9 skridt til at forhindre vaginal infektion

23. maj 2017
En vaginal infektion er ubehagelig og noget, som du virkelig ønsker at undgå. Lær hvordan du forhindrer infektioner med de 9 tips i denne artikel.

Ændringer i din vaginale pH-værdi kan skabe det perfekte miljø for bakterier, svampe og vira til at vokse i og kan føre til en vaginal infektion.

Dit intim område er ofte varmt og fugtigt. Dette kombineret med andre faktorer gør det muligt for mikroorganismer at sprede sig og forårsage en række ubehagelige symptomer.

Mange former for infektion er kontraheret under samleje, men de kan også være et resultat af dårlig hygiejne. Brug af offentlige toiletter, stress og den type undertøj du har på, kan du også få dig til at fange en infektion.

Det anslås, at 8 ud af 10 kvinder vil lide af en vaginal infektion mindst en gang i deres levetid, især hvis de udsættes for de midler, der forårsager dem.

Den gode nyhed er, at der er et par trin, du kan tage for at forhindre vaginale infektioner.

Vi ved, hvor bekymret du er for dette, så vi ønsker at dele 9 af de vigtigste skridt i forebyggelsen af vaginal infektion med dig i dag.

Følg med!

1. Hygiejne

Praktisering af hygiejne i dine intime områder er den bedste måde at holde alle typer vaginale infektioner i skak.

Du skal dog være forsigtig, fordi vagina er følsom, og dens naturlige flora kan ændres ved brug af hårde sæber.

På grund af dets fysiske egenskaber udgør interiøret ofte et passende miljø for gær og bakterier til at vokse i.

Brug en sæbe, der ikke ændrer dens naturlige pH-værdi. Husk altid at tørre fra forsiden til bagsiden.

Se også: 5 hjemmemidler mod lugtende udflåd

2. Lær omkring SOS’er

Seksuelt overførte sygdomme (SOS’er) er infektioner og er en af ​​hovedårsagerne til sygdomme, der påvirker kvindelig intimitet.

At være bekendt med symptomerne på disse sygdomme og hvordan de spredes er det første skridt til at forhindre dem. Dette alene vil ikke garantere perfekt helbred, men vil lade dig få et sundt og sexfyldt liv.

3. Sig nej til vaginal udskylninger

Nogle mener, at vaginale udskylninger er den bedste måde at forhindre dårlige lugte og infektioner på.

Det er dog blevet bevist, at udskylning af vagina er skadeligt og ødelægger de sunde bakterier, der forhindrer infektioner.

At ændre vaginaens mikrobiom kan efterlade den mere modtagelig overfor gær, bakterier og andre sygdomme.

4. Undgå tætsiddende tøj

Jeans, der er for stramme, kan blokere luftstrømmen omkring dine intime områder, hvilket skaber et varmt, fugtigt miljø, hvor bakterier og svampe kan vokse.

Hvis det er muligt, bær løst tøj for at tillade luften at flyde frit.

5. Skift dit tøj efter træning

Når du træner, absorberer dit tøj din sved, som kan føre til infektioner.

Du bør ændre dit tøj og tage et brusebad efter træning, hvis du vil forhindre vaginale infektioner. Dette er helt grundlæggende.

6. Brug ikke parfume eller deodorant

Parfumer, sæbe og vaginal deodoranter er forarbejdede produkter, der indeholder hårde kemikalier, som kan ændre den naturlige mikrobiom i dine intime områder.

Selvom tilstedeværelsen af væske kan være ubehagelig for nogle, skal du forstå, at denne væske er, hvad der holder din vagina smurt og beskyttet mod infektion.

Brug af disse produkter i dit “V” område fører til tørhed og øger risikoen for infektioner og kan også påvirke dit sexliv.

7. Kontroller dit immunforsvar

Immunsystemet er ansvarlig for at producere antistoffer, der bekæmper patogenerne, der forsøger at invadere vores kroppe.

Spise en afbalanceret kost, drikke rigeligt med vand hver dag og andre sunde vaner er nogle af de enkleste måder til at styrke din krops naturlige forsvar på.

8. Tag kun medicin som anvist

Visse lægemidler, som antibiotika, svækker kroppens bakterielle flora, der kan føre til svampeinfektion i vagina.

Mens nogle er designet til at kontrollere infektioner, har mange bakterier og vira udviklet resistens overfor disse stoffer.

Derudover nedsætter overdrevent indtag af kemikalier kroppens forsvar og efterlader kroppen modtagelige overfor mikroorganismer.

Du bør læse: 6 tips til afhjælpning af vaginale svampeinfektioner

9. Brug bomuldsundertøj

Mange foretrækker blonder og andre materialer til deres undertøj, fordi det er mere attraktivt og intimt.

Problemet er, at disse materialer ikke lader huden trække vejret, og de kan fange fugt og indeholder mange forskellige typer af mikroorganismer.

For at undgå disse typer af problemer bør du vælge bomuld og andre åndbare stoffer, når du vælger undertøj.

Og endelig husk på, at se din gynækolog regelmæssigt til sundhedstjek foruden at følge de ovenstående tips.

FRA INTERNETTET