6 kvindelige problemer, der forhindrer sex i at være behageligt

Selv om mange problemer af seksuel karakter kan løses gennem terapi eller endda diætændringer, skal du først gå til en specialist for at udelukke eventuelle større problemer

Sex er et af de grundlæggende biologiske behov for alle mennesker og uanset hvilken form det tager, så er det en vane, der genererer en følelse af glæde og velvære.

Det udgør en af de vigtigste søjler i et forhold, ikke kun fordi det styrker de følelsesmæssige relationer, men også fordi det øger tillid, kommunikation og andre kvaliteter, der skaber et bedre partnerskab.

Problemet er, at der er mange faktorer, der kan forstyrre seksuel aktivitet ved at nedsætte din libido eller forhindre dig i at nyde det fuldt ud.

Når det kommer til kvinder, kan visse sundhedsmæssige forhold forårsage smerte, ubehag og andre symptomer, der uundgåeligt påvirker dit intime liv.

Selv om disse lidelser normalt er milde og nemme at behandle, er det vigtigt at vide, hvordan de skal identificeres, så de ikke påvirker dit sexliv.

Fordi mange mennesker måske ikke ved, hvad de er, vil vi gennemgå de seks mest almindelige i dag.

1. Vaginal tørhed

Et af de mest almindelige intime problemer for kvinder er ændringen i den vaginale pH-værdi, der fører til ubehagelig tørhed.

Dette symptom er normalt et resultat af en ubalance i de kvindelige hormonniveauer, især østrogen.

Når østrogen niveauet falder påvirker det den naturlige smøring på dette område, noget der er vigtigt for behagelige samleje uden smerte.

Mangle disse væsker forårsager smertefuld friktion, der blandt andet kan forårsage en brændende følelse på huden.

Se også: 6 øvelser til fantastisk sex

Hvad kan du gøre?

 • Ud over at tage hormonbehandlinger som er ordineret af din læge, er det en god ide at forbedre din kost og bruge et vandbaseret smøremiddel.

2. Hudproblemer

Ubalancer i pH-værdien i din vaginale flora kan også øge din modtagelighed over for dermatitis og allergiske reaktioner.

Disse dermatologiske lidelser kan få små sår til at danne sig på vulvas hud, hvilket forårsager irritation, smerte og kløe.

Hvad kan du gøre?

 • Læs omhyggeligt eventuelle sæber og hygiejneprodukter, som du bruger, da mange af deres ingredienser kan være ansvarlige for dette problem.
 • Prøv altid at bruge produkter, der er naturlige.

3. Vaginitis

Vaginitis er en form for vaginal inflammation, der skyldes spredning af svampe og bakterier.

Når du lider af denne lidelse påvirker den ikke kun kvaliteten af ​​samleje, men kan også føre til ubehagelige symptomer som brændende fornemmelser og ubehag under vandladning.

Hvad kan du gøre?

 • Selvom det er bedst at gå til din læge og få en recept til behandlingen, er det også en god idé at tage probiotika og forbruge antibiotiske fødevarer, der vil bekæmpe infektionen naturligt.
 • Andre vigtige vaner er at have bedre hygiejne og iføre sig bomuldsundertøj.

4. allergier

Tusindvis af kvinder oplever smerte og ubehag på grund af kondom brug under sex, fordi de er allergiske over for latex.

Dette forhindrer ikke kun fuld nydelse, men kan også forårsage irriterende symptomer som irritation, lugt og urtikaria.

Hvad kan du gøre?

 • Først og fremmest skal du genkende symptomerne på allergi.
 • Når du har bekræftet dette, er det bedst at tale med din læge for at diskutere alternativerne.

5. vaginisme

Når din vagina gennemgår en sammentrækning, der forhindrer seksuel aktivitet i at forekomme, skyldes det normalt en tilstand kendt som vaginisme.

Dette problem, selv om det ikke er meget almindeligt, forårsager en ufrivillig sammentrækning af de peri-vaginale muskler, som forhindrer penetration.

Det er normalt forårsaget af en form for traume eller vaginal ardannelse eller ved ændringer i den hormonale aktivitet.

Hvad kan du gøre?

 • Eksperter foreslår fysioterapi baseret på sammentræknings øvelser og afslapning af  bækkenbunds musklerne.

Vi anbefaler at læse: 5 typer af orgasmer og hvordan man opnår dem

6. Blærebetændelse

Blærebetændelsen er en almindelig lidelse blandt kvinder, og det påvirker også deres sexliv generelt, fordi det forårsager smerte og brændende fornemmelser.

Dette er en bakteriel infektion, der er karakteriseret ved den konstante trang til at urinere, selv når der ikke er urin at udvise.

Hvad kan du gøre?

 • Læger anbefaler typisk antibiotikabehandling til at bekæmpe mikroorganismer, der forårsager infektionen.
 • Det er også vigtigt at forbedre dine spisevaner og øge dit forbrug af væske.
 • Det er en god ide at drikke te eller saft, der har vanddrivende egenskaber.

Som kvinde er det vigtigt at være opmærksom på alle disse forhold og deres roller i forbindelse med seksuel tilfredshed.

Hvis du har nogen af ​​ovenstående, er det bedst at søge hjælp fra din gynækolog, inden der opstår yderligere komplikationer.

FRA INTERNETTET