Citron- og papayasmoothie til afgiftning af din mave

· 8. september 2016
Takket være de afgiftende egenskaber, samt fibre og C-vitaminindhold, er papaya og citron et fantastisk valg, når det drejer sig om at rense din krop.

 

Spisning er en af de største fornøjelser du kan få i livet, og det er også den måde du forsyner din krop med næringsstoffer på som får den til at fungere på bedste måde.

Det største tilbageskridt, som bliver mere og mere alvorligt hver dag er det faktum at en stor del af verdens befolkning er ude af stand til at brødføde sig selv ordentligt, og lider under virkningerne af en dårlig kost eller en, der indeholder kemikalier og andre stoffer, der er skadelige for kroppen.

Som et resultat ser vi mængden af fede og overvægtige mennesker stiger samtidig med at der er et stigende antal rapporter om mennesker, som får madforgiftning eller andre sygdomme relateret til usund kost.

Din mave og andre vigtige organer i kroppen er meget påvirket af en mangel på næringsstoffer, og ophobning af giftstoffer, når du får en usund kost, som yderligere forværrer disse virkninger.

Fordi vedligeholdelse af raske organer er kompleks og afgørende for din generelle sundhed, er det vigtigt at rense dem regelmæssigt for at forhindre udviklingen af mere alvorlige lidelser.

Hvad har du brug for til at afgifte din mave?

Når du spiser for meget under et stort måltid, er det normalt at opleve nogle af de symptomer på fordøjelsesbesvær som betændelse og gas.

Det kan være let at lindre nogle af dette ubehag med et syreneutraliserende eller andet naturligt middel, men mere vigtigt er, at du løser det underliggende problem ved at understøtte bedre fordøjelse og forebygge ophobningen af skadelige stoffer i dine tarme.

Mave6

Som dine andre organer arbejder din mave konstant med at fordøje mad ordentligt og fjerne det, fra din krop, som den ikke har behov for.

Men når du spiser så meget at det er en tung byrde at fordøje maden, vil du begynde at få dagligt besvær med din fordøjelse.

Det er derfor, du bør forbedre dine spisevaner og indtage en afbalanceret kost for at fremme en bedre fordøjelse. Men ud over det, er det også en god idé at afgifte og indarbejde nogle af de næringsstoffer, der fremmer et sundt fordøjelsessystem.

 

Afgiftning af maven indebærer tilsætning af visse fødevarer, der indeholder fordøjelsesenzymer, der letter bedre optagelse af næringsstoffer og fjernelse af giftstoffer.

I dagens artikel ønsker vi at dele en særlig opskrift med papaya og citron der vil give dig alle de fordele, der er nødvendige til at afgifte din mave.

Læs venligst: 6 fødevarer til at forbedre fordøjelsen

Papaya og citronsmoothie til afgiftning

Både papaya og citron er kendt verden over for deres sundhedsmæssige fordele, især relateret til fordøjelsessystemet.

Fordele ved papaya

Papaya3

Papaya er en tropisk frugt med en sød smag. I årevis har den været brugt til at rense tyktarmen, takket være dens høje indhold af fibre, som fremmer sunde tarmbevægelser.

Papaya indeholder et fordøjelsesenzym kendt som papain, som er ansvarligt for dens evne til at forbedre optagelsen af næringsstoffer og rense fordøjelseskanalen.

Dette enzym fremmer den kemiske reaktion med dit fordøjelsessystem – især tarmene – for at nedbryde maden og omdanne det til stoffer, som kroppen derefter kan optage.

Den forebygger også oppustethed, fordøjelsesbesvær, mavesår, og andre almindelige fordøjelsesproblemer.

Fordele ved citron

Citron6

Da den er kendt verden over for at være en af de bedste kilder til C-vitamin, er citron en ingrediens med talrige fordele for din fordøjelses sundhed og kroppens.

Citron syren i citroner hjælper med at regulere din naturlige pH-balance og bekæmper den syre, der er opstået ved indtagelse af usund mad.

Da citron er rig på antioxidanter, kan den hjælpe med at fjerne giftstoffer, der opbygges i kroppen og forgifter blodbanen.

Hvordan laver du en smoothie med papaya og citron?

SmoothiePapayaCitron

Papaya og citron sammen i en smoothie kan hjælpe med at afgifte din mave, når du spiser usund mad.

Den er meget let at tilberede og kan også bruges til at lindre symptomer på fordøjelsesbesvær og maveproblemer.

Ingredienser

  • 2 skiver papaye
  • 1 citron
  • 1 kop vand (200 ml)

Tilberedning

  • Skær papayaen i bidder.
  • Pres saften af citronen og kom den i en blender sammen med papaya og en kop vand.
  • Blend alle ingredienserne i et par minutter, indtil du har en jævn blanding og server den straks.