt.

Læs også: Disse hydrogel hornhinder kan give synet tilbage hos millioner

3. At klø sig i øjnene

At klø sig i øjnene er en dårlig vane, som kan få negative konsekvenser med tiden.

Selvom det kan lindre kløende øjne, hvis man gnubber sig i øjnene, så kan denne slags fejl forbundet med øjenpleje forårsage irritation og en række allergier.

Man bør også huske, at ens hænder og fingre kan være fyldt med skadelige bakterier. Ens øjne kan være det perfekte miljø for disse bakterier til at formere sig.

4. Længerevarende udsættelse for computerskærme

Overdreven brug af elektroniske enheder, såsom computere, tablets og mobiltelefoner, er blevet forbundet med en øgning indenfor visuelle problemer de seneste år.

Øjnene er ikke designet til at blive udsat for det lys, som disse enheder udsender. Hovedsagligt fordi afstanden, som adskiller dem, er for kort.

At stå i mange timer foran en skærm forårsager stress på ens syn og kan føre til slørrethed og hovedpine.

Udover det kan anvendelsen af røde lys forårsage forandringer i vævene og påvirke udviklingen af sygdomme.

For at undgå fejl forbundet med øjenpleje af denne slags bør man anvende disse enheder begrænset og lave daglige visuelle øvelser.

5. Sove med makeup på

Den dårlige vane med at gå i seng med makeup på har ikke kun negative konsekvenser for ens huds tilstand, men det kan også forårsage ubehag for ens øjne.

Kemikalierne, der er i makeup, skaber forandringer i ens hud. Det forårsager bumser, irritation og hævelse.

Besøg denne artikel: En fantastisk salt- og oliebehandling til ledsmerter

Eyeliner og mascara forhindrer området i at få den ilt, det har brug for, og kan forårsage betændelse og mørke pletter.

Det bør også blive bemærket, at det ikke er en god idé at komme eyeliner i den inderste kant af ens øjne, fordi dette er det område, hvor ens meibomske kirtler er, som udskiller tårer.

Som konklusion bør alle de nævnte fejl forbundet med øjenpleje undgåes for at bevare et visuelt helbred, selvom de måske synes uskadelige til at starte med.

Derudover er det en god idé at gå til en øjenlæge regelmæssigt for at opdage eventuelle problemer.

Kategorier: Skønhed Tags:
FRA INTERNETTET