Bedste middel til at lindre hævede fødder

Hævede fødder skyldes ofte væskeophobninger. Derfor er du nødt til at finde midler, der kan hjælpe med at stimulere nyrerne, så de nemmere kan komme af med den overskydende væske.
Bedste middel til at lindre hævede fødder

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hævede fødder er et almindeligt symptom, som primært påvirker ældre, overvægtige og gravide kvinder. Hævede fødder forekommer ofte efter lange gå-ture, eller efter du har stået oprejst igennem en længere periode. Nogle mennesker får også ondt i fødderne, eller oplever en snurrende følelse. Andre gange ledsages hævede fødder af følelsesløshed. 

Det kan under alle omstændigheder være en god ide at holde nøje øje med disse symptomer, da de kan være forårsaget af et problem med dine nyrer eller med blodomløbet.  Selvom det kan synes normalt at lide af hævede fødder, så kan det lede til andre helbredsmæssige problemer, som er sværere at løse, hvis du ikke kontrollerer det eller søger behandling.

Heldigvis er der adskillige naturlige midler som nemt kan hjælpe dig med at få det bedre.  I dag vil vi dele en meget simpelt og billig behandling med dig, som vil give dig øjeblikkelig lindring. Find ud af mere her:

Den bedste naturlige måde at lindre hævede fødder

pesille

Selvom listen af naturlige midler mod hævede fødder er lang, vil vi i dag fokusere på persille, en vanddrivende plante som har været brugt i årtier i madlavning og medicin. 

Denne plante er karakteriseret ved dens høje koncentration af essentielle næringsstoffer foruden dens afgiftende og anti-inflammatoriske indhold.

Den indeholder betydelige mængder af A, B og C-vitamin. Det er også rig på sunde mineraler såsom kalium, kalcium og magnesium. 

Yderligere er persille en fremragende kilde til fibre, antioxidanter, protein og en lille mængde fedt – alt i bytte for omtrent 36 kalorier.

Det har også et højt vandindhold. Alle disse ting gør det til et fantastisk middel til at pleje din sundhed, forbedre din vægt og holde sygdomme væk.

Hvordan hjælper persille mod hævede fødder?

Hævede fødder kan lindres med kompressionsstrømper

Grunden til at persille kan lindre hævede fødder og ankler er fordi, det stimulerer virkningen af dine nyrer og fremmer væskebalancen i vævet. 

Det hjælper også med at eliminere giftstoffer og andre substanser som kan forårsage en inflammatorisk respons i din krop.

Takket være dette hjælper persille med at gendanne den normale cirkulation og reducerer ubehag såsom smerte, stress og træthed.

Hvordan laver du dette middel mod hævede fødder?

persille-te

De fleste mennesker bruger persille som et krydderi i retter som ris, supper eller smoothies.

For at udnytte alle dens aktive ingredienser, er det dog bedst at tilberede den som en te. 

Ingredienser

 • 3 kviste persille
 • 2 kopper vand (500 ml)

Forberedelse

 • Vær sikker på at anvende hele kviste af persille, også bladene og roden.
 • Skyl dem i en skål med vand og eddike for at desinficere dem.
 • Put dem i en blender og blend dem indtil du har en pure.
 • Bring vandet i kog og tilføj persille pureen.
 • Lad det lægge i blød over natten og pres væsken ud dagen efter.
 • Du må indtage denne te to til tre gange dagligt.

Brugsmåde

 • Behandlingen skal vare i to dage med tre dages mellemrum, hvorefter den fortsættes.
 • Den første dosis skal være på en tom mave, mens de resterende skal spredes ud over dagen.
 • Indtag ikke te i overdrevne mængder.
 • En dag efter du er begyndt vil du begynde at bemærke, at dine hævelser er begyndt at aftage.

Advarsler

 • Spis ikke persille, hvis du har nyresten.
 • Persille indeholder oksalsyre, en sammensætning som styrker stenene. 
 • Det er heller ikke egnet til patienter med nyresvigt og andre lignende problemer.
 • Hvis du er gravid, konsultér din læge før du prøver denne opskrift.

For at opnå det bedste resultat, anbefaler vi, at du også sørger for at lave øvelse til benene og drikker masser af vand. 

Begge disse faktorer kan forbedre blodomløbet og forebygge fremtidige problemer med hævede fødder.

En anden brugbar vane som kan lindre smerte er at hæve dine ben i et par minutter, når du er færdig med dine daglige aktiviteter. 

Denne øvelse hjælper med at få blodet til dit hjerte, hvilket afholder det fra at sætte sig i dine nedre ekstremiteter.

Husk at gå til lægen, hvis hævelsen ikke går væk. • Hlibczuk, V., Physician, A., York, N., Hospital, P., Waseem, M., Clinical, A., … Medicine, A. E. (2006). The Swollen Extremity : A. Emergency Medicine Practice8(10).
 • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition (Vol. 1, pp. 430–451). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430
 • Farzaei, M. H., Abbasabadi, Z., Ardekani, M. R. S., Rahimi, R., & Farzaei, F. (2014). Parsley: a review of ethnopharmacology, phytochemistry and biological activities. Journal of Traditional Chinese Medicine33(6), 815–826. https://doi.org/10.1016/s0254-6272(14)60018-2
 • Bährle-Rapp, M., & Bährle-Rapp, M. (2010). Petroselinum crispum. In Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege (pp. 421–421). Springer Berlin Heidelberg. https://doi.org/10.1007/978-3-540-71095-0_7854

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.