7 effektive motionsformer til vægttab

18. november 2016
Vær konsekvent, når det kommer til vægttab. Vælg en kur, du ved, du kan holde ud i længden, også selvom den ikke er perfekt. Det vigtigste er at dyrke motion hver dag og spise en afbalanceret kost.

Der er mange forskellige typer motion, der kan hjælpe dig med at tabe dig. Løb er en af de mest velkendte og populære. Det er en nem, billig og effektiv måde at smide nogle kilo på. Men hvis du ikke kan lide at løbe, skal du ikke være ked af det. Der er nemlig mange andre motionsformer, der er gode for vægttab.

Her er 7 af de mest effektive motionsformer til vægttab.

Få pulsen op og smid kiloene

Løb1

Løb er nok den motionsform, de fleste mennesker forbinder med vægttab. Det kræver ikke andet end et par sko, hvis du løber udendørs. Et minuts løb med 10 km i timen brænder otte kalorier.

Jo hurtigere du løber, jo mere fedt brænder du. Regnestykket er enkelt.

Mange mennesker er ikke til løb, selv om de ved at det er en effektiv øvelse til vægttab og godt for deres helbred. Og nylige undersøgelser hævder at selv om det er en god træning, findes der andre muligheder, der kan være bedre.

Ifølge Harold Gibbons, direktøren for National Strength and Conditioning Association i New York, “Du brænder flere kalorier ved at udføre intensiv vægtløftning, end du gør ved at løbe”

Forskellen på hvor meget vægt du taber afhænger af den indsats du yder, såvel som din muskelmasse, vægt og højde. Og selvfølgelig, din alder.

Aerobicøvelser er den bedste måde at forbrænde fedt på. Det bør være med forholdsvis lav intensitet, men af længere varighed (en time). Dansetimer eller stepøvelser er gode eksempler.

Se denne artikel: Naturlige midler mod muskelkramper

Hvad er de mest effektive aktiviteter til vægttab?

Kettlebell1

Du ved allerede at løb er en god mulighed, hvis du forsøger at tabe dig. Her er nogle andre muligheder, og vi begynder med dem, der er mest anbefalet af læger og trænere:

Kettlebell-øvelser

Kettlebells er kugler med et håndtag, der typisk anvendes til målretning af quadriceps og lår. De øger også din vitalitet og energiniveau. Du kan brænde op til 20 kalorier pr. minut og øge din hjerte-intensitet med op til 93%.

Du bør maksimalt lave 20 minutter med kettlebelløvelser om dagen.

Kettlebellsving er meget vanskeligt, fordi din krop ikke er vant til denne bevægelse. Det er en fantastisk måde at fjerne mavefedt, styrke dine arme og dine ben.

Disse kugler (som findes i mange forskellige størrelser) kan hjælpe dig med at brænde op til 300 kalorier pr. halve time.

Roning

Roning1

En voksen, der vejer 77 kilo kan brænde omkring 400 kalorier per halve time gennem anstrengende roning. Dette virker med omkring 12,5 kalorier i minuttet.

Roning er for det meste rettet imod armmusklerne, ryggen og benene, selvom det anses for at være en hel kropsworkout.

Det er også perfekt til at øge dit kredsløbs udholdenhed. Det styrker din quadriceps og rygmusklerne. Roning er en fantastisk øvelse til vægttab og hjælper dig med at udvikle både fleksibilitet og styrke.

Du behøver ikke at købe en kajak for at starte roning, da de fleste fitnesscentre har en maskine, der simulerer disse bevægelser.

Armbøjninger

Dette er en vanskelig og trættende øvelse, men den er det værd. Du brænder næsten to kalorier pr. gentagelse. Hvis du udfører syv i minuttet, forbrænder du 10 kalorier. Ideelt set vil du udføre 10 armbøjninger (i alt 14 kalorier pr. minut).

Denne øvelse hjælper også til at fremskynde dit stofskifte. Vi anbefalet at lave armbøjninger med enkelt fremskridt, da det er en noget kompliceret teknik at mestre. Du arbejder med flere muskelgrupper på én gang for at brænde så mange kalorier.

For at opnå den største virkning, bør du tilføje armbøjninger til dine almindelige kredsløbstræning eller motion. Du kan prøve at lave 15 armbøjninger i løbet af en times træning.

Sjippetov

Sjipning1

En motion med moderat intensitet omfatter omkring 100 til 120 hopper i minuttet. Det vil brænde omkring 13 kalorier. Det gode ved sjippetovet er at den arbejder med flere muskelgrupper en løb alene. Det hjælper også forbedre din koordination, balance og dygtighed.

Sjippetovet har ikke alene muskelfordele, det reducerer også din risiko for hjertesygdomme, knogleskørhed, depression, angst, og højt blodtryk.

Og alt du behøver, er et reb!

Cykling

Cykling1

Selvom enhver cykel er egnet, er det bedste for dig en mountainbike. En times cykling kan brænde op til 1500 kalorier (25 pr. minut). Og der er ingen grund til at flytte til en bjergside for at nyde fordelene ved denne øvelse.

Se også: Gør dine arme og ben faste og stærke

Cykling styrker musklerne i benene og forbedrer din vejrtrækning og puls.

Crossfit

Crossfit er en af de mere populære øvelser i dag med baggrund i træning i det amerikanske militær. En time kan hjælpe dig med at brænde en masse kalorier, og en anden fordel er, at hver person praktiserer øvelserne i deres eget tempo.

Crossfit består af en række af standardøvelser med nogle ekstra.

Det er vigtigt, at din crossfitklasse overvåges af en ekspert og at du starter med lav effekt til at arbejde op til aktiviteter med højere effekt. Prøv at lave crossfit to til tre gange om ugen for at forbedre din styrke og udholdenhed.

Vægtløftning

Vægtløftning1

Alle kender denne øvelse, men ikke alle er klar over dens mange fordele. Du kan brænde 13 kalorier i minuttet i gennemsnit, men du har brug for en halv times motion for at opnå de bedste resultater.

Prøv at gøre otte sæt af 20 gentagelser hver, med en 45 sekunders pause i mellem.

At sidde på hug vil styrke og slanke dine ben, styrke balderne og forbedre sin holdning. Hvis du tilføjer håndvægte, virker det også på dine arme.