Typer af greb og deres indvirkning på træning

Træning med stænger er populært på grund af musklerne, der styrkes. Imidlertid ignoreres vigtigheden af grebet ofte. Her lærer vi dig om de forskellige typer greb og deres effekter.
Typer af greb og deres indvirkning på træning

Sidste ændring: 01 august, 2021

Grebet betyder simpelthen den måde, du placerer din hånd på baren for at variere din træningsdynamik. Forskellige typer af greb påvirker de resultater, du opnår på grund af de forskellige berørte muskelfibre.

Det betyder, at når du planlægger styrketræning, skal du ikke kun tage højde for den øvelse, du skal udføre, men også variationerne i den måde, du griber i stangen på for at opnå et langt mere specifikt fokus.

Hvorfor skal du anvende forskellige typer af greb?

Ved at variere dit greb under en rutine ændrer du vinklen, hvilket betyder, at du fokuserer på en anden gruppe muskelfibre. Hvis du vælger ordentligt, vil øvelsen også være mere komplet.

Vi bør præcisere, at ændring af dit greb ikke varierer i den muskelgruppe, du arbejder på. Med andre ord er den samme øvelse, der udføres med et lignende greb, målrettet mod de samme muskler, men ikke det samme område af fibre.

Du kan være interesseret i: Tips til at sove med senebetændelse i skulderen

Træningsmuligheder for blandet stanggreb

Det blandede greb kan bruges til følgende øvelser:

  • Sumo dødløft.
  • Bænkpres.
  • Klassisk markløft.
  • Trækøvelser.

Forskellige typer af greb hjælper med at forhindre skader

Når du starter i fitnessverdenen, er det første at fokusere på at arbejde så mange muskelgrupper som muligt for en afbalanceret udvikling. Efter dette kan forskellige typer af greb føre dig til det næste, mere komplette niveau af kropsudvikling.

Under hensyntagen til dette, er det vigtigt at inkludere øvelser, der træner både de ydre og indre sider af de målrettede muskler, mens du opretter hver rutine. Dette er, hvad de liggende, eksponerede, neutrale og blandede greb er til.

Som det sidste skal du huske på, at en ændring af greb kan forhindre forskellige skader, der gør vedvarende udvikling umulig. I den forstand er forskellig håndplacering på stangen nøglen til atleter med højeste ydeevne.  • Gomo O y Van Den Tillaar R. Los efectos del ancho de agarre en la región de adherencia en press de banca. Revista de ciencias del deporte. 2016.
  • Delavier F. Guía de los movimientos de musculación. Badalona, España: editorial Piadotribo. 2011.
  • Baechle T y Earle W. Fundamentos del entrenamiento de fuerza y ​​acondicionamiento. Chicago, Illinois. Asociación Nacional de Fuerza y ​​Acondicionamiento. 2008.
  • Dickie J, Faulkner J, Barnes M y Lark S. Análisis electromiográfico de la activación muscular durante las variaciones de dominadas. Journal of Electromyography and Kinesiology. 2017. Disponible en: https://doi.org/10.1016/j.jelekin.2016.11.004.
  • Minamoto V. Clasificación y adaptaciones de las fibras musculares: una revisión. Fisioterapia e investigación. 2005. Disponible en: https://doi.org/10.1590/fpusp.v12i3.76719.