Opdag den japanske metode til at spare penge

14. februar 2018
Har du nogensinde hørt om den japanske metode til at spare penge? Læs denne artikel for at opdage det!

At holde styr på dine udgifter hjælper dig med at vide, på hvilke områder, du bruger dine penge, samt hjælper dig med at spare penge og stoppe unødvendige udgifter.

For mange mennesker er det næsten umuligt at spare penge, når måneden nærmer sig sin slutning.

Husholdningens udgifter akkumuleres. Således kommer personlige goder og uventede produkter og tjenester. Alt dette resulterer i et overdrevent og ukontrolleret brug af penge bare et par dage efter at have fået dem.

I Japan, det mest teknologiske land i verden, fortsætter mange en tradition, der startede i 1904. I dag er det stadig den mest effektive metode til at spare penge, især indenfor husholdningsudgifter.

Det er kendt som kakebo. Det bruges som et system til registrering af både udgifter og indtægter, der tjener til den perfekte organisering af penge.

Kakebo er ikke mere end et budgetbalanceringssystem. Derudover hjælper det folk med at blive opmærksom på, hvad der virkelig er nødvendigt at købe.

Sådan fungerer kakebo for at spare penge

Penge i sparegris

Denne metode starter i begyndelsen af måneden, idet du noterer de faste omkostninger og den samlede indkomst, du vil modtage.

Derefter kan du generere en balance fra disse data. Du gør dette ved at trække de samlede udgifter, der hovedsagelig er basale ydelser og mad fra indkomsten.

Hvis du gerne vil spare til noget, som du har planlagt, så skal du registrere det på dette tidspunkt.

Når du har fastlagt det samlede beløb, du har til rådighed ved at trække dine faste udgifter fra, kan du notere, hvor mange penge du har afsat til opsparing. Bestem, hvordan du vil bruge disse for at være klar over det mål, du har sat.

I løbet af måneden (helst dagligt, som angivet af kakebo), skal alle dagens eller ugens udgifter nedskrives.

Det mest hensigtsmæssige er at gemme fakturaer og kvitteringer fra køb. På denne måde kan du senere skrive ned om aftenen, hvordan du brugte pengene.

Læs også:
Disse 8 husholdningsprodukter vil redde dig fra enhver ulykke

Organisationen af kakebo

Blomst i mønter

Denne “agenda” er opdelt i mange kategorier, hvor vi normalt bruger vores penge:

  • Mad
  • Transport
  • Sundhed
  • Husholdning
  • Fritid
  • Nødsituationer

I hver kategori registreres de daglige udgifter. Målet er, at alle udgifter til de forskellige poster er lagt sammen, og du får en generel balance i slutningen af ugen.

Denne balance vil hjælpe dig med at holde styr på, hvor mange penge du har brugt, og hvor meget du har tilbage.

Med disse resultater kan du analysere, hvor meget du bruger og i hvilke områder du bør begrænse dig lidt mere.

Det vil også hjælpe dig med at vide, hvad der er et passende beløb at overveje at bruge til opsparing og sætte et mere effektivt mål for den følgende måned.

Besøg denne artikel:
17 tips til at organisere dit klædeskab og få mere plads

Effektivitet

Sparegris og hus

Effektiviteten af kakebo er fuldstændigt op til dig og hvor organiseret du er, såvel som din viljestyrke.

Hvis du sætter et mål om at “ikke at købe mere tøj”, så hold dig til det. Vær konstant og beslutsom.

Det er rigtigt, at det hjælper at have en graf eller et regneark organisation for kakebo. Men det er bare en agenda, som du kan erstatte med det, du foretrækker.

Du kan simpelthen skrive dine udgifter og indtægter ned overalt, og for at opgøre dine konti i slutningen af måneden.

At have kontrol over dine udgifter er meget vigtigt for at undgå problemer i nødsituationer. Plus det hjælper dig med at spare til de mål, du har i tankerne.

Glad planet

Uanset om du bruger kakebo med en agenda eller med en serviet, er det klart, at det er vigtigt at holde styr på dine konti.

Hvis du har valgt at købe en kakebo-planlægger (eller kakeibo, som det også er kendt som), så husk at være konstant og determineret.

Har du formået at spare det, du havde estimeret? Fremragende! Gik du over budgettet? Den næste måned skal du være mere disciplineret.

FRA INTERNETTET