Redaktionel politik

Alt relateret til sundhed vækker spørgsmål. Og den store mængde af informationer på internettet kan gøre det svært at træffe beslutninger. Det er derfor, vores mål er simpelt: At give dig sundhedsinformationer, der er pålidelige, nemme at forstå og rettet mod at forbedre dit velvære.

Vores redaktionelle vision

Vi er en pålidelig hjemmeside om sundhed og velvære for vores læsere. Vi bruger et klart og simpelt sprog til at udrydde tvivl, give informationer af høj kvalitet og tilbyde rådgivning og anbefalinger for at forbedre din livskvalitet.

Blandt de store mængder af informationer om sundhed, der er tilgængeligt på internettet, garanterer Bedre Livsstil, at det, du vil finde her, er verificeret af fagpersoner med informationer, der er opdaterede og baseret på videnskab.

På vores hjemmeside vil du finde positive informationer til at passe på dig selv og forbedre dit liv. Vi ønsker, at du træffer de rigtige beslutninger om både dit eget og dine kæres helbred.

Vores værdier

Bedre Livsstil er vejledt af værdier, der repræsenterer, hvad vi søger med vores artikler:

 • Tillid: Informationerne, du vil finde her, er pålidelige. De er blevet valideret af fagpersoner og er bakket op af videnskabelige kilder.
 • Inklusion: Vi henvender os til hver enkelt læsers særlige omstændigheder. Vi dømmer ikke din livsstil, men vi giver dig værktøjer til at forbedre dit helbred.
 • Nærvær: Vi bruger et forståeligt sprog uden at forsømme videnskabelig nøjagtighed.
 • Kvalitet: Vi er dedikeret til kvaliteten af informationerne, vi giver. Vi udgiver ikke data eller informationer, som vi ikke kan bekræfte, eller som kan få dig til at tvivle på dets sandhed.

Hver dag vejleder disse værdier vores arbejde. Og det er, fordi informationer om sundhed er sårbare: Du træffer beslutninger om dit liv baseret på, hvad du læser på internettet. Vores forpligtelse er at tilbyde dig de bedste informationer, der er pålidelige, inkluderende, fortrolige og varme, så du kan forbedre dit velvære uden risici.

Vi opretholder kvaliteten af vores artikler, så du tillidsfuldt kan fortsætte med at vælge os.

Vores stemme

Til at dele informationer om sundhed, i henhold til vores styrende værdier, bruger vi et sprog, der har bestemte karaktertræk:

 • Empatisk: Vi er personer, som ønsker at udvikle artikler til andre personer. Bedre Livsstil er en varm og fortrolig hjemmeside, hvor vi sætter os selv i vores læseres sted. Vi forstår, at de personer, der læser vores artikler, leder efter informationer fra en pålidelig kilde til at udrydde tvivl eller forbedre deres livskvalitet.
 • Vejledning: Vi hjælper dig med at forbedre din livsstil for at kunne blive lykkeligere. Vores anbefalinger er tydelige og nemme at anvende i hverdagen.
 • Uden fordomme: Vi dømmer ikke. Vi undgår bevidst udtryk, som kan opfordre til stigma eller diskrimination. Vi taler til læsere, som er i forskellige stadier og processer, så fokus er på dig og muligheden for at forbedre dit velvære.
 • Pålidelig: Vi arbejder med eksperter og fagpersoner, som kommunikerer deres viden om sundhed efter at have bekræftet det med konkrete data fra videnskabem. Du kan stole på informationerne på Bedre Livsstil, fordi kvalitet går igen i alle vores artikler.

Det format, vores redaktører bruger, fokuserer på enkelhed uden at forsømme nøjagtighed og inklusion. Vores stemme er varm og professionel, høflig og tilgængelig, forståelig og videnskabelig på samme tid.

Vi søger ikke at skabe frygt eller bekymring, men at inspirere til positiv handling.

Vores team

Bedre Livsstil har et team af fagpersoner indenfor sundhedsområder, der tilbyder kvalitetsinformationer, der er pålidelige, sandfærdige og opdaterede. Vi har læger, psykologer, ernæringseksperter, farmaceuter, tandlæger og sygeplejersker. Derudover respekterer dette team værdien af empati, så det uddyber indholdet ved brug af et simpelt, forståeligt og venligt sprog.

Forfatterne og redaktørerne på vores hjemmeside verificerer informationerne, de tilbyder læseren, gennem videnskabelige kilder og deres erhvervserfaring. Til udarbejdningen af indholdet respekterer de en foregående forskningsproces, der er en del af ansvaret, de påtager sig, når de tilbyder forslag, rådgivning og anbefalinger.

Vi prioriterer informationer fra videnskabelige studier og medicinske forsøg med mennesker. På samme måde bruger vores team medicinske vejledninger og udtalelser fra anerkendte sundhedsorganisationer. Hvis disse kilder ikke er tilgængelige, så vil resultater fra dyre- eller in-vitro-forsøg blive brugt.

Vores redaktionelle proces

Bedre Livsstil udvælger indhold i henhold til, hvad læsere anser som mest relevant for deres velvære, hvad der er aktuelt indenfor sundhed, og alt hvad der har med konkrete informationer at gøre, som er i stand til at forbedre folks livskvalitet. En del af det redaktionelle team er ansvarligt for at foreslå relevante, men også originale emner, og undgå gentagelser. Hver af disse emner bliver analyseret, før de bliver godkendt (eller forkastet) til at gå videre til den redaktionelle proces.

Med hensyn til nyheder om sundhed har vi en særlig udvælgelse. Vores team undersøger dagligt nyheder om sundhed, der kan være grundlæggende for dit liv.

Derefter skriver det professionelle team artiklerne om de godkendte emner. Vejledt af vores værdier og vores stemme udvikler de en varm, empatisk, pålidelig og videnskabsbaseret tekst. En anden del af det redaktionelle team gennemgår og redigerer indholdet, før det bliver udgivet. Du bør vide, at på Bedre Livsstil illader vi ikke plagiat. Vi stræber efter at dele originalt indhold gennem en omhyggelig gennemgang før udgivelsen af hver artikel.

På denne måde anvendes forskellige filtre for at ende med en tekst udgivet på vores hjemmeside, der har verificerbare informationer, et behageligt sprog, opdateret kildehenvisning og links, der giver læseren mulighed for at bekræfte, hvad vi skriver.

Bedre Livsstil vil du finde positive sundhedsforslag til at forbedre dit liv. Og det er muligt på grund af den redaktionelle proces, som vi respekterer i hver artikel.

Efter noget tid bliver indholdet på vores side tjekket igen, efter det er blevet udgivet. Det bliver gjort for at holde informationerne opdaterede, især på et område så skiftende som menneskets sundhed. Løbende gennemgår en del af det redaktionelle team artiklerne for at inkorporere ny videnskabelig viden, lave ændringer baseret på læseres forslag og forbedre teksten. Denne undersøgelse af artiklerne er konstant, og i tilfælde af aktuelle nyheder involverer den at forny informationer i henhold til udviklingen af igangværende historier.

Vores verificeringsetiketter

I artiklerne på Bedre Livsstil vil du finde følgende 4 etiketter, som indikerer graden af verificering af informationerne:

 • Faktatjekket: Hvis vores artikel har denne etikette, betyder det, at indholdet er baseret på troværdige videnskabelige og akademiske kilder. I bibliografi-afsnittet til sidst kan du bekræfte disse kilder.
 • Evidensbaseret: Denne etikette viser en højere verificeringsværdi end den ovenstående. Det betyder, at de fleste af kilderne i bibliografien er videnskabelige studier, som har gennemgået deres egen valideringsproces af specialiserede sundhedstidsskrifter.
 • Forfatterens anbefaling: Nogle gange tilbyder vores redaktionelle team rådgivning eller anbefalinger baseret på deres erfaringer i sundhedsområdet. Selv hvis der ikke er nogen specifik kildehenvisning i emnet, er det godkendt af en fagperson, der bakker op om indholdet.
 • Under revision: Tilstedeværelsen af dette tegn indikerer, at vi arbejder på at forbedre og opdatere artiklen, du læser. Det betyder, at indenfor kort tid vil indholdet blive udvidet og inkludere nye referencer.

Ansvarsfraskrivelse

Indholdet på Bedre Livsstil er kun til informationsformål og bør ikke bruges som en erstatning for diagnose, behandling eller anbefalinger fra en sundhedsperson. Bemærk venligst, at de præsenterede oplysninger muligvis ikke er egnede til alle tilfælde og ikke garanterer specifikke resultater.

Derfor er det vigtigt, at hvis du har spørgsmål eller bekymringer om dit helbred, rådfører du dig med en betroet specialist, før du træffer nogen beslutninger eller påbegynder en procedure eller behandling. Husk, at hver person er unik og kan reagere forskelligt på behandlinger eller sundhedsanbefalinger.

Som konklusion minder vi dig om, at artikler på Bedre Livsstil kun er til informationsformål, oplysningerne i disse artikler er kun en generel vejledning og erstatter ikke udtalelsen eller medicinsk rådgivning fra en specialist. Kontakt en betroet fagperson, hvis du er i tvivl om dit helbred, og få hans eller hendes godkendelse, før du gennemgår nogen behandling eller procedure.

Kommentarer, anbefalinger og rettelser

Bedre Livsstil er åben for at modtage kommentarer, anbefalinger og rettelser fra vores læsere. Din involvering i vores stemme og værdier er meget vigtig for os for at kunne fortsætte med at sikre kvaliteten af vores indhold, eftersom du er vores prioritet.

Beskederne, du sender os, vil altid blive taget hensyn til, blive besvaret så hurtigt som muligt og vil føre til revision af vores artikler. Ønsker du at fortælle os noget? Skriv til os via vores kontaktside.