Tips til altid at have god ånde

23. december 2015
Få ting kan være mere ubehageligt end at skulle snakke med en person der har dårlig ånde.

Hvis du er den, der lider af halitosis, så ved du hvor pinligt det kan være. Måske har du prøvet at tygge tyggegummi før en samtale, men hvis det ikke løser problemet, så kan du også følge rådene i dagens artikel, der vil forklare, hvordan du får god ånde hele tiden.

Brug tandtråd dagligt

At børste tænder regelmæssigt er en del af de fleste menneskers daglige rutine, men ikke alle bruger tandtråd. Hvis du ikke bruger tandtråd, vil der stadig være små madrester imellem tænderne, og det får bakterierne i din mund til at gro. Dette forårsager dårlig ånde hvilket er svært at bekæmpe med tandbørste, tandpasta og mundskyl.

Derudover, når du børster tænder, så glem ikke din tunge. Hvis du børster din tunge, undgår du tandsten.

Drik mere vand

Vand

Mange mennesker er ikke klar over det, men dehydrering er en af hovedårsagerne til halitosis. Drik mindst to liter vand om dagen for at opretholde en god ånde. Vand er ansvarlig for at fjerne bakterier fra munden, og hvis der går lang tid uden at du drikker vand, så reproducerer bakterierne sig hurtigt.

Når du drikker mere vand, så producerer du også mere spyt. Det er godt, fordi spyt hjælper også til med at dræbe bakterier. Desuden så gør oxygen-rigt spyt det vanskeligere for bakterierne at overleve.

Spis mad der er rigt på zink

Mener du, at du har en sund og varieret kost? tænk grundigt over det, for måske er den ikke så god som den burde være. At spise de korrekte mængder af fødevarer såsom nødder, organisk kød, frø, og kakao kan hjælpe med at fremme god ånde da de indeholder zink, som forhindrer væksten af bakterier i munden. Det er almindeligt at se mundhygiejne-produkter, der indeholder denne ingrediens.

Glem ikke probiotika

Yoghurt

Et velfungerende fordøjelsessystem vil med tiden, hjælpe med at fjerne de toksiner, der forårsager dårlig ånde. Ved at inkludere probiotika i din daglige kost kan du undgå dette pinlige problem. Den bedste løsning er naturlige probiotika, som findes i madvarer som ost og yoghurt.

Hvis du er allergisk overfor laktose, så kan du tage probiotiske tilskud, der er let tilgængelige i helsekostforretninger.

Oprethold en afbalanceret kost

En kost der er lav på kulhydrater, fedt og proteiner vil gøre det lettere at opretholde en god ånde. Visse fødevarer, såsom asparges, indeholder ketoner der kan sætte sig i munden og give dårlig ånde. Sørg for at have en kost der er rig på:

Frugt og grøntsager med en knasende konsistens er også gode valg, fordi de naturligt renser tænderne og tungen imens du spiser dem.

Kvit smøgerne

Rygning giver ikke kun gule tænder og en udtørret mund – det forårsager også dårlig ånde. Nikotin-rester i munden absorberes af blodkarrene og begrænser produktionen af spyt. Og husk: uden tilstrækkeligt med spyt så vil bakterierne i munden blomstre.

Følge disse simple tips, som vil hjælpe dig med at opretholde en god ånde, men glem ikke at besøge din tandlæge regelmæssigt.

FRA INTERNETTET