Medicin mod COVID-19, der er ved at blive udviklet

20. marts 2020
Et stort antal af medicinalfirmaer er lige nu i gang med at udvikle medicin mod COVID-19 (eventuelt en vaccine), og de har alle sammen til formål at beskytte mod denne sygdom. Kina har annonceret, at de første nødvacciner vil være tilgængelige i april 2020.

I denne artikel kan du læse mere om den medicin mod COVID-19, som er i gang med at blive udviklet. Fire af verdens største farmaceutiske forbund har rapporteret, at de allerede er i gang med at teste 30 antivirale lægemidler til forebyggelse og behandling af coronavirus. De har oplyst, at de evaluerer medicinens effektivitet.

Ligeledes vil de muligvis også udvikle en vaccine. Det er repræsentanter for International Farmaceutisk Industri (IFPMA), Europæisk Farmaceutisk Industri (EFPIA), det Amerikanske Farmaceutforbund (PhRMA) og Koreansk Farmaceutforbund (KRPIA), der har udsendt meddelelsen.

De tilføjede, at medicinindustrien arbejder hårdt på at opnå en stor, samlet indsats, der kan forene selve industrien. Men det kræver også, at sundhedsmyndigheder, sundhedsorganisationer, akademikere og forskere hjælper til. Det skyldes, at de gerne vil opnå det gennem et samarbejde med forskning og udviklingsprogrammer.

Læs også: Almindelig klassifisering af smertestillende medicin

Udvikling af medicin mod COVID-19

Oprindeligt begyndte forskere at undersøge dokumenterede, antivirale lægemidler, der er effektive mod sygdomme såsom HIV og Ebola. I øjeblikket er flere kliniske forsøg allerede i gang kombineret med en gennemgang af den tilgængelige litteratur om disse lægemidler. 

Den anden forskningslinje sigter mod at analysere virkningen af ACE-inhibitorer mod coronavirus. Sådanne inhibitorer har vist gode resultater mod COVID-19.

Lige nu er det amerikanske laboratorium, AbbVie, i gang med at udføre tests med en kombination af to antivirale lægemidler: lopinavir og ritonavir. Firmaerne Roche, Merck og Bayer forsker i interferon. GlaxoSmithKline (GSK) undersøger potentialet ved Zanamivir, og Gilead forsker i Remdesivir.

Medicin og piller spredt ud på en overflade

Medicin mod COVID-19: Lægemidler

Det japanske medicinalfirma, Takeda, tester også nye lægemidler. Et af dem er et lægemiddel afledt af blodplasma, der, ifølge eksperter, kan behandle individer, som er i risikogruppen for at få coronavirus

Medicinalfirmaet, Pfizer, annoncerede, at de vil fremskynde den foreløbige evaluering af nogle antivirale forbindelser, der allerede var under udvikling, før denne pandemi dukkede op.

Laboratoriet forsikrede, at de allerede var blevet evalueret som inhibitorer ved kopiering af andre coronavira, der er anderledes end COVID-19. Dette indikerer, at den sidste fase kan være tæt på.

Afslutningsvis rapporterede medicinalfirmaet, Regeneron Pharmaceuticals, at de arbejder sammen med Sundhedsinstituttet i USA (HHS) for at finde et eller flere lægemidler og behandlinger, der giver os mulighed for at håndtere denne pandemi på effektiv vis.

Vi anbefaler: Cubanere udvikler og deler kræftvaccine med resten af verden

Vacciner

Foruden medicin mod COVID-19 arbejder forskere også på at udvikle vacciner mod coronavirus. Janssen-firmaet, der nogen steder er kendt som Sanofi Pasteur, og som er en del af den farmaceutiske del af Johnson & Johnson, har forpligtet sig til at opnå udviklingen af en mulig vaccine. Det er noget lignende det, der sker hos GlaxoSmithKline.

Disse og andre medicinalfirmaer arbejder samtidig med forskellige typer af vacciner. Nogen af dem vil have en midlertidig effekt, mens andre har til formål at tilbyde en mere langvarig løsning.

Nogle nordamerikanske aviser bemærkede, at USA’s Nationale Sundhedsinstitut (NIH) er på forkant med dette mål. Faktisk har de rapporteret succesfulde resultater på forsøgsmus. De annoncerede også, at tests på unge, sunde frivillige snart vil begynde.

Samtidig er der kommet oplysninger fra Kina, som forsikrer, at de første vacciner til nødstilfælde vil være tilgængelige i april i Kina.

Medicin mod sygdom

Dr . Peter Daszaks bekymringer

Dr. Peter Daszak, der er medlem af den videnskabelige organisation, EcoHealth Alliance, har udtalt, at verden reagerer forkert over for pandemien. Efter hans mening vil det at finde en vaccine mod coronavirus ikke afskrække nye epidemier fra snart at dukke op.

Han nævnte episoden med SARS som et eksempel. At udvikle en vaccine mod denne sygdom fjerner kun en af de mange muligheder for smitte. Han henviste også til HIV. Han sagde, at mange år efter dets fremkomst behandler læger det stadig med medicin – der er således ikke nogen vaccine mod det.

Daszak påpegede, at det rette svar er at ændre måden, hvorpå mennesker påvirker verden. Vi skal især regulere kontakten med vilde dyr. Det skyldes, at de fleste af disse vira stammer fra dyr, som mennesker kommer i kontakt med. Det kan for eksempel være under skovrydning, vejarbejde og krybskytteri.

Konklusion om medicin mod COVID-19

Specifik behandling mod COVID-19 er under udvikling. Men selvom der bliver gjort en stor indsats fra medicinindustriens side for at skabe antiviral medicin eller en vaccine, så er sandheden imidlertid, at vi stadig kun er på et eksperimenterende stadie.