Jeg elskede dig, indtil min værdighed sagde: Ikke mere

I hvert forhold vi har, romantisk eller ej, skal vi respektere vores egen værdighed, ligesom vi ville være vores nabos.

Værdighed er en personlig og følelsesmæssig grænse, der fungerer som et psykologisk skjold. Afhængigt af hvor vi sætter grænsen, vil både vores intime og sociale forhold nyde bedre sundhed og balance.

Værdighed i tætte forhold kræver ikke udskydelser eller indrømmelser. I det øjeblik vi begynder at give os selv til andre, begynder dette usædvanlige og værdifulde skjold at nedbrydes.

Hvis du ville tage et øjeblik til at stoppe og tænke over det, vil du indse, at der har været meget få gange, at du rent faktisk har reflekteret over denne intime og vigtige dimension i dit liv.

Vi har en tendens til ikke at tænke over det, for det første fordi vi er blevet opdraget med tanken om, at hvis vi elsker nogen, så skal vi give dem alt uden at forvente noget til gengæld.

Til tider er det virkelig svært at skelne mellem en ægte ​​kærligheds returnering og følelsesmæssig manipulation. Dette er vigtigt at huske på for at beskytte din værdighed.

I dag vil vi gerne invitere dig til at reflektere over dette vigtige emne i vores artikel.

Værdighed er den respekt, du har for dig selv

“Jeg elskede dig, indtil min værdighed sagde: Nu er det nok!” Hvis du nogensinde har haft det sådan, så vil du huske den interne proces, der førte dig til at indse, at kærlighed nogle gange har en grænse, og det hedder værdighed.

Tjek også: Hvordan bør man reagere på utroskab

Værdighed og selvværd

Folk hjælper med at opbygge vores selvværd i løbet af vores liv. Den måde, hvorpå vi blev opdraget på har uden tvivl stor indflydelse, men tro det eller ej, det er ikke afgørende.

Vi går alle igennem oplevelser, som over tid kan svække disse interne forsvarsmekanismer.

 • Et job, hvor dine rettigheder krænkes
 • Et kompliceret tæt forhold
 • En ulykke, et traumatisk tab, svigt…

Mange situationer kan forårsage forstyrrelse i vores selvværd. Hvad vi forsøger at sige her er, at vi nogle gange tror, ​​at vi er uskadelige.

Vi tror med tiden, at intet kan bringe os ud af fatning, og at vi kan gøre alt. Vi tror dog kun dette, fordi vi er i vores komfortzone.

Når ting uafhængigt af os får os til at miste kontakten med denne følelse af selvkontrol, mister vi det hele.

Springe blindt ind i et forhold

Vi ved, at vi giver vores hjerter gratis væk. Vi tager disse blinde skridt af tro, fordi vi vil, og fordi vi føler at det er så rigtigt for os på det givne tidspunkt.

Se også: Værdiløse Ord, der ikke følges af Handlinger

Dette er helt forståeligt, så længe vi ikke kompromitterer vores værdighed i processen. Nogle gange i intime relationer ser vi ingen grænser. Vi giver alt uden at forvente noget til gengæld.

Enhver indsats bidrager til at gøre forholdet lykkeligere for begge af de involverede parter.

 • Indtil en dag bliver vi opmærksomme på denne dybe tomhed inde i os. Det er ikke fordi, at en ting er gået galt, alt er blevet helt forvirret. Der er ingen harmoni i forholdet, og al energi og indsats er rettet mod en person. Mens man spiser bøf, forsøger den anden at lave et måltid af brødkrummer. Og den person er dig.

Der er tider i vores liv, når det betaler sig at være modig og tage risici. Husk dog på, hvad du har på spil: dit selvværd, din værdighed og din ret til at være glad.

I det øjeblik, hvor nogle af disse bliver truet, er det tid til at træffe en beslutning.

Dine tanker giver dig magt

Når du befinder dig i en følelsesmæssigt hård situation, og du skal styrke din værdighed, gentag disse tre sætninger.

At reflektere over disse ord vil tillade dig at internalisere en række ideer, der vil vække to vigtige følelser inde i dig: mod og dristighed.

Se også: praktiser selvkærlighed, og du vil blive elsket, som du ønsker at blive det

Tag et kig på dem, her er de:

 • Ingen kan eller burde fortælle mig, hvordan jeg skal leve mit liv eller være glad.
 • Enhver, der virkelig elsker mig, vil aldrig manipulere mig eller holde noget over mit hoved.
 • En god partner styrker dit selvværd og ødelægger det aldrig.
 • Enhver, der elsker mig, vil pleje mig hver dag.
 • At bo sammen kræver at vide, hvordan man kan arbejde sammen som et team. Nogen, der kun tænker på sig selv, ved ikke, hvordan man bor sammen med en anden person.
 • Jeg har ret til at udtrykke mine tanker, for at sige og ikke sige præcis, hvad jeg vil.
 • At sige “nej” til noget er ikke en egoistisk handling: det forsvarer min værdighed.
 • Jeg fortjener at blive elsket.

 • Ægte kærlighed starter med at elske mig selv. Hvis alt omkring mig får mig til at føle, at jeg er værdiløs, betyder det, at noget er galt, og jeg skal gøre noget ved det.
 • Jeg er i stand til og vil tage kontrol over min egen virkelighed. Jeg behøver ikke at underkaste mig andres ønsker og forventninger.
 • Jeg er ikke forpligtet til at være venner med eller behage alle.
 • Jeg er en smuk, stærk, modig person, der har ret til lige så meget lykke som enhver anden. Jeg alene er arkitekten i mit eget liv.
 • Jeg vil frem for alt forsvare de mennesker, jeg elsker. Men jeg beder også om, at de mennesker, der elsker mig, respekterer, forsvarer og værdsætter mig, ligesom jeg fortjener det.

Som konklusion er personlig værdighed et meget vigtigt spørgsmål, som fortjener mere opmærksomhed. Det giver os den lykke, som alle skal kunne opleve hver dag.

FRA INTERNETTET