8 fødevarer du bør undgår, hvis du har forhøjet blodtryk

Hvis du har forhøjet blodtryk, kan det virke som om du ikke kan spise nogen af dine yndlingsfødevarer længere, men det handler kun om at træffe smartere og sundere madvalg. Få mere at vide i denne artikel.

Arteriel hypertension er en af ​​de mest almindelige kardiovaskulære lidelser. Det udvikler sig, når dit hjerte har problemer med at pumpe blodet rundt til resten af ​​kroppen.

Det kommer fra indsnævring eller obstruktion af dine arterier. Dette medfører problemer i blodgennemstrømningen, hvilket får dit hjerte til at arbejde meget hårdere.

I årtier er det blevet kategoriseret som en “stille morder”, da det har tendens til at være asymptomatisk, indtil det bliver et alvorligt problem.

Den mest bekymrende del er, at det forstyrrer hvordan andre kropssystemer virker. Over tid påvirker disse ændringer din livskvalitet.

På grund af dette er det vigtigt at få regelmæssige medicinske undersøgelser, især når du har en familiehistorie eller andre risikofaktorer for forhøjet blodtryk.

Desuden bør forbruget af visse fødevarer, når du er diagnosticeret, begrænses. Spise visse fødevarer kan forårsage flere komplikationer til denne alvorlige hjertekar-sygdom.

Nu vil vi detaljeret dele de 8 fødevarer, du bør undgå, og erstatte med sundere muligheder.

Find ud af, hvad de er!

1. Brød

Brød og andet bagværk indeholder høje niveauer af natrium og mættet fedt, som når det bliver absorberet, øger det arterielle blodtryk.

Kun en servering af brød har op til 230 mg natrium, eller med andre ord, 15% af den daglige anbefalede mængde til din krop.

Problemet forværres af det raffinerede mel i brød; Hvis det overindtages, så fører det til vægtøgning, diabetes og ukontrollerbart højt blodtryk.

“Tjek også dette: Morgenshake til bekæmpelse af højt blodtryk

2. Koffeinholdige drikkevarer

Overdreven forbrug af drikkevarer som kaffe og sodavand bidrager til forhøjet blodtryk, især når der er en diagnose med forhøjet blodtryk.

Alle koffeinholdige drikkevarer og fødevarer er stimulerende stoffer, der uundgåeligt øger dit blodtryk.

3. Salat dressinger og saucer

Kommercielle salatdressinger har en tendens til at have høje niveauer af natrium, der som nævnt kan føre til et sammenbrud i din arterielle sundhed.

Mayonnaise, ketchup og andre lignende saucer omfatter mange tilsatte kemikalier, der på trods af, at det får mad til at smage godt, forårsager metaboliske problemer på lang sigt.

4. Smør og margarine

Både smør og dets kunstige modstykke, margarine, har højt indhold af natrium og fedt, der påvirker den arterielle sundhed, hvis de forbruges regelmæssigt.

At spise disse fede fødevarer øger niveauet af dårlig kolesterol (LDL) og danner en hård plak, der forhindrer korrekt blodgennemstrømning i dine arterier.

Desuden bremser disse stoffer den metaboliske funktion og bidrager til vægtforøgelse.

5. Ost

Traditionelle oste indeholder masser af salt og mættet fedt, hvilket forårsager en stigning i blodtrykket.

Natrium fører til væskeretention i dit væv, og øger samtidig blodtrykket og betændelse.

Mættede fedtstoffer påvirker dine arterier, hærder dem og påvirker dermed blodcirkulationen.

Derfor bør personer med forhøjet blodtryk undgå ost eller alternativt erstatte det med en vegansk mulighed.

6. Pålæg

Frokost kød kan virke som et godt mad valg, især på farten, men er faktisk det modsatte.

Undersøgelser har for nylig vist, at forarbejdet kød bør undgås på grund af meget høje niveauer af mættet fedt og andre kemiske forbindelser, der påvirker dit helbred negativt.

Dets niveauer af salt, sammen med kalorierne og de tilsatte konserveringsmidler, øger betændelsen i væv og begrænser blodcirkulationen gennem dine arterier.

I det lange løb kan frokostkød og andre forarbejdede kødprodukter endda være årsag til metaboliske problemer, herunder fedme og diabetes.

7. Slik

Slik og raffineret sukker er meget vanedannende og desværre ret dårligt for dit helbred.

Hvis du har forhøjet blodtryk, bør de absolut undgås, da de har vist sig at føre til overdreven vægtforøgelse og diabetes.

Du kan dog vælge en lille mængde mørk chokolade med mindst 60% kakao. Mørk chokolade har mindre sukker end mælkechokolade og indeholder sunde antioxidanter.

“Vi anbefaler: 4 måder du kan tabe dig med aloe

8. Pickles

Pickles du finder i butikken er sammensat af ekstreme mængder af salt, hvilket øger risikoen for arteriel hypertension.

Hvis pickles er en del af din regelmæssige kost, fører de generelt til væskeretention, en tilstand, der påvirker din nyre og kardiovaskulære sundhed.

Spiser du disse fødevarer? Hvis det er tilfældet, så prøv at skifte til sundere muligheder for at holde dit blodtryk under kontrol.

I stedet skal du gøre, hvad du kan for at spise mere frugt og grøntsager, hvilket anbefales kraftigt til behandling af forhøjet blodtryk.

FRA INTERNETTET