5 tips til et bedre sexliv

Hvis du vil have et bedre sexliv, får du her nogle tips, der kan hjælpe dig på vej.
5 tips til et bedre sexliv

Sidste ændring: 27 oktober, 2020

Sex. Det er svært at snakke om nogle gange. Ofte florerer myterne, og så er det et emne, der omgives af skam. Men kun gennem åben kommunikation kan du og din partner få et bedre sexliv.

Her giver vi nogle tips til at gøre sex sjovere og mere tilfredsstillende for jer:

1. Få et bedre sexliv gennem maden

Din kost betyder meget for dit fysiske helbred. Sørg for at få en varieret og sund kost, så din krop er i god foderstand, så at sige. Her er nogle andre interessante ting, der måske kan løfte på sexlysten:

 • Chokolade. Chokolade forbedrer dit humør, da det frigiver endorfiner. Det er også en romantisk gave.
 • Hvidløg. Her er et tip: Børst tænderne efter at have spist det. Det betragtes som en energigivende mad, da den indeholder høje niveauer af vitamin B og C, så det er godt at spise dagligt i små doser.
 • Østers fungerer også som afrodisiakum. Når det kommer til fisk og skaldyr og kombinationen med sex, er østers berømte. Zinket i dem forbedrer testosteronproduktionen.
 • Agurker indeholder vitaminer og mineraler, som din krop har brug for.
 • Avocado. Avocado indeholder E- og D-vitamin og giver udholdenhed.

2. Brug romantik og alt, hvad det har at byde på

Romantik i sengen

Sex med den samme person kan hurtigt blive en rutine eller endda kedeligt. Forspil kan dog hjælpe meget, hvis du begynder at se tegn på at komme ind i en dårlig rutine.

Prøv at være romantisk og flirtende med din partner.

Forkæl din partner, og flirt med ham. Være gerne legesyg og drilsk. I kan også snakke med hinanden om, hvad I godt kan lide. Det er sexet at høre, hvad din partner tænder på, og det giver jer en bedre forbindelse.

3. Nyd det, og glem tiden

En af de største frustrationer i et forhold kan handle om, hvor længe selve sessionen varer. Men der er ingen grund til at bekymre sig:

Det er alt sammen en mental ting. Hjemmesiden  Medical Daily offentliggjorde en undersøgelse, der viser, at varigheden af sex i gennemsnit var på lidt mindre end seks minutter.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Penn State University Erie er seks minutters sex desuden en helt fint tidslængde.

4. Sig ja tak til overraskelser!

Par leger i sengen

At prøve noget helt nyt behøver ikke at være en dårlig ting. Nogle gange er det meget sjovere, hvis du improviserer lidt. Rollespil, tag kostumer på – det er nogle ting, der kan give mere nydelse i jeres sexliv.

Når du eksperimenterer, så vil du finde ud af, hvad der fungerer for dig. Derefter kan du tilføje ting, som I måske ikke ellers ville gøre, prøve andre måder at gøre tingene på og åbne op for andre muligheder i forholdet.

At åbne op for nye stillinger kan ende med at betyde mere glæde for begge involverede. Brug din fantasi. Inviter din kære til at have sex, ikke kun i soveværelset, men også andre steder … Måske endda “forbudte” områder!

5. Glem ikke efterspillet

Det er vigtigt, at efterspillet ikke bliver forsømt. Tiden efter sex er lige så vigtig som tiden før for at få et bedre sexliv.

Mange kan godt lide at nusse eller snakke efter sex. I kan for eksempel snakke om, hvor dejligt det var, eller hvilke ting, I især synes var sexet.

Undgå at sige tak, som om sex var en service der blev ydet, og sammenlign heller ikke din kæreste med andre elskere. Det er rigtig dårlig stil.

6. Kom i form, og få et bedre sexliv

Par der motionerer - bedre sexliv

Jo bedre i form du er, desto nemmere bliver det at gøre de ting, du gerne vil i sengen.

Sex er i sig selv også god motion. Faktisk forbrænder du omkring 80 kalorier per halve time, når du har gang i lagengymnastikken, ifølge en undersøgelse af New England Journal of Medicine.

Så du kan med fordel bruge sex som et ekstra minutters motion , selvom det nok ikke helt er nok til at sige fitnesscentret op. Medmindre du dyrker rigtigt meget sex.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine368(5), 446-454.
 • Afoakwa, E. O. (2008). Cocoa and chocolate consumption–Are there aphrodisiac and other benefits for human health?.
 • Guohua, H., Yanhua, L., Rengang, M., Dongzhi, W., Zhengzhi, M., & Hua, Z. (2009). Aphrodisiac properties of Allium tuberosum seeds extract. Journal of ethnopharmacology, 122(3), 579-582.
 • Ridzwan, B. H., Hanani, M., Norshuhadaa, M. S., Hanis, Z. F., & Aileen, T. S. H. (2013). Screening for aphrodisiac property in local oyster of Crassostrea iredalei. World Applied Sciences Journal, 26(12), 1546-1551.
 • How Long Should Sex Last, Really?. (2016). Retrieved 3 March 2020, from https://www.medicaldaily.com/how-long-does-sex-last-average-time-penis-shape-381025
 • Frappier, J., Toupin, I., Levy, J. J., Aubertin-Leheudre, M., & Karelis, A. D. (2013). Energy expenditure during sexual activity in young healthy couples. PLoS one, 8(10), e79342-e79342.
 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine, 368(5), 446-454.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.