6 mulige grunde til tilbagevendende hoftesmerte

Har du lidt af tilbagevendende hoftesmerter? Selvom tilbagevendende hoftesmerter kan skyldes mere alvorlige forhold, der kræver lægehjælp, så kan dårlig kropsholdning eller overanstrengelse også forårsage det. Lær om 6 mulige årsager.

Selvom tilbagevendende hoftesmerter kan skyldes mere alvorlige forhold, der kræver lægehjælp, så kan dårlig kropsholdning eller overanstrengelse også forårsage det.

Tro det eller ej, hoftesmerter er en af de mest almindelige grunde til at se en læge, især de seneste 60 år.

Selvom hoftesmerter påvirker mennesker i alle faser af livet, lider voksne typisk af tilbagevendende hoftesmerter.

Dette ubehag føles som om der er en intens smerte i leddene omkring hoften. Derudover er der næsten altid en ledsagende følelse af tunghed, der kan gøre bevægelse vanskelig.

Sommetider strækker symptomerne sig så langt som til underlivet og underkroppen. Dette kan gøre det umuligt at afslutte hverdagens opgaver.

Inflammatoriske sygdomme, traumer og nedbrydning af leddene er de vigtigste faktorer i forbindelse med fremtoningen af hoftesmerter.

Men da mange mennesker ikke forstår dets udløsere og årsager, vil vi gerne kigge på nogle af de mest almindelige.

1. Dårlig kropsholdning

Dårlig kropsholdning, både gående og siddende, er en af de mest almindelige årsager til både større og mindre hoftesmerter.

Denne smerte er resultatet af at blive i en position i længere tid. Som du kan forestille dig, så påvirker dette musklerne og leddene.

Formen af bestemte typer af stole, iførelse af høje hæle eller udførelse af visse former for fysisk aktivitet kan også have en stærk indflydelse.

Læs: 6 teknikker til at opnå en bedre kropsholdning

2. Hofte bursitis

Bursitis er en inflammatorisk tilstand, der indebærer hævelse af de små væskefyldte poser, der dækker knoglerne, musklerne og senerne. Bursas er små poser placeret omkring store led, som knæ, skuldre og hofter.

Bursas har ansvaret for at reducere friktion under almindelig bevægelse. Da de regelmæssigt udsættes for traumer, så spiller de normalt en stor rolle i forbindelse med tilbagevendende hoftesmerter.

3. Slidgigt

Slidgigt er en tilstand, der involverer betændelse i knogler og led. Det er resultatet af den gradvise forringelse af brusk, der beskytter dem mod friktion.

Denne tilstand kan udvikle sig i alle led i kroppen. Det rammer dog ofte hænder, knæ og hofter.

Symptomerne forekommer progressivt. Selvom de kan kontrolleres ved hjælp af forskellige lægemidler, er der ingen komplet kur.

Når slidgigt påvirker hoften, finder den sted i de forreste led og lysken. Dette udløser betændelse og smerte, der varierer i intensitet.

4. Hoftebrud

Hoftebrud er en medicinsk nødsituation, der kræver øjeblikkelig lægehjælp. Dette skyldes, at de har komplikationer, som permanent kan påvirke mobiliteten og i ekstreme tilfælde kan være livstruende.

Risikoen for at lide af et hoftebrud stiger med alderen. Dette skyldes, at skeletsystemet gradvist mister tæthed på grund af kroppens stigende vanskeligheder med at absorbere næringsstoffer.

Alligevel kan det ske tidligere i livet. Dette kan skyldes udviklingen af ​​en kronisk tilstand eller på grund af en eller anden form for traume.

5. Senebetændelse

Senebetændelse involverer betændelsen i sener, der forbinder muskel til knogle.

Dette kan ske i enhver sene i kroppen. Det er dog mest almindeligt i albuer, knæ og hofter.

Atleter er normalt de mest ramte, såvel som dem, hvis arbejde kræver høj fysisk anstrengelse. Det kan dog også være et resultat af et traume eller en sygdom.

Når der er senebetændelse i hofteområdet, er det kendt som senebetændelse i iliac musklen. Denne type senebetændelse forårsager med tiden et ubehageligt smæld sammen med smerter under visse bevægelser.

Tjek denne artikel: Sådan behandler du senebetændelse

6. Iskias

Iskias er forårsaget af irritation eller betændelse i iskiasnerven.

Det er den største nerve i hele kroppen. Når den er skadet, resulterer det i smerter fra nedre ryg til hofte og nedre del af benene.

Iskias betragtes ikke som en lidelse i sig selv, da den faktisk har tendens til at være et symptom på underliggende medicinske tilstande. Disse kan omfatte en hernieret disk, rygsøjle stenose eller en degenerativ disksygdom.

Sammen med hoftepine forårsager iskias en prikkende fornemmelse i underbenene.

Men hvile, smertelindrende midler og nogle strækøvelser kan fremskynde helbredelsen.

Samlet set varierer årsagen til tilbagevendende hoftesmerter fra tilfælde til tilfælde. Det betyder ikke altid, at der er et alvorligt problem.

Det er meget vigtigt at søge lægehjælp og fysioterapi, især når smerten er tilbagevendende.

FRA INTERNETTET