Mødres fantastiske rolle

6. maj 2018
Uanset om det er Mors dag eller ej, må du aldrig misse chancen for at minde din mor om, hvor meget du elsker hende, og hvor vigtig hun er i dit liv.

Mors dag fejres på forskellige datoer over hele verden, men det fejres oftest i maj måned.

Dens historie begynder i 1865, da Ann Maria Reeves Jarvis besluttede at organisere en bestemt dag for at samle en stor gruppe mødre. De samledes for at udveksle erfaringer og debattere kvinders situation i et samfund, hvor moderskab og dets ansvar endnu ikke var særligt synligt eller anerkendt.

Ann Maria Reeves var kendt i USA. Ligesom sin egen mor var hun aktivist, der kæmpede for arbejdende mødres rettigheder og for at forbedre sociale forhold som sundhedspleje, løn og børns uddannelse.

Der er gået lang tid siden de år, hvor kvinder begyndte at blive hørt. Vi har foretaget ændringer, og der er mange sejre for os at fejre.

Men der er stadig lang vej at gå og hårde tider at skulle igennem i et samfund, der er mere kompleks end nogensinde før, og endnu mere krævende.

I dag vil vi gerne invitere dig til at tænke på mødrenes rolle i vores tid.

Moderskab i nutidens verden: et sandt eventyr

Lille pige kysser sin mor på kinden

At være mor er mere end blot en etiket, der definerer en kvinde, når den vidunderlige og komplicerede virkelighed ved at opdrage et barn kommer til hende.

Moderskab er ikke let af mange grunde.

Først og fremmest er nutidens samfund stadigvæk ikke noget der passer på, hvad det at opdrage et barn kræver. Derudover er barselsorloven for kort, og arbejdstiden er i mange lande ikke fleksibel nok. Dertil kommer, at statsstøttepolitik stadig har en lang vej at gå for at blive familievenlige.

Men de nordeuropæiske lande er de nuværende rollemodeller for resten af ​​verden. De tilbyder fødsels- og fædreorlov for par til at tilbringe tid sammen med deres babyer. Dette fremmer et sund bånd med deres børn fra en tidlig alder.

Derudover tilbyder de gode arbejdstider, adgang til børnepasning og økonomisk bistand til at fremme en stigning i fødselsraten.

Lad os se bort fra disse ideelle scenarier et øjeblik. De fleste mødre må påbegynde en rejse for at arrangere tidsplaner og oprette aftaler med familiemedlemmer for at tage sig af deres børn.

Nogle gange bliver de endda nød til at skulle arbejde færre timer for at kunne passe på deres små.

Hver dag er der mulighed for at fortælle hende, hvor meget du elsker hende

Mor og datter selfie

Ud over de vanskeligheder, som samfundet og den nuværende politiske situation medfører for mødre, er der mange grunde til at anerkende mødre og moderfigurer i dit liv.

Om det indeholder en genetisk binding eller ej, omfatter det også en følelsesmæssigt sammenhæng, der former dig endnu mere end et romantisk forhold gør.

Vi taler om en kærlighed, der klæder dig på, inspirerer dig og bliver en del af dig – tidligt og permanent.

En mor, der giver dig oprigtig kærlighed, ubrydelig kærlighed og respekt er en stærk person i dit liv.

Morsdag er bare en undskyldning for at dele et godt måltid med hende og give hende en lille gave eller nogle smukke blomster.

Men husk altid, at du ikke har brug for en særlig dag for at minde hende om, hvor meget du elsker og beundrer hende.

Ethvert tidspunkt er et god tidspunkt. Enhver dag på året er en perfekt dag til at tilbringe tid med hende, tage sig af hende, passe på hende og tale med hende.

Min mor, min inspiration

Mor og datter

Mor. Hun var, er, og vil altid være en stærk, modig kvinde. Ved første øjekast kan du ikke se hendes krone, men alle mødre bærer dem, fordi hver af disse kvinder har kæmpet tusindvis af skjulte kampe.

Tænk på alle de andre mødre derude. Tænk over hele den matriarkalske linje, der har konfronteret hundredvis af former for modgang, hårde tider, mangler, konflikt og ensomhed.

De formåede alle at rejse en familie med egne hænder, med deres egen indsats.

Vi alle har en historie med mere end en kvinde, der er og fortsætter med at være din inspiration.

I dag er det en god dag at huske på mødrene i din fortid og moderen i din nutid.

I dag er den perfekte dag til at reflektere over alt, hvad vi endnu ikke har opnået. Det er på tide at tænke over, hvilke sociale rettigheder vi stadig mangler i vores job som arbejdende mødre til at skabe en bedre fremtid for os selv og vores børn.

Alle mødre vil helt sikkert sætte pris på en buket blomster og store kram fra hendes elskede.

Lad os dog ikke forsømme denne værdige kamp for den anerkendelse, vi fortjener i vores samfund.

FRA INTERNETTET