12 alternative brugsmuligheder for vaporub

Der er utallige anvendelsesmuligheder for vaporub. Lær om et par af dem nedenfor.
12 alternative brugsmuligheder for vaporub

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Du ved allerede, at Vaporub er et produkt, der er blevet brugt i årtier til at lindre hoste og andre symptomer relateret til forkølelse. Her er 12 alternative brugsmuligheder for vaporub, læs mere nedenfor!

Det har længe været en vane for mange forældre at sætte et strejf af denne salve på deres barns bryst for at aflaste, hoste, og give dem mulighed for at trække vejret bedre om natten.

Ikke alle kender til de mange andre alternative brugsmuligheder for vaporub, som du kan prøve.

1. Vaporub mod hovedpine

Kvinde med hovedpine

Det er blevet påvist, at gnide lidt vaporub på dit hoved vil give dig en følelse af lettelse på blot et par minutter, og det virker med de fleste typer af hovedpine – herunder mild migræne.

2. Mod forkølelse, put Vaporub på fødderne

Selvom det normalt er anvendt på brystet og ryggen til at lindre forkølelsessymptomer, så er mange mennesker enige om, at det er meget mere effektiv, hvis du anvender det på dine fødder.

Når du har anvendt dette produkt på forsålerne, så tag et par sokker på, og du vil opdage dens virkninger gennem hele natten.

3. Hold kæledyr fra urinere i huset

En af de mere sjove anvendelsesmuligheder ved vaporub involverer katte og hunde! De er typisk meget utilbøjelig overfor duften af ​​vaporub og vil altid forsøge at undgå en åben beholder af dette produkt.

Hvis du har et problem område i dit hjem, hvor dine kæledyr altid urinerer, så prøv at efterlade noget vaporub der.

Du må ikke glemme, at et dyr kan have en negativ reaktion, hvis de skulle indtage dette produkt, da det kan være giftigt for kæledyr.

4. Bekæmp rynker og strækmærker

Blandt dens ingredienser er mentol og naturlige olier, hvilket er grunden til vaporub er et meget effektivt produkt til at skjule og blødgøre udseendet af strækmærker samtidig med at det medvirker til at få dem til at forsvinde.

5. En god insektgift

Vaporub er et godt alternativ til traditionelle insekt sprøjtemidler, aerosolspraydåser, og andre insekt afskrækningsmidler.

Hvis du anvender lidt på dit tøj, når du kommer til at tilbringe dagen udenfor, for eksempel, så vil du være fri for irritationen fra insekter.

Du kan prøve det samme trick med din mad, når du er på camping.

Åbn en krukke med vaporub på picnic bordet og insekter vil styre udenom.

6. Lindrer muskelsmerter

Vaporub har kendte medicinske egenskaber til at afslappe væv i musklerne. Du vil finde ud af, at du får en masse lindring, hvis du anvender en smule til et betændt eller ømt område.

Hvis du har ømme eller hævede fødder efter en lang dag gående, så anvend blot lidt af denne magtfulde salve.

Følg samme procedure som du ville på dine fodsåler, hvis du har en forkølelse.

Dæk dine fødder med sokker og når du vågner op, vil du føle dig mere afslappet og udhvilet.

7. Brugsmuligheder for vaporub: Bekæmpelse af akne

For unge og teenagere, er akne et reelt problem.

Det er dog blevet vist, at når du anvender lidt vaporub om natten til de områder, der er berørt, så får du gode resultater. Du vil finde ud af det, når morgen kommer.

Dette er en effektiv behandling til alle former for akne, herunder cystisk akne.

8. Mod neglesvamp

Person der paafoerer vaporub paa negl

Hvis du har eller har mistanke om du har svamp i dine negle, så vil det at gnide lidt vaporub ind i dem bidrage til at afhjælpe problemet.

Du vil opdage, at farven på din negl begynder at blive mørkere, hvilket betyder, at vaporub er ved at fjerne svampen og det i sidste ende vil forsvinde.

9. Brugsmuligheder for vaporub: Lindrer ørepine

Ethvert ubehag du føler fra tid til anden i dine ører kan afhjælpes ved at anvende en lille smule vaporub til dem ved hjælp af et stykke vat.

Placer det over åbningen af din øregang i et par timer.

I dette tilfælde skal du først skelne mellem at lindre smerte og helbrede en øre infektion. Sidstnævnte skal behandles af en læge.

10. Sprukne hæle

Hvis du har sprukne hæle, kan denne salve hjælpe dig på samme måde som med strækmærker og rynker.

Påfør lidt vaporub til dine fødder og hæle. Dæk dem derefter med sokker.

Spruknet hael

Vask bare dine fødder næste dag med varmt vand og afskal huden ved hjælp af en pimpsten.

11. Behandl forbrændinger

En anden af anvendelserne i vaporub er at lindre smerter fra enhver form for forbrændelse, uanset om det stammer fra solen, olie eller en anden væske i køkkenet.

12. Brugsmuligheder for vaporub: Revnede læber

Denne salve har også evnen til at eliminere tør hud og fugte læberne.

Kender du andre brugsmuligheder for vaporub?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • J. Magliano. Onicomicosis. Encare clínico. 2015
  • E. Ried. Otalgia, dolor en el oído. Revista Médica Clínica LAs Condes. 2016
  • Instituto Pintor Colmeiro. Valoración de quemaduras. Xunta de Galicia. 2014

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.