Præventionsmetoder: Myter og sandheder

Det er meget vigtigt at være klar over myter og sandheder relateret til svangerskabsforebyggende metoder, ikke kun for at forhindre graviditet, men også for at forhindre forskellige sygdomme.
Præventionsmetoder: Myter og sandheder

Sidste ændring: 09 august, 2022

I dag vil vi udforske nogle myter og sandheder relateret præventionsmetoder. Dette er meget vigtigt, fordi der er flere overbevisninger, der omgiver præventionsmetoder, der ikke er helt sande.

Disse myter, der undertiden omgiver præventionsmidler, giver anledning til tvivl, og nogle gange er der fejltagelser. Derfor skal vi i dag opdage myter og sandheder omkring svangerskabsforebyggende metoder.

Myter omkring præventionsmetoder

Vi vil starte med de myter, der omgiver præventionsmetoder, og disse vil mange af os sikkert genkende. De er de overbevisninger, der er socialt accepterede som sandheder, selvom det er ikke sådan.

1. P-piller feder

Kvinde med en pakke p-piller.

Du skal være meget forsigtig med den første af myterne relateret til præventionsmetoder. Årsagen er, at hver pille er anderledes. Der er nogle lave på hormoner, andre rige på østrogen… Alt vil afhænge af hver kvindes behov og hvordan de reagerer på pillen.

Medmindre kvinden har kredsløbsproblemer, vægtproblemer eller skadelige vaner som alkohol indtagelse og rygning, har pillerne for tiden en hormonel belastning, der ikke påvirker brugeren.

Derfor har p-pillen ingen bivirkninger af denne type, medmindre kvinden lider af nogen af ​​de ovennævnte problemer.

 

2. Kondomet beskytter mod alt

Det er en alvorlig fejl at tro, at hvis vi bruger kondom, bliver vi beskyttet mod alt. Det er ikke sådan, det virker. Ikke fordi kondomet kan gå i stykker eller har en effektivitet på 90%, men af ​​andre årsager.

Foruden at undgå graviditet forebygger kondomer seksuelt overførte sygdomme. Vi siger at forebygger, fordi de nogle gange ikke kan undgås helt.

Selvom du bruger kondom, kan du få en seksuelt overførte sygdomme. I tilfælde af

  • Hvis der er lige minimal hudkontakt, hvis kondomet ikke dækker hele penis helt.
  • Hvis kondomet kun bruges til vaginal sex, men ikke til analsex.
  • Der er tilfælde, hvor seksuelt overførte sygdomme overføres fra kønsorganerne til munden, så under oralsex bør der også være beskyttelse.

3. Spiral virker ikke

Kvinde med spiral i hånden.

En anden myte om præventionsmidler er at tro på, at spiral ikke virker. Som vi alle ved, har alle metoder en lille procentdel, hvor de kan fejle.

Spiral har også denne procentdel. Alligevel betragtes det som en meget effektiv metode, som overgår p-pillen eller vaginalringen.

Derfor er spiral en meget behagelig præventionsmetode, som du kan praktisere samleje sikkert.

Det anbefales naturligvis ikke til kvinder, der ikke har fået børn på grund af deres halshinde, der kan få spiral til at forårsage smerter.

Sandheden omkring ​​præventionsmetoder

Når vi har set nogle af de myter, som vi har mest hørt om, vil vi fortsætte med at diskutere sandheden omkring præventionsmetoder. Vi har måske fået noget at vide, som vi ikke er helt sikre på.

1. Nødpillen forårsager abort

Nødpillen er en dyr pille, der kan indtages inden for 72 timer efter samleje. Jo mere tid der går, jo mindre effektiv bliver den.

Denne pille er kun et nødforebyggende middel og bør ikke anvendes regelmæssigt.

Nødpillen har en stor mængde hormoner, der vil medføre en række bivirkninger: mavesmerter, svag blødning… Dette er naturligt, da dets funktion er at undgå implantation af det “befrugtede” æg.

Hvis denne pille ofte anvendes som et præventionsmetode, kan det forårsage infertilitet.

Se også: 7 symptomer på polycystisk ovariesyndrom du ikke bør ignorere

2. Hvis jeg stopper med at tage p-piller, kan jeg blive gravid

P-piller på kalender.

Dette er noget, der skal tages i betragtning, fordi der er mennesker, der tror, ​​at når du holder op med at tage pillen, skal din krop bruge en måned eller to for at kunne blive gravid.

Intet er længere fra virkeligheden, så snart du holder op med pillen, kan du blive gravid.

Derfor, hvis dette ikke er dit ønske, men du vil stoppe med at tage p-piller, er det vigtigt, at du bruger en anden præventionsmetode for at undgå graviditet. Kondomet kan være en meget god mulighed.

3. Plastre og injektioner er også meget effektive

Selv om kondom og piller er de mest kendte præventionsmetoder, er der mange andre, der er ligeså effektive til at forhindre graviditeter. Derudover hjælper de også med at reducere præmenstruelt syndrom.

Plaster og injektioner beskytter dog ikke mod seksuelt overførte sygdomme. Til dette er det være nødvendigt at anvende yderligere en metode, såsom kondom.

Hvilke myter og sandheder om præventionsmetoder kendte du til? Hvilke har du lige opdaget? Vi opfordrer dig til at kommentere på hvilke andre myter og sandheder om præventionsmetoder du kender til.

I dag har vi kun diskuteret nogle af de vigtigste, men der er mange flere!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.