5 ting, der påvirker æggestokkenes sundhed

13. maj 2016
I denne artikel vil vi omtale nogle af de væsentligste risici, der påvirker æggestokkene sundhed.

Æggestokkene er en del af det kvindelige reproduktive system. Disse sexkirtler er ikke kun nødvendige for reproduktion, men regulerer også mange funktioner i den kvindelige krop som menstruation samt produktionen af ​​hormoner som progesteron og østrogen.

Desværre, som du måske allerede ved, er æggestokkene forbundet med flere sygdomme, der ikke altid kan undgås. Ovariecyster, svulster og endda tidlig svigt er nogle af de risici, som kvinder over hele verden står over for. Derfor er screening og opretholdelse af en sund livsstil ekstremt vigtigt.

Gå ikke glip af disse vigtige oplysninger!

1. Fedme

Fedme

Som du ved, medfører overvægt altid sundhedsricici, men hvordan er fedme relateret til sygdomme i æggestokkene?

  • Fedme ændrer ikke kun vores stofskifte, det påvirker også vores hormoner. Når kroppen begynder at lagre mere fedt, ændrer den også det endokrine system, som fører til forandringer i menstuationscyklussen.
  • Mange eksperter advarer om at disse hormonelle forandringer ofte forårsager problemer med alt fra polycystisk ovariesyndrom til kræftsvulster. Hvad mere er, advarer mange læger om at kvindelig barnløshed ofte er relateret til fedme.

2. Genetiske risikofaktorer

KvindeligeKønsorganer

Genetisk sygdomme, som vores mødre, bedstemødre og tanter har lidt af, påvirker i høj grad de sygdomme, der kan udvikles inden for vores egne reproduktive systemer. For eksempel har dem med en historie med kræft i æggestokkene i familien, har en højere risiko, for selv at udvikle det.

Små mutationer findes i BRCA1- og BRACA2-generne, og de er ofte er arvelige. Mange kvinder anmoder ofte anmode om en komplet genetisk analyse for at finde ud af deres sandsynlighed for at udvikle visse sygdomme. På vores side, som du måske husker, forklarede vi, hvordan Angelina Jolie valgte at få sine æggestokke fjernet og oplevede en tidlig overgangsalder.

3. Få børn i en senere alder

KvindeOgBarn

Ikke alle kvinder kan få børn på samme alder som deres mødre eller bedstemødre fik. Vanskelighederne ved en karriere uden for hjemmet eller et job, der ikke efterlader tid til at opdrage børn har, lidt efter lidt, hævet gennemsnitsalderen for moderskabet til over 30 år.

Medfører dette en risiko for vores sundhed? Eksperter hævder at jo flere ægløsninger en kvinde har igennem sin levetid, jo højere er risikoen for at udvikle en sygdom i æggestokkene. Børnefødsler før de 26 sænker din risiko for at udvikle kræft i æggestokkene.

Denne beskyttelse ophører med at være effektiv, når vi får vores første barn efter de 35.

4. Farerne ved talkum

BabyTalkum

Vi har allerede dækket dette emne i en anden artikel på vores websted. Talkum er blevet forbundet med risikoen for at udvikle kræft i æggestokkene af mange årsager, som du burde være klar over:

  • Talkum er sammensat af magnesiumsilicat, som indeholder et giftigt stof kaldet asbest, der vides at forårsage flere forskellige typer af kræft, herunder kræft i æggestokkene. Faktisk,er det også kendt for at øge risikoen for at udvikle brystkræft, takket være brugen af det i deodoranter.
  • I USA har den føderale lovgivning fastlagt at talkum skal være asbestfri siden 1970. Imidlertid har ikke alle lande vedtaget lignende bestemmelser.
  • Det faktum, at kvinder lider under en større forekomst af kræft fra talkum er primært på grund af brugen af dette produkt på vores babyer.  Det inhaleres ofte uden at vi ved det.

Husk altid at tjekke ingredienserne for eventuelt talkum du bruger til at se, om det indeholder asbest.

5. En kost med meget fedt

UsundMorgenmad

Vi anbefaler altid at følge en sund livsstil, herunder motion og en velafbalanceret, varieret kost, der ikke indeholder farlige fedtstoffer.

Vi kan alle godt lide muffins og kager, de dejlige ting fremstillet af raffineret mel og salt… Du bør dog vide, at disse typer af fødevarer er kendt for at fremme væksten af svulster, ofte i æggestokkene.

Forøg dit forbrug af vand, naturlige safter, frugt og grøntsager. Alle fødevarer, der er rige på fedt vil i sidste ende ændre østrogensaktivitet. Pas bedre på dig selv!

 

 

FRA INTERNETTET