Enkle behandlinger til vaginale infektioner

Ud over at bevare en god personlig hygiejne, er det vigtigt at også at sørge for, at din kost ikke understøtter væksten af svampe og bakterier. Undgå altid raffineret sukker og mel.
Enkle behandlinger til vaginale infektioner
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Masser af kvinder lider af hyppige skedeinfektioner og alt det ubehag, der ledsager disse, inklusive kløe, brændende fornemmelse, irritation, ændret urin med videre. Disse ting påvirker ikke kun deres hverdag, men også intime relationer. I denne artikel vil vi forklare, hvordan du kan hjælpe med at løse dette problem ved at følge vores retningslinjer. Vi vil give dig nogle enkle enkle behandlinger til vaginale infektioner!

En knivspids natron

Når vi har en infektion, ændrer det skedens pH-værdi og gør den mere sur end normalt. En god måde at bringe den tilbage til det normale på er at anvende en knivspids natron direkte på skamlæberne, hvilket vil hjælpe med at forhindre spredning af skadelige bakterier og svampe.

Det er også godt at vide, at i almindelighed, behøver du ikke at vaske dine nedre regioner med konventionelle sæber eller geleer, fordi de også kan ændre pH-værdien. Vælg økologiske, naturlige sæber, der er lavet med glycerin eller kokosolie – eller bland blot lidt natron i noget varmt vand.

Glas med natron

Hvidløgsbehandling

Hvidløg er det bedste middel til behandling af svampe og parasitter, noget vi har diskuteret i andre artikler. Og imens du kan styrke dit forsvar imod sygdomme ved at indtage hvidløg, er der en anden, mere direkte måde til bekæmpelse af skedeinfektioner.

Prik et fed rå, skrællet hvidløg  med en gaffel eller en tandstikker for at udtrække dens næringsstoffer. Sæt derefter feddet direkte ind i skeden. Du kan pakke det ind i steril gaze, der også vil absorbere olien, og lad spidsen af gazen rage lidt ud for nem fjernelse.

Denne behandling er bedst om aftenen inden du går i seng, tre aftener i træk.

Hvidloeg

Behandlinger til vaginale infektioner

En slags behandlinger til vaginale infektioner er en vaginal skylning. Den udføres ved hjælp af en pære eller en sprøjte fremstillet af silikone, der ligner dem, der anvendes til lavementer. Væsken trækkes op i pæren og den anden ende er indsat i vagina, således at væsken udløses, når du klemmer på pæren.

Hold det i et par minutter, og lad det derefter løbe ud i toilettet.

Vaginale skylninger bør altid være varme eller have stuetemperatur.

Hvad kan du bruge til en skylning?

  • Timian: Timian er en lægeplante, der bruges til at bekæmpe alle former for infektioner, fordi dens antiseptiske egenskaber bidrager til at desinficere alle dele af kroppen, uden at ændre dens pH. Lav en temmelig koncentreret te.
  • Yoghurt og saltvand: En kombination af disse to udgør en fremragende naturmedicin. Den første hjælper med at fremme en sund vaginal flora, mens saltvand genskaber kroppens pH og tilføjer mineraler. Lav en blanding af 50% yoghurt naturel og 50% saltvand, der sørg for at det er godt blandet.
  • Upasteuriseret æblecidereddike: Eddike er også blevet anvendt som et gammelt middel til kvinder, takket være dens lave pris og lette tilgængelighed. Den hjælper ikke kun imod sygdomsfremkaldende organismer, men fremmer også en sund vaginal flora. Men stadig skal du vælge gæret “levende”, upasteuriseret eddike, som i dag er ikke så let at finde. Bland to spiseskefulde eddike pr. liter vand.
  • Tilsæt bakterieflora(Lactobacillus), som normalt indtages gennem munden. Men du kan tømme kapslerne i noget vand og bruge det som en skylning. Dette er en meget mere direkte taktik.

Andre tips

Som altid, hvis du ønsker at løse et sundhedsproblem naturligt vil du angribe det fra forskellige vinkler: tag dig af din kost, undgå tilbagefald til gamle vaner, og følg en klar behandlingsplan – medicinsk overvåget, hvis det er nødvendigt. Ved vaginale infektioner er det specielt vigtigt at eliminere raffineret sukker og mel fra din kost. Derudover, vil aften-primula (evening primrose)-olie og hjulkrone i kapselform give omega-6 og have en positiv virkning.

Kender du andre behandlinger til vaginale infektioner?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.