Hypokondri og coronavirus: Hvad du bør vide

21. maj 2020
Angsten, som COVID-19-pandemien producerer, er en udfordring for alle. Hypokondri og coronavirus er derudover en kombination, som kræver forståelse og vejledning fra en psykoterapeut.

Et af de psykologiske fænomener, som er blevet meget synligt de seneste uger, er forholdet mellem hypokondri og coronavirus. Dette manifesterer sig på forskellige niveauer. I de mildeste tilfælde, mistænker personer, at de har fået virussen, og overfortolker alle potentielle symptomer, såsom et simpelt nys.

I mere seriøse tilfælde af hypokondri og coronavirus, kan personer tro med sikkerhed, at de bærer sygdommen, og de kan endda udvikle flere symptomer. I virkeligheden, er de dog raske. Disse personer lider meget, eftersom de virkelig tror på, at de er syge og ikke får den medicinske behandling, som de har brug for.

Det er vigtigt at have i baghovedet, at den nuværende pandemi har medbragt en række af konsekvenser. Blandt dem må vi ikke ignorere de mentale og følelsesmæssige konsekvenser.

Den konstante bombardering af information og den generelle tilstand med at føle sig på vagt bidrager begge til den næsten vedvarende følelse af stress for alle. Dette fører samtidig til fænomenet, hypokondri.

Hypokondri og coronavirus

Mand fryser og puster på hænder

Hypokondri er defineret som en mental lidelse, hvor det primære karaktertræk er frygten for at blive syg. Denne frygt får personen til konstant at analysere sine fysiologiske symptomer og vedvarende fortolke dem som en indikation på en sygdom.

Der er mange tilfælde, hvor hypokondri virkelig får patienter til at udvikle fysiske symptomerFor eksempel, kan disse inkludere specifikke smerter, i størstedelen af tilfældene, og nogle former for lammelse, samt andre symptomer.

Målet for de personer, der lider af hypokondri, er ikke at narre andre. De tror faktisk på, at de er syge. De oplever derfor virkelig symptomerne.

COVID-19-pandemien er en yderligere faktor for frygt, som alle taler om non-stop. Under disse omstændigheder, er det logisk, at der er en øgning i antallet af tilfælde af både hypokondri og coronavirus. Med andre ord, er den nuværende situation en faktor, som fører til øget symptomologi hos de fleste hypokondere.

Du ønsker måske også at læse: Hoaxes om coronavirus, der omhandler mad og drikke

COVID-19-pandemien øger angst

Angst er et fænomen, som viser sig på mange måder og kan føre til en lang række af lidelser. Den mest gængse af disse lidelser er en uforholdsmæssig frygt for fremtiden. Med andre ord, indebærer det forventningen om, at der er en forestående trussel, som vil forårsage stor skade.

Under normale omstændigheder, vil en angst person bekymre sig om, hvad der kunne ske, selv hvis der ikke er nogen reelle tegn på fare eller risiko. Under de nuværende omstændigheder, eksisterer der dog en reel trusselDerudover påfører den allerede seriøs skade.

Foruden dette, er der en følelse af generel usikkerhed, fordi de på nuværende tidspunkt endnu ikke har fundet en udvej. Som et resultat af det, ender vi alle med at udvikle nogle niveauer af angst. Når det kommer til personer, som allerede lider af angst, øges angstniveauerne dog endnu mere.

Og med hensyn til personer med hypokondri, i særdeleshed, er den nuværende COVID-19-pandemi den perfekte storm.

Somatisering og hypokondri

Mand, der tager sig til hoved, oplever forholdet mellem hypokondri og coronavirus

Selv de personer, som er psykologisk stabile, oplever en væsentlig mængde bekymring om, hvad der foregår. Ikke alle er tilpas med at høre nyhederne om spredning af virussen eller dets ofre, eller de uundgåelige sociale og økonomiske konsekvenser.

De fleste af os kan dog vende tilbage til vores almindelige sindstilstand og beskæftige vores tanker med andre ting.

En person, som lider af en form for angst, uanset om den er patologisk eller ej, kan dog oplever problemer med dette. For eksempel, kan de opleve en besættende interesse i emnet og de gældende forebyggende forbehold, samt somatiseringen af selve sygdommen

Det betyder, at personer kan mistænke, at de manifesterer symptomerne, uden nogen reel begrundelse.

Generelt, er det mere sandsynligt, at en person vil søge bekræftelse ved at bruge et termometer (for eksempel). Ved at gøre det, bliver personer, der ikke lider af hypokondri, ofte klar over, at de tager fejl, og stopper med at bekymre sig om det.

Tilfælde af hypokondri er meget mere seriøse. Disse personer har en svækket evne til at evaluere deres situation objektivt og komme til en fornuftig konklusion. 

I stedet for det vil de tro, at de faktisk er syge. Derudover vil de som konsekvens højst sandsynligt tro, at de er ofre for forsømmelse af andre, som nægter af diagnosticere og behandle sygdommen.

Opdag mere: Nuværende behandlinger af coronavirus

Hvad skal man gøre i tilfælde af hypokondri og coronavirus?

Vi er alle klar over de forebyggende foranstaltninger, som sundhedsstyrelsen har anbefalet, siden begydelsen på dette udbrud. Men foruden karantæne, at holde afstand og vaske hænder, bliver vi nødt til at tilføje endnu en ting: At pleje vores mentale helbred.

Dette er endnu et område, hvor vi har brug for at beskytte os selv. For det første, bør vi lade være med at få katastrofale mængder af information.

Dette betyder selvfølgelig ikke at blokere al information og lade som om, at der ikke sker noget. Det er dog vigtigt at begrænse mængden af tid, man bruger på at læse og se nyheder, og give ens tanker lov til at fokusere på andre ting. Vejrtrækningsøvelser, motion og meditation hjælper meget.

I tilfælde af hypokondere, er det meget vigtigt ikke at modsige deres idéer. Dette vil kun øge deres følelse af sårbarhed. Det er vigtigt at fortsætte enhver medicin og holde kontakten til en terapeut, som kan give vejledning om, hvad de kan gøre, for at få det bedre.