Natron: Mere end 30 fantastiske anvendelsesmuligheder

· 31. marts 2016
Hvis du har myrer, som spiser dine roser eller invaderer dit køkken, placer en linje bagepulver tværs over alle dine døre og vinduer.

Hvis man skulle lave en liste over produkter, som man altid bør have ved hånden, så ville Natron være i toppen. Det er alsidigt og universelt tilgængeligt; det vil hjælpe dig i hele hjemmet, fra rengøring til personlig pleje, som insektmiddel og vil i det hele taget gøre din hverdag nemmere.

Natriumbicarbonat er et hvidt pulver, der øjeblikkeligt opløses i vand (især varmt vand) og har en saltet og noget syrlig smag. Det har tusinder af anvendelser, det er ikke giftigt at indtage, irriterer ikke huden, men bør ikke komme i kontakt med øjnene. Vil du lære nogle af disse fantastiske anvendelser af natron at kende? Så læs følgende artikel!

De mest populære anvendelser af natron

Se bort fra alle de rengøringsprodukter og andre ting, der er skadelige for dit helbred og miljøet, og brug i stedet natron i huset og til personlig hygiejne.

Til oral hygiejne

Natriumbicarbonat kan anvendes som en hjemmelavet tandpasta, et fremragende alternativ til kommercielle produkter. Det er et perfekt blegemiddel, der giver frisk ånde, reducerer tandsten og forhindrer huller. Det kan bruges sammen med normal tandpasta eller direkte på børsten. At gurgle en opløsning af natron og vand vil fjerne dårlig ånde.

Bagepulver

Det kan også bruges til at rense proteser, tandbeskyttere og bøjler. Forbered en opløsning af to spiseskefulde natron i en kop vand, og dyp genstanden der skal renses. Det vil fjerne dårlig lugt og ånde.

Skønhedspleje

Sodiumbicarbonat kan også bruges som hjemmelavet deodorant takket være dens egenskaber, der neutraliserer syre på huden og fjerner lugt. Bland med vand og smør en smule på armhulen. Hvis du lider af skæl, gnid en håndfuld natron ind i hovedbunden og vask som normalt. Gentag seks gange.

En anden løsning er at tilsætte natron til din normale shampoo. Det vil give dig blødere hår, der filtrer mindre. Du kan også lave en regenererende maske til din hud. Fugt dit ansigt og anvend et tyndt lag natron. Lad det sidde i et par minutter og skyl med rigeligt vand. Vær forsigtig med ikke at få det i øjnene.

Økologisk rengøring af hjemmet

Natron renser tilstoppede rør, renser sølv, fjerner skimmel på badeforhænget (blandet med sæbe og eddike), renser toiletter (anvend på overfladen og lad det sidde natten over med en smule eddike, og rens med en klud om morgenen), kan bruges som et skyllemiddel (1/4 kop per vask) og fjerne skimmel og sæberester fra badeværelsesfliserne (opløs to spiseskefulde bagepulver i en halv liter vand).

Bagepulver 2

Det er fremragende til at rense køkkengrej, især gryder og pander med afbrændte madrester (Tilsæt to spiseskefulde natron til normal opvaskemiddel, og lad det stå i blød over natten. Vask derefter som sædvanligt). Det fjerner også pletter på væggene og renser møbler (drys lidt på en svamp eller våd klud), renser sportsudstyr (fire spiseskefulde per liter varmt vand), fjerner olie– og fedtpletter fra tæpper (drys og skrub med en våd børste) og opfrisker madrasser.

Lugtfjerner

Udover at fjerne dårlig ånde, så kan natron fjerne ubehagelige lugte i køleskabet (placer en åben boks derinde). Det afhjælper dårlig lugt fra puder (drys lidt på, lad det sidde, og støvsug eller ryst det af), sko (drys lidt ind i skoen), viskestykker og tøj (læg det i blød i en opløsning af to spiseskefulde natron og to kopper varmt vand) og opvaskemaskiner (tilsæt en halv kop til hver vask).

Natron fjerner også lugt fra affald og skraldespande, opfrisker skabe (samme procedure som i køkkenet); fjerner lugte fra køretøjer (drys på stofsæder og støvsug efter 15 minutter) og skraldespande (dæk bunden med natron, før du putter skrald i) og kæledyrs tilbehør (samme teknik som med puder).

bagepulver 3

Skadedyrsbekæmpelse

Hvis du har myrer, som spiser dine roser eller invaderer dit køkken, placer en linje natron tværs over alle dine døre og vinduer. Hvis din hund eller kat ofte har lopper, eller for at undgå dem, forbered en blanding af natron og salt, og drys det hvor kæledyret sover, og i hjørner eller andre steder hvor den ofte befinder sig; lad det sidde i 24 timer og støvsug.

Hvis du ønsker at befri dit hjem fra kakerlakker, lav en blanding med en halv del natron, en halv del sukker og efterlad det rundt omkring i køkkenet.

Hvis din have eller potteplanter bliver angrebet af skadedyr eller svamp, fortynd en spiseskefuld natron i en liter vand og brug det til at bade de ramte planter. Denne blanding kan også bruges med en klud for at rengøre bladene.

For dit helbred

bagepulver og eddike

Natron lindrer ubehag forbundet med myggestik og solskoldning (anvend en smule blandet med vand, så det danner en creme) og aflaster trætte fødder ( bland tre spiseskefulde natron i et kar med varmt vand og bad fødderne). Det er kraftigt syreneutraliserende og reducerer halsbrand (drik et glas varmt vand med en halve teske natron).