4 ting din ægtefælle ved om dit helbred, før du gør

Der kan være visse ændringer i din krop, som du ikke kan se, men at din ægtefælle optager med det samme. Afskriv ikke hans observationer; Lyt til ham.
4 ting din ægtefælle ved om dit helbred, før du gør

Sidste ændring: 24 maj, 2019

Gifte livet er ikke blot at dele grin og eventyrer og måske nogle argumenter. Der er så meget, du kan lære om din ægtefælle, når du lever sammen med hende.

Du begynder at lægge mærke til de små linjer i panden, når hun ikke er glad. Du har også set, hvordan hendes kinder bliver rosenrøde, når hun bliver overrasket. Du ved præcis, hvor du skal røre hende for at få hende til at smile, og vigtigst af alt, du kender alle dele af hendes krop.

I bør passe på hinanden og kende hinanden intimt. Dette bør dog ikke altid være med lysene slukket.

Der bør være tidspunkter, hvor lysene forbliver tændte, så din ægtefælle kan tjekke hver en del af din hud. Han kan få øje på unormalheder, hvad angår modersmærker, der ikke plejede at være der.

Her er nogle advarsler, som din ægtefælle kan give dig om dit eget helbred:

1. Du har et mærkeligt modersmærke på ryggen

Modermaerke

At leve sammen dag efter dag betyder, at du kan se enhver lille ændring i din ægtefælles hud. Det samme gælder for dig. Da du ikke kan se din egen ryg, kan du ikke lægge mærke til en ny plet eller mærkeligt udseende knopper, men din ægtefælle kan.

Dette er den bedste måde til at kigge efter ændringer i din hud på.

Din bedre halvdel har en særlig evne til at undersøge din hud. De ser alt. Hvis du brænder din finger under madlavningen, selvom du forsøger at skjule det, finder de en måde at stille spørgsmålet på; “Hvad er der sket med din finger?”

Dette sker også for ægtepar, men på et endnu mere intimt niveau. For eksempel kan du have en plet på dit indre lår og ved det ikke, før din ægtefælle fortæller dig det. Du kan endda have et modersmærke i dit kønsområde.

Din ryg er et andet område, hvor du ikke kan se meget, og det kan skjule et modersmærke eller en anden foruroligende plet.

Læs også dette denne artikel efter “4 ting din ægtefælle ved om dit helbred, før du gør”:

Advarselstegn på hudkræft

2. Du har en klump eller knude, der ikke var der før

Mænd elsker at lege med dine bryster. Alle kærester og ægtemænd ønsker at komme tæt på dem. Så denne øvelse bør ikke være svær. Det kan være meget nyttigt at høre, “Hey, der er en klump her, der ikke plejede at være der.”

Du behøver ikke at være gift for at erfare sådan noget. En læge kan give dig en bryst undersøgelse, og du kan gøre det selv efter brusebad.

Når din partner eller læge rører dine bryster, kan de faktisk hjælpe med at opdage brystkræft tidligt. Det er et fælles ansvar.

Onkologer rapporterer, at mange patienter er kommet til dem, efter at deres mænd bemærkede en klump i deres bryst.

Denne øvelse kan også virke for mænd. Du kan også hjælpe med at opdage eventuelle ulige masser i hans testikler. Jo tidligere opdagelsen sker, desto bedre er prognosen.

Små masser og små ting som dem på din egen krop afvises let, men din partner vil helt sikkert fortælle dig, hvis det ikke er i orden.

3. Slem snorken

Kvinde der ikke kan sove fordi manden snorker - din aegtefælle

Snorken er ikke så normalt som folk tror. Når en partner snorker, er der altid nogen på den anden side af sengen, der ikke får nogen søvn.

Hvis din ægtefælle snorker, kan han have søvnapnø. Denne tilstand kan øge risikoen for andre medicinske problemer som højt blodtryk og type 2 diabetes.

Når din ægtefælle snorker, bør du se det som et advarselssignal, da han kunne stoppe med at trække vejret. I stedet for at blive sur, skal du tale med ham.

Hvis problemet fortsætter, kan det være på tide at se en læge for at finde ud af, hvad der sker.

4. Du har høreproblemer

Måske har din ægtefælle indset, at han på det seneste har været nødt til at gentage tingene overfor dig eller tale højere. Han har gradvist optaget tegn indtil han kommer til den endelige konklusion, at du mister din hørelse, og du har ikke engang indset det.

Du fortsætter med at skrue op for lydstyrken, og nu ved dine naboer, hvornår du ser dit yndlingsprogram. Lyt til din ægtefælle og se om nødvendigt at se en ENT-specialist.

Lægen vil fortælle dig, om det er et simpelt problem (måske opbygget ørevoks) eller noget mere alvorligt (reelt høretab), og hvilke mulige behandlinger der er.

Se denne artikel efter “4 ting din ægtefælle ved om dit helbred, før du gør”:

Hvad skyldes ringen for ørerne? Behandl det naturligt!

Vær opmærksom på ændringer i din ægtefælles sundhed

Din ægtefælle kan se, om noget ikke er som det skal være med dit helbred og advarer dig. Afskedig ikke hans bemærkninger Find ud af hvad der sker. Husk at det aldrig er en dårlig ide at få tingene undersøgt.

Det går begge veje. Vær opmærksom på ændringer i hans helbred også. Det er rigtigt, at fire øjne er bedre end to, og nogle gange bemærker du ikke noget, før han nævner det.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.