10 tips til at opretholde et rent hjem

Vores hjem skal være rent og ordentligt, men at holde det på den måde kræver en masse kræfter og med begrænset tid til rådighed, kan det være kompliceret  Så her er 10 tips, der hjælper dig med at få arbejdet gjort med en lille smule organisation.
10 tips til at opretholde et rent hjem

Sidste ændring: 22 december, 2022

Så meget som vi måske gerne vil have et fuldstændigt rent hus, tillader hverdagen os ikke at investere meget tid i det – i hvert fald ikke hver dag i ugen. I dette indlæg bringer vi dig her 10 tips til at opretholde et rent hjem!

Der er dog forskellige måder at opretholde et rent hjem. Følg vores artikels tips, og du vil helt sikkert opnå gode resultater:

1. Opret en daglig rutine

Ligesom når vi laver planer om at gå i fitnesscenteret, er en daglig rutine nyttig til at få alle de vigtigste opgaver i vores hjem gjort.

Vi kan gøre det nemt og på lidt tid, således kan vi altid holde tingene som vi ønsker dem.

For at gøre det skal du lave en liste over alle de vigtige opgaver, du skal gøre, som tøjvask, fejning, gulvvask eller voksning, rengøring af badekarret, skift sengetøj og andre opgaver.

Et rent hjem

Efter at have lavet listen, opdele husholdnings opgaverne i 7 punkter (sorter dem efter deres vanskelighed eller den nødvendige tid de kræver).

Eksempel:

  • Mandag: Rengør vinduerne.
  • Tirsdag: Støv af, fej og vask eller voks gulvet.
  • Onsdag: Vask.
  • Torsdag: Organiser skabet.
  • Fredag: Rengør køkkenet.
  • Lørdag: Skift sengetøj.
  • Søndag: Rengør badeværelserne.

En rutine som den ovenstående vil gøre det lettere for dig at organisere dit hus.

Derudover vil brugen af ​​en rutine minimere den tid, du dedikerer til husarbejde i weekenderne eller i hverdagene.

2. Hav ikke mere, end du har brug for

Rod i hjemmet

Selvfølgelig er der nogle ting, der virkelig er uundværlige. Men når du er ude for at købe noget til dit hjem – som for eksempel et bord, en lampe eller en slags dekoration – så spørg dig selv: Er det virkelig nødvendigt? Er det virkelig med til at gøre livet lettere på en eller anden måde?

Hvis svaret er “nej”, og du er i tvivl om det, er det bedre at lade det gå.

Husk: Jo flere ting du har i dit hjem, desto mere uorden og rod.

3. Brug kroge

Hvis du er en af de mennesker, der smider deres nøgler, paraply, taske, tegnebog og forskellige genstande, hvor som helst i hjemmet, skal du placere knagerækker eller kroge på strategiske områder.

For eksempel kan du placere dem i stuen, soveværelset, og hvis du har børn i deres værelser også.

Ved at gøre det, kan vi organisere de genstande, vi efterlader rundt omkring i løbet af dagen.

4. Red din seng, før du forlader huset

Kvinde der reder seng

Der er ikke noget mere afslappende end at finde en ren, ny redt seng efter en hård dag på arbejde. At rede din seng hjælper også med at holde dit værelse pænt.

5. Vask tallerknerne efter hvert måltid

Selvom du ikke skal spilde vand, skal du vaske dine tallerkner hver gang du bruger dem.

Hvis der er en irriterende ting i hverdagen, så er det at finde opvaskemaskinen fuld af rester og snavsede tallerkner.

Husstands medlemmerne kan bare vaske dem, når de har brugt dem efter måltiderne, hvilket gør det enklere at holde køkkenet rent uden for meget indsats.

Yderligere, mens du laver mad, skal du vaske redskaberne, mens du laver maden for at forhindre dem i at hobe sig op.

6. Hold dit tøj organiseret

Toej der er organiseret

Selv hvis du kun har et par sokker eller skjorter til at ligge, vil de få dig til at ligne den mest rodede person i universet.

Brug kurve til snavset og rent tøj. Når du ikke har tid eller energi til at vaske og folde tøj, vil alt være på et passende sted, og de vil ikke få dit hjem til at se rodet ud.

7. Rengør vaskemaskinen

Selvom det kan være et husholdningsapparat, som vi ikke tænker ofte på at rengøre, så skal du huske at rengøre for vand og andre rester, der opbygges.

For at forhindre mug og svamp i at vokse, skal du lade døren stå åben efter hver cyklus. Ved at gøre det vil fugtigheden fordampe.

8. Hold dit kæledyr rent

Hund med badehaette

Uanset om du har en kat, en hund, en fugl – eller hvad som helst! – Så hold altid kæledyret rent. Ved at gøre det kan du forhindre pletter på dine skabe eller senge og fjerne dårlige lugte i dit hjem også.

9. Sæt alt på plads

Du sparer dig selv for meget tid, hvis du bare sætter hvert element tilbage på plads. Dit hus vil se mindre rodet ud og rengøringen bliver mere effektiv.

10. Rengør pletter med det samme

Komfur der bliver rengjort

Hvis du spilder mælk eller nogen form for væske på komfuret, gulvet, natbordet eller spisebordet, skal du straks tørre det op med en klud! Det bliver sværere at fjerne pletten, når den tørrer.

Holde dit hjem rent det vil hjælpe dig med at gøre dit liv meget mere harmonisk, ud over at få dit hjem til at se godt ud. Det vil også reducere stress, fordi du vil føle dig godt tilpas i et rent hjem.

Det kan interessere dig ...
Lav disse 5 øvelser for hurtigt at få større balder
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lav disse 5 øvelser for hurtigt at få større balder

Ønsker du dig fyldigere, mere faste og større balder uden appelsinhud? Det kan du opnå med disse øvelser. Prøv dem med det samme!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bockmühl, DP (2017). Higiene de la ropa: cómo conseguir algo más que limpio. Revista de microbiología aplicada, 122 (5), 1124-1133. https://doi.org/10.1111/jam.13402
  • Hobday, RA y Dancer, SJ (2013). Funciones de la luz solar y la ventilación natural para el control de infecciones: perspectivas históricas y actuales. Journal of Hospital Infection, 84 (4), 271-282. https://doi.org/10.1016/j.jhin.2013.04.011
  • Valls Císcar, C. (2018). Aplicación móvil para la gestión de tareas domésticas en familias con hijos. http://hdl.handle.net/10251/107038

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.