Undgå coronavirus, når du handler

23. marts 2020
Selvom du gerne må handle under lockdown, så er det vigtigt at lære, hvordan du kan undgå coronavirus, når du handler. I denne artikel vil vi give dig nogle tips, du bør have i baghovedet, når du handler.

Coronavirus pandemien har forstyrret hvert aspekt af vores liv. Vi bliver nu faktisk nødt til at tale om, hvordan man kan undgå coronavirus, når man handler. Du bliver nødt til at anskaffe dig mad og du kan ikke undgå at tage ud at handle.

Et af de vigtigste kendetegn ved COVID-19 er, at det er meget smitsomt. Selvom det ikke er særlig dødeligt, har det en stor overførselskraft og spreder sig hurtigt.

At undgå coronavirus, når man handler, bør derfor være en topprioritet. Isolation derhjemme ville ellers være nytteløst, hvis du spreder vira alle mulige andre steder.

På nuværende tidspunkt er mere end 275.000 smittet i hele verden, med over 11.000 dødsfald. Kina er det mest ramte land med over 80.000 tilfælde. Italien er det land udenfor Asien, der er hårdest ramt med over 47.000 tilfælde. I Danmark er der over 1200 tilfælde og det forventes, at det vil stige.

Målet med social isolation er faktisk at sprede smitten over længere tid, så sundhedsvæsenet kan følge med. På den måde kan de bedre håndtere det. At undgå coronavirus, når man handler, er endnu en del af forebyggelsen.

Social afstand, når man handler

Den anbefalede afstand for at undgå spredning af coronavirus er mindst 2 meter. Supermarkeder er ingen undtagelse. For de handlende indeni butikken og dem, der venter udenfor, bør man også følge denne regel om 2 meters afstand.

Derudover bliver butikker nødt til at sikre, at der ikke er for mange mennesker indenfor. Afstanden på 2 meter kan fungere, så længe der ikke er for meget mylder.

Forskellige supermarkedskæder har protokoller til at håndtere de store mængder af mennesker. Hver butik vil derfor afgøre, hvordan de vil kontrollere dem. Sandheden er, at de steder, hvor der er obligatorisk karantæne, er det ikke blot en beslutning fra virksomhedens side, men også et lovligt krav for at beskytte alle.

Supermarked med hylderne fyldte

Læs også: Forebyggende foranstaltninger mod COVID-19

Bør jeg bruge handsker, når jeg handler, for at undgå coronavirus?

Det anbefales endnu ikke at bruge handsker, når man handler. Det ville ikke hjælpe med at undgå, at coronavirus spreder sig.

At bruge handsker, når man handler frugt, er stadig et godt generelt forbehold for at bevare god hygiejne. Du bør derfor gøre dette hele tiden, men især nu, hvor der er en global pandemi.

At vaske dine hænder ofte, bruge håndsprit og lufte ud hyppigt bør også anvendes i supermarkeder. For at undgå spredning af coronavirus, når man handler, kræver det at følge gode vaner, som gavner hele samfundet.

Find ud af mere: Medicin mod COVID-19, der er ved at blive udviklet

Undgå coronavirus, når du betaler

Det kræver kontakt at betale for dine varer, så der er bestemte forbehold, du bør tage. Vær sikker på, at der er nok afstand mellem dig og andre handlende, samt personen bag kassen.

Vi anbefaler ikke at bruge kontanter. Hvis muligt, så betal med kort eller mobile pay for at mindske kontakt. COVID-19 kan overleve på overflader og nogle genstande, så overvej det, når du vælger, hvordan du vil betale.

Kassebåndene er supermarkedets ansvar. De bliver nødt til at desinficere dem ofte og håndsprit bør være tilgængeligt ved alle selvbetjeningskasser for at passe på kunderne. Som vi har nævnt, behøver du ikke bruge handsker, når du betaler.

Kvinde handler med mundbind på for at undgå coronavirus

Er det muligt at undgå coronavirus, når man handler?

Det er ikke blot muligt, men det er nødvendigt. At undgå coronavirus, når man handler, er endnu et skridt, som hjælper med at inddæmme spredningen af COVID-19.

Derudover er det også en del af et social ansvar. Personer med symptomer, såsom feber og hoste, bør ikke handle, mens de har dem. Andre bør handle for dem.

At købe mad er en nødvendighed for at overleve, men det er også et område med menneskekontakt, hvilket gør det nemmere at sprede vira og bakterier. Der er dog ingen grund til panik, eftersom butikkerne forbliver åbne og der er ikke mangel på fødevarer. Vi skal blot være ansvarlige, både overfor os selv og andre borgere.