7 naturlige ingredienser til velduftende hår

Selvom disse produkter kan hjælpe med at fjerne dårlig lugt fra ens hår og give det en behagelig duft, så er det vigtigt, at man undgår at overdynge sit hår ved at anvende det i overdrevne mængder

For at få sundt og attraktivt hår så bliver man nødt til at gøre det rent regelmæssigt. Man bør også give det “ekstra” næringsstoffer gennem hårmasker og fugtgivende behandlinger, når det er muligt.

Som mange personer allerede ved, så er ens hår udsat for daglige toksiner fra miljøet, cigaretrøg, sved og masser af andre ting, som kan forværre dets udseende.

Udover det så har man måske ikke altid tid til at vaske det. Så langsomt vil resterne af olie, støv og andre stoffer, som man måske ikke er i stand til at se ved første øjekast, begynde at ophobe sig.

Dette kan føre til udviklingen af utiltrækkende lugte. De kan være svære at neutralisere fuldstændigt, selvom man kan dække dem med shampoo.

Heldigvis er der blevet udviklet masser af kosmetiske produkter og dufte. De vil efterlade håret velduftende i løbet af hele dagen.

Udover nogle af de kommercielle løsninger så er der bestemte naturlige produkter, hvis egenskaber vil give en lignenede virkning uden at udsætte håret for kemikalier.

I dag vil vi dele de syv mest interessante med dig, så du ikke vil tøve med at indføre dem i din hårplejerutine.

1. Æterisk mandarinolie

mandarin

Æterisk mandarinolie har en mild citrusduft, som varer hele dagen, når den kommes i håret.

Dette hjælper ikke blot til at undgå lugten af sved og olie, men det giver også E-vitamin og B12-vitamin, hvilket er nødvendigt for en sund hårvækst.

Man bør notere, at det også indeholder antioksidanter, som bekæmper de skadelige effekter fra frie radikaler for at undgå udtørring og tidlige grå hår.

Det bedste af det hele er, at denne olie ikke vil forandre hovedbundens naturlige pH, så det vil ikke påvirke produktionen af sebum.

Se også: Seks olier, der fremmer hårvækst

2. Æterisk jasminolie

Denne æteriske olie har en skøn duft, som bliver én af de beste løsninger til pleje af håret, når den kombineres med andre næringsstoffer.

Dets egenskaber sætter en stopper for en overdrevet produktion af sebum, mindsker ophobningen af skæl og reparerer skadede fibre for at undgå hårtab.

3. Rosenvand

rosenvand

Rosenvand er en floral væske, hvis astringerende og hydrerende egenskaber regulerer pH-værdien af ens hovedbund og stopper den overdrevne produktion af sebum.

Det har en delikat og feminim duft, som giver en behagelig følelse i løbet af hele dagen.

Takket være dets høje indhold af B- og E-vitamin så anses rosenvand for at være en af de mest passende produkter til at bevare blødheden og det unge udseende af ens hår.

4. Lavendelte

Lavendel er en urte, som har kraftfulde udrensende og beroligende egenskaber. Udover det så forebygger dets koncentrerede duft også hårtab og tabet af naturlige olier.

Man kan anvende lavendelte som en toner til at fjerne lugte, som man opfanger fra miljøet omkring en. Og det giver også ens hår mere glans.

Man kan anvende lavendelte som en naturlig balsan for at undgå de irriterende knuder, som gør håret svært at børste.

5. Kokosolie

kokosolie

Det er anset for at være et af de bedste produkter til pleje af håret. Kokosolie har en sød duft, som vil fascinere en.

Dets hovedsaglige fordele er takket være dets høje indhold af mediumkædede fedtsyrer. Når de kommer i håret, kan de reparere enhver skade og forebygge tørhed.

Kokosolie har antibakterielle, svampedræbende og gendannende egenskaber, som fjerner enhver form for svamp, som forårsager skæl, samtidig med at det giver liv til tørt og kedeligt hår.

Det giver også en betydelig mængde proteiner og fungerer ved at styrke hårrødderne, hvilket forebygger et overdrevet hårtab.

6. Mandelolie

Den milde duft fra mandelolie er nyttigt for hår, som lider af overdrevet tørhed, skader og hårtab.

Fedtsyrerne i mandelolie erstatter de mistede olier fra hovedbunden og hjælper med at bevare hårets fugt for at gendanne dets naturlige styrke og glans.

Dets indhold af vitaminer og mineraler gør det til en god løsning til at blødgøre det yderste lag af hårstråene og kontrollere kruset hår.

Vi anbefaler, at du læser: Mandelolie til hud og hår

7. Æterisk citronolie

citronolie

Æterisk citronolie har en længerevarende duft af citrus, som overgår andre lugte fra fugt, olie og stoffer, som ophober sig i håret.

Dets anvendelse øger hårkarrenes styrke og mindsker permeabiliteten for bedre at kunne kontrollere hårtab og svækkelse af håret.

Lige meget hvilket produkt, du vælger, så vær sikker på at anvende det i en lille mængde for at undgå at overvælde dit hår.

Vi opmuntrer dig til at anvende det produkt, som fanger din opmærksomhed. Du vil helt sikkert få det bedre, når dit hår begynder at have en dejlig duft.

FRA INTERNETTET