Hvis du ikke græder, gør din krop

16. oktober 2017
Du har måske hørt, at græde betyder, du er svag, men sandheden er, at det er befriende. Hvis du ikke græder, vil dine følelser flyde over og forhindre dig i at være glad.

Hvis du ikke græder, så vil din krop græde for dig. Hvis du tvinger dig selv til at holde det hele inde, holde alle dine kampe inde og ikke lade dem komme ud, vil du ende med at eksplodere.

Vi er ikke bygget til at fylde os selv med følelser og bære rundt på dem uden at udtrykke dem.

Frygten for, hvordan andre vil reagere, hvad de vil sige om os, eller om de vil afvise os får os til at holde ting inde, som før eller senere vil flyde over af sig selv.

Hvis du ikke græder, vil du begynde at lide

ikke græde

Hvis du ikke vil græde, vil du komme til at opleve endnu mere sorg, fortvivlese, depression og angst.

Du har enhver mulighed for, at tingene ikke skal være sådan. At holde det hele inde er ikke den vej, du ønsker at vælge.

Her er et eksempel. Forestil dig, at din partner altid sætter sine fødder op på bordkanten. Du har aldrig sagt noget til ham om det, fordi du først ønskede at tro på, at det ikke generede dig.

Stadiet med nyforelskelse gør os ret dumme. Hvad sker der, når dette stadie er ovre? Virkeligheden rammer os, og det, du lod som om ikke generede dig, irriterer dig nu virkelig meget.

Du vil sikkert begynde at skyde skylden på den anden person. Du vil måske endda til tider sige “du ved, jeg ikke bryder mig om det,” eller lade ham vide det med et blik, der siger, at du ikke er tilfreds.

Men dette vil ikke gøre noget godt for nogen af Jer. Du vil finde dig i det igen og igen. Du vil blive ved med at sende det blik, indtil du en dag eksploderer over ingenting.

Den store fejl her er at lade, som om intet generer dig, når det virkelig gør, og ikke at sige det i tide. Måske tror du, at det ikke vil ske igen.

Du træder dog ind i én af de værste fejltagelser: en verden af forventninger.

Din krop fortæller dig, når det ikke er i orden

Hvis det er blevet en levemåde at holde dine følelser inde, og hvis du ikke græder, vil din krop begynde at sende dig advarslende signaler.

Tilbagevendende hovedpine, ængstelse, en forstyrret mave, eksem og enhver anden af en længere række problemer kan være et råb om hjælp, der kommer inde fra dig og prøver at sige, at noget ikke er i orden.

Du bør ikke ignorere det.

Måske ved du ikke, hvad der sker, fordi det kommer fra tidligere oplevelser, som du ikke engang husker særlig godt.

Men hvis det begrænser dit liv, hvis du bliver ængstelig, eller hvis du ofte ikke har det godt og ikke føler dig glad, så lyt til din krop.

Den er klog. Brug den til at finde ud af, hvad der er årsagen til problemet. Din krop reagerer ikke på den måde uden en grund.

Din krop og sjæl er forbundet. Hvis du ignorerer problemet, vil du ikke gøre noget ved det, og så vil din krop vise det.

Det kan udvikle sig endnu mere. Hvis du ikke dykker ned i dit indre og står overfor det, der forårsager dig så meget skade, kan den urolige mave blive til eksem. Det eksem kan blive til et problem med blodomløbet. Og problemet med blodomløbet kan blive til dermatitis.

Når du ignorerer din krops advarsler, vil den blive ved med at prøve at vise dig, at noget er galt, indtil du stopper det, der gør dig så ulykkelig.

Overbevisninger, traumer og oplevelser

Dine problemer kommer ofte fra overbevisninger, traumer og oplevelser, som du ikke valgte at gøre til tanker eller gå igennem.

De kan dog alle være muligheder for at åbne dine øjne, lære og give slip.

Frygten for at sige “nej” kommer måske fra en overbevisning eller en traumatisk oplevelse, som du har båret rundt på, siden du var lille.

Den gigantiske frygt for at sige, hvad du føler, når du føler det, er måske på grund af en negativ oplevelse, som udløste et lavt selvværd og en mangel på selvtillid.

Giv ikke efter for alt dette. Der er ingne grund til at lægge sig ned og acceptere det.

Hvert trauma og oplevelse er en mulighed for at blive til den person, du virkelig ønsker at være.

Før du går, læs: 5 ideer til at berolige et rastløst sind og finde indre fred

hvis du ikke græder, gør din krop

Så husk dette: hvis du ikke græder, så gør din krop. Begynd at lade dig selv græde, når du har brug for det. Befri din krop fra den fysiske smerte.

Er du klar til at vælge velvære frem for elendighed?

Billeder: Sylvie Ann

FRA INTERNETTET