12 grunde til at øl er godt for dit helbred

Takket være sit høje indhold af flavonoider og antioxidanter, kan øl hjælpe kvinder med at undgå knogleskader efter overgangsalderen.
12 grunde til at øl er godt for dit helbred

Sidste ændring: 14 august, 2019

På de varme sommerdage er der intet bedre end en kold øl. Øl forbindes typisk med fester, byture, sammenkomster og mange andre ting. Men ikke mange er klar over at det, udover at være forfriskende, er godt for dit helbred, hvis det indtages i moderate mængder. Her får du 12 grunde til at øl er godt for dit helbred.

Sundhedseksperter anbefaler normalt ikke, at man drikker øl, da mange tror, at hvis det er sund, så kan de drikke så meget, de har lyst til. Men det har vist sig, at en eller to er gavnligt for dig, så længe du husker at drikke på ansvarlig vis.

En anden ting, som er værd at huske på er, at hver flaske kan indeholde op til 220 kalorier, afhængigt af typen, hvilket er en anden grund til, at du skal begrænse dit indtag. Hav dette i baghoved, når vi i dagens artikel fortæller dig om 12 utrolige fordele ved at drikke øl.

Bekæmper søvnløshed

Kvinde der ligger soevnloes

Øl indeholder to komponenter, nikotinsyre og lactoflavin, som fremmer en god søvn. Hvis du pludselig føler dig træt efter at have drukket en øl, så er det næsten med sikkerhed disse stoffer der står bag.

Får fødderne til at slappe af

Efter en lang, hård dag er dine fødder måske trætte, eller ser hævede ud. Prøv at bade dine fødder i en balje med øl. Brusen vil hjælpe dem med at slappe af.

Anbefalet læsning efter “12 grunde til at øl er godt for dit helbred”:

5 naturlige øjencremer til sund hud

Reducerer stress

Ifølge en rapport fra “Mayo Clinic”, kan et moderat indtag hjælpe med at bekæmpe stress og angst. Det maksimale anbefalede daglige indtag for kvinder er 236 ml og 473 ml for mænd.

Sund hud

Kvinde der drikker en ordenlig oel

Øl indeholder vitaminer og antioxidanter, som forbedrer din huds helbred, hjælper med at fjerne urenheder og stimulerer ny cellevækst. Faktisk bruges det i nogle europæiske kurbade, hvor man allerede har anerkendt dets fordele for huden.

Overgangsalderen

Det høje indhold af flavonoider er relateret til en stigning i calcitonin, et essentielt stof til forebyggelse af knogleskader efter overgangsalderen. Øl indeholder også kraftfulde antioxidanter, der forebygger for tidlig aldring. 

Beskytter dit hjerte

Et moderat indtag af øl hjælper med at reducere risikoen for hjerteanfald med op til 40 eller 60%. Det er blevet konstateret, at gær kan sænke mængden af dårligt kolesterol, forhindre tilstopning af arterierne, dannelsen af blodpropper og forbedrer hjerte-kar sundheden i almindelighed.

Forbedrer hukommelsen

Hjerneaktivitet

Adskillige undersøgelser har fastslået at silicium i øl kan hjælpe med at forebygge kognitive problemer og hukommelsestab. Forskning har vist, at mennesker, der drikker en moderat mængde øl regelmæssigt, har en mindre sandsynlighed for at udvikle Alzheimers.

Beskytter nyrerne

At drikke en øl eller to om dagen kan hjælpe med at holde nyrerne sunde. Forskning udført i Finland har vist, at mennesker der drikker en øl om dagen har op til 40% lavere risiko for at udvikle nyresten. Fordelene er relateret til humle, der beskytter knoglerne.

Forbedrer fordøjelsen

Øl indeholder en stor mængde fibre, der virker som et naturligt afføringsmiddel. I modsætning til andre drikkevarer med fibre, så kan øl fremme en sund afføring og forhindre mave- og tarmproblemer såsom forstoppelse og diarre.

Højt indhold af B-vitaminer

Øl er en fremragende kilde til B-vitaminer. Især mørk øl, som indeholder vitamin B3, B6 og B9 (folinsyre). Vitamin B3 spiller en vigtig rolle i reparationen af kroppens celler, imens vitamin B6 lindrer symptomerne på PMS. Folinsyre har vist sig at forebygge tyktarmskræft.

Læs også denne artikel efter “12 grunde til at øl er godt for dit helbred”:

Sådan tager du vare på dine nyrer: 6 gode råd

Forbedrer øjesundheden

Et oeje - oel er godt

Adskillige undersøgelser i USA og Canada har vist, at man ved at drikke øl hver dag reducerer risikoen for at udvikle grå stær. Fordelene er især relateret til mennesker, der lider af sukkersyge, fordi de har størst chance for at udvikle dette problem.

Middel mod forkølelse

At drikke varm øl, når du er forkølet, kan hjælpe med at kontrollere dine symptomer og gøre dig rask hurtigere. Varmt byg stimulerer blodcirkulationen og åndedrættet, reducerer muskelsmerter og styrker dit immunforsvar.

Hvordan skal man drikke det?

Put en ølflaske i et varmt vandbad og tilsæt fire spiseskefulde honning inden du drikker den varm.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.