Alt, hvad du bør vide om at holde afstand

21. maj 2020
At holde afstand er ikke kun baseret på at opretholde en sikker afstand mellem personer; det inkluderer også forbehold såsom at lukke forlystelsessteder. Find ud af mere i denne artikel.

Vi oplever på nuværende tidspunkt en meget kompliceret global situation på grund af coronavirus-pandemien. På grund af dette har de fleste lande indført lockdown og forebyggende forbehold, såsom at holde afstand.

Perioden med lockdown, hvor mange af os skal forblive i vores hjem, er et forsøg på at stoppe spredning af virussen. Den nye coronavirus, som dukkede op i december 2019, er ekstremt smitsom.

At holde afstand er dog ikke noget unikt for denne virus. Det kan blive brugt til at stoppe en hver anden infektiøs sygdom fra at sprede sig fra person til person. I denne artikel vil vi forklare, hvad det er.

Hvad betyder det at holde afstand?

Som spredningen af coronavirus har udviklet sig, har næsten hvert land bedt sine borgere om at mindske eller stoppe en hver tæt kontakt med andre. Dette er grundlaget for at holde afstand.

Med andre ord, handler det, at holde afstand, om at skabe plads mellem folk. Ved at opretholde en sikker afstand og begrænse kontakt, vil antallet af personer, der får den samme sygdom, mindskes.

I tilfælde af coronavirus, ved vi, at det spredes via dråber fra luftvejeneDisse dråber udskilles, når en smittet person hoster, nyser eller endda taler. Hvis en person er tæt på, kan de derfor blive smittet af dem.

I begyndelsen af pandemien, begyndte eksperter at anbefale, at vi holdte en afstand på 1 til 2 meter mellem os og andre personer. I teorien, er dette den anbefalede afstand, så dråber fra luftvejene ikke kan nå andre personer.

Kvinde med mundbind står ved vindue som et resultat af at holde afstand under lockdown

Du vil måske også synes om: Den reelle fare: Spredning af coronavirus

Hvordan kan vi indføre det, at holde afstand?

Vi har allerede diskuteret den anbefalede, sikre afstand mellem personer. At holde afstand involverer dog mange andre forbehold foruden dette. For det første, er det essentielt at undgå større forsamlinger af personer.

Det første, man skal gøre, er som regel at lukke forlystelsessteder ned, såsom restauranter, stadioner og teatre. Ikke blot det, men skoler, universitetet og andre uddannelsesinstitutioner er også lukket ned.

For at det skal have en effekt at holde afstand, skal en hver kontakt mellem personer begrænses til essentielle behov. Det er derfor, de fleste virksomheder er lukket ned og folk er begyndt at arbejde hjemmefra, hvor det er muligt.

Et andet grundlæggende forbehold er at undgå at anvende offentlig transport eller dele bil med andre. Ligeledes, anbefaler nogle regeringer, at vi kun går ud at handle, når det virkelig er nødvendigt.

Målet med at holde afstand er, at en smittet person ikke får kontakt til andre personer. Det er livsnødvendigt, især med sygdomme såsom coronavirus, hvor der er mange personer, som kan få COVID-19 uden symptomer.

Læs også: Er coronavirus mere farlig for HIV-smittede?

Hvilke andre forbehold kan man tage for at undgå spredning af virussen?

Person vasker hænder med sæbe

Foruden at holde afstand, er der andre forebyggende forbehold, som hjælper med at mindske spredning af coronavirus. Først og fremmest er korrekt håndvask vigtigt.

For at gøre dette, er vand og sæbe nok, selvom man også kan bruge desinficerende midler. Man skal også undgå at røre sit ansigt med hænderne. Når man nyser eller hoster, skal man dække sin mund eller næse med en serviet.

Alle advarselstegn (såsom hoste eller feber) bør selvfølgelig blive rapporteret til en læge. Mange personer anbefaler altid, at man bærer et mundbind, når man går ud, uanset hvad årsagen er. Deres effektivitet er dog stadig ikke helt kendte.

Vi må ikke glemme, at forbehold, såsom at holde afstand, er virkelig nødvendige for at forbedre situationen. Vi bliver derfor nødt til at prøve at følge alle eksperternes anbefalinger. På den måde vil antallet af smittede personer blive mindsket betydeligt.

  • Distanciamiento social: por qué guardar las distancias ayuda a mantener a otros sanos – HealthyChildren.org. (n.d.). Retrieved April 1, 2020, from https://www.healthychildren.org/Spanish/health-issues/conditions/chest-lungs/Paginas/Social-Distancing-Why-Keeping-Your-Distance-Helps-Keep-Others-Safe.aspx
  • Coronavirus (COVID-19): Distanciamiento social con los niños (para Padres) – Nemours KidsHealth. (n.d.). Retrieved April 1, 2020, from https://kidshealth.org/es/parents/coronavirus-social-distancing-esp.html
  • Orientaciones para el público. (n.d.). Retrieved April 1, 2020, from https://www.who.int/es/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
    What is social distancing and how can it slow the spread of COVID-19? | Hub. (n.d.). Retrieved April 1, 2020, from https://hub.jhu.edu/2020/03/13/what-is-social-distancing/