Tag hånd om din hjerne med rødbedesaft

Rødbedesaft er super sundt for dig og din hjerne. Det hjælper med at bekæmpe kronisk inflammation og forebygge åreforkalkning og forhøjet blodtryk.
Tag hånd om din hjerne med rødbedesaft

Sidste ændring: 27 november, 2018

Rødbeder har en intens frisk, jordisk smag, som mange elsker. De kan tilberedes på mange forskellige måder. Rødbedesaft er især lækkert!

Ifølge flere undersøgelser behøver du kun at drikke et glas rødbedesaft om dagen for at øge blodgennemstrømningen til din hjerne.

Noget så let kan hjælpe dig med at reducere demens eller andre degenerative sygdomme med en interessant procentdel.

I denne artikel giver vi dig alle oplysningerne.

Rødbedesaft holder din hjerne sund og stærk

To glas rødbedejuice

Rødbeder kommer oprindeligt fra Afrikas kyster. Senere, med fødslen af verdens​​handlen, tog det ikke lang tid for den at komme til Asien og Europa.

Tro det eller ej, årsagen til dens hurtige spredning er ikke kun på grund af selve knolden: bladene var også, og stadig er meget værdsat. De var så efterspurgte, at de i det gamle Rom var almindelige i mange retter.

En sjovt faktum er, at Napoleon senere gjorde det populært at bruge rødbede eller sukkerroer som en kilde til sukker. Dette var efter England begrænsede den franske adgang til sukkerrør.

Faktisk er rødbeder eller sukkerroer stadig et uundværligt materiale til produktion af sukker i dag. Dette er meget nyttigt at vide i tilfælde af, at du er diabetiker.

Betyder det, at rødbede på grund af dets sukker kan være mere farligt end gavnligt?

Slet ikke. Faktisk er der nogle vigtige oplysninger at huske på. Din hjerne har brug for glukose til energi ligesom alle de andre meget specielle næringsstoffer, der findes i rødbeder.

Vi vil forklare nærmere nedenfor.

Læs også: Seks forebyggende råd mod hjerneblødning

Nitrater

Rødbeder har høje koncentrationer af nitrater.

Disse nitritter har en meget speciel kraft: de åbner dine blodkar for at stimulere blodgennemstrømningen. Dette øger også din iltning.

Dette interessante middel findes også – i mindre grad – i hvidløg, grønkål og andre bladgrøntsager som spinat.

Takket være nitraterne i rødbeder har du en stor hjælp til din rådighed. Dette kan hjælpe dig med at reducere sandsynligheden for slagtilfælde.

Mange spiser rødbeder i deres normale kost. Andre kan ikke lide deres mærkelige, intense smag.

Når man holder alle dets fordele i tankerne er det værd at vænne sig til smagen. Plus, du kan lede efter en kombination, der er mere behagelig, så du kan nyde deres fordele.

Rødbeder bekæmper kronisk betændelse

Hjerne der lyser

Udover nitrater er rødbeder rig på flere andre bioaktive forbindelser. Disse hjælper dig med at bekæmpe eller reducere symptomer på kronisk inflammation.

Betændelse er hovedårsagen til mange hjertesygdomme såvel som slagtilfælde.

Jo mere inflammation du har, desto sværere er det for blodet at strømme. Dette reducerer dit iltningsniveau og forårsager sådan, at toksiner akkumuleres.

Der er også få problemer, der er lige så farlige for dit helbred som neuro-inflammation.

Det er en god vane at spise rødbeder to eller tre gange om ugen. Hvis du kan vænne dig til dette, reducerer du risikoen for at udvikle forhøjet blodtryk og åreforkalkning. Samtidig plejer du så meget som muligt dine kognitive processer.

Læs også: 9 tips til naturligt at reducere inflammation i maven

Sådan laver du rødbedesaft

Rødbedesaft med sugerør i

Ingredienser

 • 3 friske rødbeder
 • 2 gulerødder
 • 1/4 hoved rødkål
 • 7 mandariner
 • 500 ml vand

Instruktioner

 • Først skal du vaske rødbederne og gulerødderne godt.
 • Derefter skær dem i små stykker for at gøre dem nemmere at blende. skær også kålen ud.
 • Tilføj de godt hakkede rødbeder, gulerødder og kål i din juicer eller blender .
 • Blend det, indtil du får en glat juice og sæt det til side.
 • Blend derefter de 7 mandariner
 • Tilsæt mandarinjuicen til de to kopper vand og gulerods, rødbede og kål juicen. Det er lækkert!

Husk at drikke det gennem hele dagen. Drik det først til morgenmad, og derefter til dit hovedmåltid.

Hvis du vil, kan du i løbet af ugen simpelthen bare blende en mellemstor rødbede med et glas vand. På denne måde får du fordelene ved dets egenskaber hurtigt og nemt.

Din hjerne vil elske det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.