3 hjemmelavede smoothies der er gode mod væskeretention

Frugter rig på vand, såsom ananas, melon, vandmelon, papaya, er blandt de bedste ingredienser til brug i hjemmelavede smoothies, der er gode mod væskeretention.
3 hjemmelavede smoothies der er gode mod væskeretention
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kroppen består hovedsagelig af vand. Derfor er det vigtigt for kroppen at regelmæssigt at slippe af med lagrede væsker. I denne artikel lærer du om 3 hjemmelavede smoothies, der er gode mod væskeretention. Vær sund og giv de fem smoothies et forsøg!

Væskeretention kan være meget alvorligt, hvis det ikke behandles ordentligt. Så den første ting du skal gøre er at se en speciallæge for at afgøre, hvad din tilstand er, og hvordan den skal behandles. Men der er altid måder at forbedre din livsstil på, herunder dine spisevaner.

Det er godt for dig at forbruge fødevarer og drikkevarer, der hjælper med at eliminere toksiner og rense kroppen korrekt. Så det er vigtigt at tage din kost i betragtning, hvis du tror du lide af væskeretention. Til at begynde med kan du øge dit forbrug af vandholdige frugter.

For at forberede hjemmelavede smoothies, der er gode mod væskeretention, er alt, hvad du skal gøre at være villig til at prøve nye fødevarer, nye kombinationer af smagsstoffer og vigtigst af alt afstå fra at lade dig afskrække over farven og udseendet af de forskellige fødevarer. Så gå videre og lav nogle lækre smagsfulde smoothies, der er nærende for din krop.

Hjemmelavede smoothies, der er gode mod væskeretention

1. Hjemmelavet papaya og ananas smoothie

Ananas smoothies

Husk, at disse hjemmelavede smoothies fremskynder den naturlige proces, der får væsker til at forlade kroppen. Med andre ord fungerer de som vanddrivende midler. Disse drikkevarer får dig til at gå på toilettet oftere og vil ikke lade kroppen holde mere vand end nødvendigt.

Så de er meget nyttige til forebyggelse af almindelige infektionssygdomme forårsaget af høje niveauer af natrium (glem ikke, at væskeretention er forårsaget af natrium). Disse smoothies indeholder store mængder vitaminer, proteiner og mineraler.

Anbefalet læsning efter “3 hjemmelavede smoothies der er gode mod væskeretention”:

Tre måder at lave veganske smoothies på

Ingredienser

 • 3 skiver ananas (125 g).
 • 2 kopper vand (220 ml).
 • 4 skiver papaya (200 g).
 • 1 spiseskefuld hørfrø (valgfrit) (25 g).

Forberedelse

 • Start med at fjerne alle papaya frø, skære skiverne i stykker og læg dem i en blender med ananas skiverne, hørfrø og vand.
 • Sørg for at blende alt i 1 minut.
 • Du vil bemærke blandingen blive fortykket, men den må ikke sigtes. Bare drik den som den er.

2. Ananas og grøn te smoothie

Som du kan se, indeholder næsten alle hjemmelavede smoothies, der er gode mod væskeretention, “ananas” som en vigtig ingrediens. I dette tilfælde maksimerer grøn te dets egenskaber og eliminerer overskydende vand fra kroppen.

Det enzym, der især gør dette muligt, er kendt som “bromelain”, som har en vanddrivende effekt på kroppen og også har anti-inflammatoriske og fordøjelsesegenskaber. Så her er trinene, således du kan at lære at lave denne smoothie på egen hånd.

Ingredienser

 • 6 hele jordbær (40 g).
 • 3 ananas skiver (100 g).
 • 1 spiseskefuld hørfrø (25 g).
 • 1 kop forberedt grøn te (110 ml).

Forberedelse

 • Det er så simpelt! Alt du skal gøre er at blande alle ingredienserne i 1 minut ved mellemhastighed.
 • Tilslut serveres det i et glas med lidt is (hvis du foretrækker), og det er klar.

Læs også denne artikel efter “3 hjemmelavede smoothies der er gode mod væskeretention”:

5 naturlige smoothies for natlige hedeture

3. Hjemmelavet vandmelon smoothie

Vandmelon og vandmelon drik

Vandmelon sammen med ananas


anses for at være frugt med høje vanddrivende virkninger. Dette skyldes ikke, at det er en “mirakuløs” eller “fantastisk” komponent, men hovedsageligt fordi den er lavet af op til 75% vand, hvilket er godt at til hjælpe dig med at urinere. Ligeledes er det virkelig nemt at lave, og du kan forbruge det på daglig basis så meget som du vil. Selv at spise vandmelon alene er sundt.

Ingredienser

 • 5 skiver vandmelon (400 g).
 • 8 kopper vand (900 ml).
 • 1 skefuld sukker (25 g).

Forberedelse

 • Først skal du bruge en blender.
 • Da vandmelonskiverne er store, skal du skære dem ud og komme dem i blenderen.
 • Derefter tilsættes skeen med sukker og alt blendes i 1 minut.
 • Endelig sigt blandingen for at fjerne frøene, og din smoothie er klar. Nu kan du nyde din lækre drink.
 • Hvis du vil prøve flere hjemmelavede smoothies, der er gode mod væskeretention, blandes nogle af de ovennævnte ingredienser såsom grøn te.
Det kan interessere dig ...
3 nemme og originale proteinrige opskrifter uden kylling
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
3 nemme og originale proteinrige opskrifter uden kylling

Vores krop har altid brug for næringsstoffer, som fremmer dens udvikling og styrker den. Her er nogle proteinrige opskrifter for en afbalanceret ko...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cabrera, C., Artacho, R., & Giménez, R. (2006). Beneficial Effects of Green Tea—A Review. Journal of the American College of Nutrition25(2), 79–99. https://doi.org/10.1080/07315724.2006.10719518
 • Naz, A., Butt, M. S., Sultan, M. T., Qayyum, M. M. N., & Niaz, R. S. (2014). Watermelon lycopene and allied health claims. EXCLI Journal13, 650–666.
 • Farid Hossain, M. (2015). Nutritional Value and Medicinal Benefits of Pineapple. International Journal of Nutrition and Food Sciences4(1), 84. https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.20150401.22

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.