6 situationer, hvor du ikke bør have seksuelle relationer

26. januar 2017
Seksuelle relationer skal være tilfredsstillende og til gavn for begge parter i et forhold. Hver gang dette ikke er sker, er vi nødt til at tænke over, om det er godt at gøre det.

Seksuelle relationer skal være tilfredsstillende og til gavn for begge parter i et forhold. Hver gang dette er et problem, er vi nødt til at tænke over, om det er en god idé eller ej.

Ud over at lindre stress, hjælper sex med at forbrænde kalorier, og det vil forbinde dig til din partner, hvilket giver dig meget mere nydelse.

Og hvis det ikke var nok, så er sex videnskabeligt bevist til at være godt for mental og fysisk sundhed.

Men der er helt sikkert tidspunkter, hvor det at have seksuelle relationer ikke er en mulighed, og uanset hvor meget du ønsker det, er du nødt til at kontrollere dig selv og lære at sige nej.

Der er øjeblikke i livet, hvor du ikke skal have sex, da det kan være skadeligt for dit helbred. Undgå enhver af de følgende situationer:

1. Det er smertefuldt
baekken-smerter

Smerter under sex er også kendt som dyspareuni.

Dette kan skyldes organiske problemer, såsom bakterielle infektioner, sår på vulva og endometriose.

Dette kan også være forårsaget af psykologiske problemer, såsom traumer, usikkerhed, manglende lyst, og problemer i forholdet eller seksuelt.

Mænd kan også føle smerte under sex, men dette er mindre udbredt.

De primære årsager omfatter infektioner, omskæringer og sår i genital regionen, som også kan være forårsaget af seksuelt overførte sygdomme.

Men uanset årsagen, er det en god ide at tale med en specialist om det.

Så før du forsøger at have sex med din partner bare for at behage dem, se din læge. Lad ham / hende vurdere problemet og fortælle dig, hvad du skal gøre.

Husk på, at sex er en leg, og begge parter skal nyde det lige.

2. Sex under menstruation

Der er en masse tvivl omkring dette spørgsmål. Men svaret er let: hvis begge parter er sunde, er der ingen reelle kontraindikationer for dette, især i monogame forhold.

Nogle mennesker føler sig utilpas i tilstedeværelse af blod, men i alle tilfælde er du nødt at tale med din partner og være meget ærlig om dette.

Hvis du ikke er i et fast forhold, bør du ikke have ubeskyttet sex, da dette er en tid, hvor infektioner nemt kan spredes via blodet.

3. Hvis du har en urinvejsinfektion

vaginal-infektion

Det er svært for kvinder med en urinvejsinfektion at have seksuelle relationer, og hvis hun har det, er det ikke tilfredsstillende.

Fordi skeden er så tæt på urinrøret (de to er delt af blot en muskel), kan sex-handlingen faktisk irritere urinrøret.

Dette sker primært, når sex-handligen er meget kraftfuld eller hurtig. Dette kan medføre rifter på urinrøret.

Det er ikke anbefalelsesværdigt at have sex under behandlingen (som varer omkring tre dage, så det er ikke alt for slemt).

4. Sex med en lav immunitet

Enhver person med et undertrykt immunforsvar, eller som har en lav immunitet, har større risiko for at pådrage infektioner og seksuelt overførte sygdomme ved enhver form for seksuel kontakt.

De primære årsager til lav immunitet er:

  • Brug kortikosteroider
  • Graviditet
  • HIV

I disse tilfælde bør du ikke have seksuelle relationer med utroværdige partnere, og du bør altid gøre det ved hjælp beskyttelse.

Andre, mindre alvorlige sygdomme ligesom influenza eller feber kræver også særlig opmærksomhed under sex, eftersom den fysiske indsats kan bremse din helbredelse.

Det blot at være uvillige til at have sex på grund af din tilstand er også grund nok til ikke at have sex.

5. Under høj-risiko graviditet

graviditet

Dette er stadig et tabu belagt emne for en masse ægtepar. Primært, i tredje trimester, når maven er vokset betydeligt, så er nogle mennesker bange for at såre barnet eller bryde fosterhinden for tidligt.

Det er vigtigt, at du ved, at penetrering ikke er nok til at nå eller beskadige barnet.

Hormon ændringer kan faktisk øge ens seksuelle lyster, som yderligere kan styrke båndene hos parret på dette tidspunkt. Bare husk på, at der er en masse anbefalede stillinger, når kvinden er gravid.

Når det er sagt, bør du ikke have sex under en høj-risiko graviditet. Du bør også undgå positioner, der sætter alt for meget vægt på maven.

6. Uden passende personlig hygiejne

Der er en masse snak om personlig hygiejne efter sex, og en masse mennesker ignorerer det faktum, at du ikke skal have sex, hvis disse områder ikke er rene. Nogle gange kan spontan seksuel aktivitet sprede meget stærke virusser.

Substanser såsom sved, væsker og sekreter er mere udbredt, når nogen ikke rengør sig ordentligt, hvilket fører til infektioner.

Der er også mikroorganismer, der normalt kan findes i én persons krop, men som er skadelige for en anden. Denne udveksling kan derfor være problematisk. Brug af kondom reducerer denne risiko.

Du behøver ikke at vaske dig med det samme, før du har sex. Bare sørg for at du har taget dig af den grundlæggende hygiejne.

Hvis du har muligheden, eller hvis du foretrækker at tage et brusebad med din partner hjælper dette med at skabe en gnist og forhindrer enhver form for risiko.

Vær opmærksom på situationer, hvor du ikke bør have sex

par-i-bad

Nogle situationer får dig til at spekulere på, om det er muligt eller ej at have sex uden at skabe flere problemer. Hvis du oplever nogen af disse situationer, anbefaler vi, at du venter.

Stol på din speciallæge og vigtigst af alt, din partner.

FRA INTERNETTET