7 nemme, naturlige måder at øge libido på

Vidste du, at noget så simpelt som noget sol kan hjælpe med at forbedre ens følelsesmæssige og fysiske helbred? Det virker også ved at forbedre ens libido! Lær mere i denne artikel.
7 nemme, naturlige måder at øge libido på

Sidste ændring: 06 november, 2018

Mangel på libido eller sexlyst kan have mange forskellige årsager: Følelsesmæssige problemer, stress, næringsmæssige underskud, psykologiske problemer, bivirkninger fra medicin, hormonel ubalance osv.

Det er måske en engangs-ting, eller måske er det et kronisk problem. Ofte får lav libido folk til at føle sig usikre og kan føre til problemer i forholdet, hvis det ikke bliver håndteret med tålmodighed og tillid.

Vi vil vise dig 7 nemme, naturlige måder at øge libido på med fødevarer, kosttilskud og terapeutiske teknikker uden at risikere negative bivirkninger.

Libido hos mænd og kvinder

Kvinde og mand der er taet

Stereotypen om kvinder, der mister lysten til sex efter en bestemt alder, er forældet i nutidens verden.

Det moderne liv med dets stressede dage og dårlige kost kan forårsage problemer med libido blandt mange andre helbredsmæssige problemer for både mænd og kvinder.

Derfor er det vigtigt at evaluere sig selv. Analysér mulige årsager til din mindskede lyst til sex og gør noget ved det med disse naturlige midler og teknikker.

Du vil forbedre din overordnede velvære, mens du på samme tid kan nyde et mere aktivt og sundt sexliv.

1. Kanel og honning

Kanel er et velsmagende krydderi med egenskaber, som stimulerer og varmer kroppen – det er to ting, som personer med lav libido vil værdsætte.

Derudover hvis man kombinerer det med honning, som er rigt på vitaminer og mineraler, vil man få et meget nærende og fuldkomment middel, som vil give meget energi.

Tag en spiseskefuld honning hver morgen med noget pulveriseret kanel af typen Ceylon.

Ceylon kanel er den bedste, fordi den har flere medicinske egenskaber, på trods af at være lidt dyrere end de andre.

2. Smoothie med maca

Maca rod pulver

Smoothies med frugt og grøntsager er meget populære lige nu, eftersom de er en praktisk og lækker måde at få og nærende fødevarer på.

Disse smoothies er rige på vitaminer, mineraler, fibre, proteiner og fedtsyrer. Det gør dem til et glimrende valg til at bekæmpe enhver tilstand eller svaghed.

Hvis du også tilsætter maca pulver til dine smoothies, vil de stimulerende kræfter blive forstærket, og det vil give dig endnu mere energi.

Men personer med højt blodtryk eller angst bør ikke begynde at tage maca uden først at have snakket med en læge.

3. Ylang ylang æterisk olie

Æteriske olier er en meget effektiv naturlig kilde til at forøge sensualitet, hvad end det er ved at bruge det som parfume, i soveværelset eller til massage.

Ylang ylang æterisk olie er en af de mest kraftfulde elskovsmidler. Andre æteriske olier, såsom vanilje, jasmin, kanel og ingefær, er også gode elskovsmidler.

4. Tilsæt ingefær til hvad som helst

Ingefær, ligesom kanel, er et meget stimulerende krydderi, ideelt til at øge ens libido uden at ty til medicin.

Derudover er ingefær også godt for ens fordøjelse og fremmer vægttab. Det skyldes, at det hjælper emd at undgå væskeophobning og aktiverer ens stofskifte.

Du kan tilføje det til alle mulige former for opskrifter:

 • Juice og smoothie
 • Kage og søde sager
 • Lemonade
 • Kød og fisk
 • Brød

5. Søgræs

Søgræs eller tang er en form for brun alge, der er rig på B-vitaminer, mineraler, fibre og proteiner.

Der er forskellige typer, såsom kombu og fokus, og de er alle glimrende til at genopbygge mineraler i ens krop. Det kan endda hjælpe med at fremme vægttab.

En af de ikke særlig kendte kræfter ved disse typer alger er dog deres evne til at øge ens lyst til sex.

6. Bachs blomsterremedier

Blomster remedie

Bachs blomsterremedier er altid et godt middel til enhver form for fysisk eller følelsesmæssigt problem, eftersom de ikke har nogen bivirkninger eller kontraindikationer.

Så hvis du bemærker en mindsket lyst til sex, kan du ty til Bachs blomsterremedier, såsom vild rose, oliven, valnød eller hvid kastanje.

Vi anbefaler, at du går til en professionel for at høre om dit bestemte tilfælde og få de blomster, som vil virke for dig.

7. Få noget sol

Det sidste tip er om fordelene ved at komme ud i solen. Selvfølgelig skal man altid bruge sin sunde fornuft: En lille smule hver dag, når solens stråler ikke er for stærke. Det er bedst at gå udenfor om morgenen eller sidst på eftermiddagen. Så kan man få alle de sunde fordele, men med en mindre risiko for at blive forbrændt.

Vi anbefaler også, at man tager sol uden tøj på for at få gang i sin lyst til sex.

Hvis man prøver det dagligt, vil man bemærke forbedringen på ingen tid.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Montgomery KA. Sexual desire disorders. Psychiatry (Edgmont). 2008;5(6):50–55.
 • Kotta S, Ansari SH, Ali J. Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Pharmacogn Rev. 2013;7(13):1–10. doi:10.4103/0973-7847.112832
 • Shin BC, Lee MS, Yang EJ, Lim HS, Ernst E. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2010;10:44. Published 2010 Aug 6. doi:10.1186/1472-6882-10-44
 • LiverTox: Clinical and Research Information on Drug-Induced Liver Injury [Internet]. Bethesda (MD): National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases; 2012-. Maca. [Updated 2019 Apr 10]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK548552/
 • Tan LT, Lee LH, Yin WF, et al. Traditional Uses, Phytochemistry, and Bioactivities of Cananga odorata (Ylang-Ylang). Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:896314. doi:10.1155/2015/896314
 • Banihani SA. Ginger and Testosterone. Biomolecules. 2018;8(4):119. Published 2018 Oct 22. doi:10.3390/biom8040119
 • Kim, S. K., & Bhatnagar, I. (2011). Physical, chemical, and biological properties of wonder kelp-laminaria. In Advances in Food and Nutrition Research (Vol. 64, pp. 85–96). Academic Press Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-387669-0.00007-7
 • Eo, A. (2008). Cocoa and chocolate consumption – Are there aphrodisiac and other benefits for human health? South African Journal of Clinical Nutrition. Medpharm Publications.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.