De bedste urter og krydderier for din hjerne

Vidste du, at visse urter og krydderier kan hjælpe med at forbedre din hukommelse? Det er sandt! Få mere at vide i denne artikel.
De bedste urter og krydderier for din hjerne

Sidste ændring: 02 december, 2018

Mange fødevarer og urter er særligt gode for din hjerne. I dag vil vi snakke om de bedste krydderier for din hjerne.

De forbedrer iltforsyningen til din hjerne og forbedrer din hukommelse.

De anbefalinger, vi giver i dag, vil også være nyttige, hvis du finder ud af, at du lider af angst eller har brug for beskyttelse mod hjernetumorer på grund af en familiehistorie med disse problemer.

Vær opmærksom på denne liste over urter og krydderier, der altid skal være på menuen!

 

Persille og timian – to gode krydderier for din hjerne

Både persille og timian indeholder Apigenin, et flavonoid, som hjælper med at styrke forbindelserne mellem dine neuroner og stamceller.

Du har måske ikke hørt om apigenin, men du kender sikkert østrogen. Den kemiske struktur i disse to forbindelser er meget ens, fordi østrogen også spiller en rolle i udviklingen af ​​dine neuroner.

Apigenin forårsager den samme slags positive cellulære forandringer som østrogen.

Nogle forskere indikerer, at en kost rig på apigenin kan påvirke dannelsen af ​​hjerneceller og bedre cellulær kommunikation.

Heldigvis er persille og timian blandt de bedste krydderurter og krydderier, der indeholder dette kemikalie.

Ud over det kan disse krydderier bidrage til at forebygge depression, Alzheimers sygdom og Parkinsons.

Kamille

Kamille

Hvem har ikke kamille teposer derhjemme? Hvis du virkelig kan lide det, har du bare endnu en grund til at drikke denne drik, mens du bruger tid sammen med din familie om morgenen eller mens du kigger på solnedgangen.

Kamille er blandt de bedste krydderurter og krydderier nogensinde. Det er en velprøvet og ægte stress aflastning.

Det giver ikke kun fred og ro, det kan også hjælpe dig med at regulere din angst. Kamille indeholder forbindelser, som forbindes til receptorerne af visse kemikalier i hjernen, hvilket reducerer angst i processen.

Vi anbefaler, at du drikker en kop kamille te natten før du går i seng. Dette vil afslappe dig, så du kan sove bedre.

Salvie

Når du oplever hukommelsestab, kan det være meget svært at genoprette. Du kan dog stadig optimere dets funktion.

Hvis du leder efter en liste over de bedste krydderurter og krydderier, vil du ikke gå glip af den, der ser ud til at forbedre hukommelsen.

Hvis du vil udmærke din indlæring, hukommelse og opmærksomhed, så gør salvie til en regelmæssig del af din kost.

Men du bør være forsigtig, når du overvejer forskellige kosttilskud. Spørg altid din læge, før du tager salvietilskud, fordi det kan være farligt for visse mennesker, som dem med højt blodtryk.

Hvidløg

Hvidloeg

Hvidløg er ikke en kur mod hjernetumorer, som der blev spekuleret i i årevis. Men hvidløg er i stand til at dræbe kræftceller i hjernen.

Selv om denne kendsgerning stadig har brug for meget mere videnskabelig forskning, er der ingen tvivl om, at hvidløg skal tilføjes til listen over urter og krydderier, der hjælper med at passe på din hjerne og hukommelse.

Det bedste er, at hvidløg kan føjes til din kost og bruges til at smage dine retter til på samme tid.

Mynte til hjernen

Mynte er en af ​​de bedste krydderurter og krydderier, så du bør aldrig være uden den i køkkenet.

Hvis du arbejder hårdt, ønsker du ikke stoppe med at spise mynte. Denne rige og lækre urt er en fantastisk måde til at forbedre hukommelsen hos raske voksne.

Derudover er det også en almindelig kur mod kvalme.

Du kan drikke det som te sammen med kamille og noget honning. Du vil bemærke, hvordan du på 20 minutter får en bedre lang og kortvarig hukommelse, større opmærksomhed og et bedre humør.

Hvis du foretrækker ting som en smoothie til energi og næringsstoffer, skal du tilføje nogle friske mynteblade til din opskrift og nyde denne forfriskende smag.

Rosmarin er et af de bedste krydderier for din hjerne

Rosmarin

Dette krydderi har en rig æterisk duft og bare lugten kan forbedre den potentielle hukommelse hos dem, der er 65 år eller ældre.

Prospective memory refererer til evnen til at huske specifikke begivenheder og opgaver, der vil ske i fremtiden. Dette omfatter aftaler med din læge, jubilæumer eller fødselsdage.

Hvis du vil forbedre din fremtidige hukommelse, kan du ty til rosmarin!

Denne teknik er allerede blevet testet i sammenlignende undersøgelser med personer over 65 år i et lavendel duftende rum sammen med et andet, der var rosmarin duftende og et tredje uden duft overhovedet.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.