7 ting du aldrig bør gøre mod din tissekone

Mens det er almindeligt at bruge vaseline eller andre typer af råolie som smøremiddel, er det faktisk meget usundt og farligt for tissekonen.
7 ting du aldrig bør gøre mod din tissekone

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Skeden er et organ, der er meget følsom over for miljøforandringer. PH værdien i dette organ er også tilbøjelig til at blive forstyrret. Her får du 7 ting du aldrig bør gøre mod din tissekone.

Du kender sikkert nogle af de faktorer, der kan skade sundheden i denne region, såsom manglende hygiejne, iført stramt tøj eller ubeskyttet sex, blandt andre faktorer.

Men der er mange kvinder, der bekymrer sig for meget om udseendet af deres kønsdele og dermed begår fejl, når de skal tage sig af den del på kroppen.

Af denne grund ønsker vi at dele med dig nogle ting, du aldrig skal gøre mod din “bedste ven”.

Trusseindlæg dagligt

Disse produkter blev skabt til at absorbere de pletter, som vi oplever i begyndelsen og slutningen af hver menstruation, vi har.

At forbruge dette hygiejniske produkt hver dag kan skade dit intime helbred. Fordi dagligt brug gør lysken mere varm og fugtig.

Som følge heraf forvandles din nedre region til det perfekte område til at dyrke bakterierDette forårsager infektioner i skeden, og øger mængden af vaginal udtømning.

Hvis du bruger disse produkter regelmæssigt, så anbefaler vi, at du reducerer mængden af gange, du bruger dem eller skifter dem oftere. Ideelt set bør du skifte dem hver 4. time.

At forsøge at slippe af med din tissekones naturlige lugt

badekar

Skeden har en karakteristisk lugt, og dette er helt normalt. Måske gør lugten dig ubehageligt til mode, da du tror, at det er en ubehagelig lugt. Men hvad sker der, når du tester denne hypotese, og spørger din partner, hvad han mener?

Skeden er et varmt og fugtigt indre organ. Det betyder, at den sveder, hvilket skaber en lugt, der er aldeles sund.

Du skal kun bekymre dig når:

  • Lugten er stærkere end normalt
  • Du også oplever kløe med denne lugt
  • Du begynder at opleve unormal udflåd

Aldrig se foragtende på din tissekones naturlige lugt eller forsøg at skjule den.

At bruge vaseline som smøremiddel

Vaseline og andre produkter der indeholder råolie, kan forårsage infektioner i skeden, hvis de er brugt som smøremiddel. Hvis du ønsker at bruge noget som et smøremiddel, skal du bruge en professionel olie af høj kvalitet med en neutral pH værdi.

Det vil ikke gøre dig noget godt at bruge ethvert produkt ved hånden såsom smør eller madolie, fordi de kan brænde dig eller ændre pH balancen i tissekonen.

Derudover må du aldrig anbringe fremmede genstande, fødevarer eller enhver anden ting, der ikke er designet til at komme ind i skeden.

At bruge udskylningsapparater

vaginal-infektion

Vi forstår, at du ønsker at holde hele din krop ren og velduftende. Men du skal være opmærksom på, at overdrivelse af rengøring i din tissekone ikke er godt for dens sundhed.

Nogle kvinder kan lide at bruge udskylningsapparater til at rense deres intime område, men det er helt unødvendigt.

I virkeligheden kunne denne vane være ganske farlig, fordi den kan grueligt forstyrre balancen af sunde bakterier inde i skeden. Nogle gynækologer anser udskylningsapparater for at være årsag til underlivsbetændelse og bakteriel vaginose.

Det bedste du kan gøre for din tissekone, er at vaske den med vand og en pH-neutral sæbe, når du tager et bad. Derudover skal du rense dit intime område med et rent håndklæde, og ikke gnide for hårdt.

At udsætte din tissekone for damp

At dampe din tissekone i spa lader til at være ganske populært i dag.

Dette er fordi, at dampe skeden indebærer, at du sidder på særlige pladser, der har damp, som kommer ud af dem i et bestemt type spa uden noget undertøj på. Denne damp går direkte til din tissekone.

Med enhver form for varmebehandling er den bedste strategi blodcirkulationen i det område. På den anden side har dampbehandlinger resulteret i forbrændinger og irritation i det intime område. Desuden er der ikke noget videnskabeligt bevis for effektiviteten af denne procedure.

Brug af mad under sex

At det er anbefalet, at du skal bruge kondom, for din tissekones skyld og af hensyn til din generelle seksuelle sundhed, når du beskæftiger dig i seksuel aktivitet uden en stabil partner, er ikke noget nyt.

Desuden kan nogle mennesker lide, at engagere sig i kreative spil når man har sex.

Men vi anbefaler ikke brug af chokolade sirup, piskefløde eller lignende produkter internt i disse spil.

Dette skyldes, at noget der indeholder sukker, kan ændre bakterier og gær proportioner i skeden. Derudover kan sukkerholdige produkter forårsage infektioner og også irritere tissekonen.

Hvis du ønsker at tilføje spil i dine seksuelle relationer, hvor du bruger forskellige smagsvarianter, så skal du kigge efter produkter, der har taget højde for dette.

At tørre dig selv forkert efter at have været på toilettet

toilet

Det er afgørende for feminin intimhygiejne, at du tørrer dig selv ordentligt, efter du har tisset. At gøre dette forkert forårsager de mest almindelige infektioner.

Fordi anus er meget tæt på skeden, kan den transportere bakterier fra ét sted til et andet. Denne bakterie kan derefter blive blandet med vaginal slimhinde, som er meget modtagelig for infektioner.

Den korrekte måde at rense dig selv efter du har været på toilettet, er at starte fra skeden og gå i retning af anus. Eller med andre ord fra den forreste del til den bagerste.

Husk: vær påpasselig med sundheden for din tissekone

Huden på tissekonen er den tyndeste og mest følsomme hud på kroppen, og ting vi troede var harmløse, kan brænde, irritere eller inficere det.

Der er vaner, som vi har lært, da vi var børn, som vi fortsat vil gøre hele vores liv. Der er dog nogle ting, vi aldrig skal gøre mod vores tissekoner, hvis vi ønsker at undgå ubehagelige situationer.

Ved at sætte den rådgivning nævnt ovenfor i praksis, vil du undgå at forstyrre dit vaginale økosystem. Dette vil hjælpe dig med at passe på dit helbred og fortsætte med at være smuk.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Alemán Mondeja, Linet Diana, Caridad Almanza Martínez, and Octavio Fernández Limia. “Diagnóstico y prevalencia de infecciones vaginales.” Revista Cubana de Obstetricia y Ginecología 36.2 (2010): 62-103.
  • Chávez, Natividad, et al. “Duchas vaginales y otros riesgos de vaginosis bacteriana.” Revista peruana de medicina experimental y salud pública 26.3 (2009): 299-306.
  • González, Carolina, et al. “Flora vaginal en pacientes que asisten a consulta ginecológica.” Revista de la Sociedad Venezolana de Microbiología 26.1 (2006): 19-26.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.