Sådan tager du vare på dine nyrer: 6 gode råd

Ved du, hvordan du holder dine nyrer sunde? Udover at undgå for meget salt og drikke nok vand, skal du også opretholde en sund kost.
Sådan tager du vare på dine nyrer: 6 gode råd
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Ved du, hvordan du skal tage vare på dine nyrer? De er trods alt to af de vigtigste organer i din krop. De har mange forskellige funktioner og ansvar, herunder:

 • Produktion af urin.
 • Udstødning af toksiner fra din krop.
 • Hjælper med at distribuere vand til forskellige dele af din krop.
 • Vedligeholdelse af blodtryk.

Derfor er det vigtigt at du tager vare på dine nyrer. Hvis de ikke fungerer korrekt, kan det forårsage store ubalancer i hele kroppen.

Hvis du ikke tager ordentlig vare på dem, kan det føre til mange forskellige problemer, som f.eks. højt blodtryk eller diabetes. Heldigvis kan forebyggelse af nyreproblemer være meget enkelt.

Sandheden er, at de fleste mennesker, der har nyreproblemer, har en genetisk disposition for dem. Men livsstil er også en anden vigtig faktor, som kan forårsage nyresvigt.

Så at have en sund livsstil og en god kost kan være en stor hjælp til at undgå nyrekomplikationer.

Hvis du vil lære at tage vare på dine nyrer, vil vi give dig 6 råd til at komme i gang!

Sådan tager du vare på dine nyrer

1. Kontroller dine kolesterolniveauer

Hvis du har højt blodtryk har du også højere risiko for nyreproblemer

Folk der har problemer med højt kolesterol er mere tilbøjelige til at få nyreproblemer.

At holde disse niveauer stabile kan hjælpe dig med at undgå overbelastning af dine nyrer. Hvis det sker, kan det potentielt føre til nyresvigt.

At holde stabile kolesterolniveauer hjælper også med at holde dit kontrollen over dit blodtryk. Dette er en anden ting, der hjælper dine nyrer.

2. En god kost

De transfedtsyrer, som du får fra junkfood, cookies og raffinerede fødevarer, kan også overbelaste dine nyrer. Hvis det sker, fungerer nyrerne selvfølgelig ikke som de skal.

Det er yderst vigtigt, at du ikke spiser for meget sukker, det giver et overskud af toksiner i din krop.

En kost baseret på frugt, grøntsager, cerealer, korn og en høj mængde fibre er den bedste måde at tage sig godt af disse vitale organer.

Læs også:

3. Drik vand

Hvis du ikke drikker nok vand udtørrer dine nyrer

Vand er fundamentalt for din krop. Det er ansvarligt for at hjælpe dine nyrer med lettere at opløse og eliminere toksiner og affald som ophobes i din krop.

Hvis du ikke drikker nok vand “udtørrer” det dine nyrer. Det betyder, at de vil absorbere flere toksiner og det vil afholde nyrerne fra at skubbe dem ud af din krop.

Hvor mærkeligt det end kan lyde, kan en mangel på vand også forårsage vandretention. Dine nyrer distribuerer ikke så meget vand som de burde. Med andre ord fungerer de ikke korrekt.

 • Det er bedst at drikke mellem 6 til 8 glas vand om dagen.

Det kan også være mere, det afhænger helt af dine særlige behov. Så glem ikke at huske på ting som hvor meget fysisk aktivitet du laver, fordi jo mere motion du dyrker, des mere vand har du brug for.

4. Dyrk motion for at tage vare på dine nyrer

Motion er en fundamental del af reguleringen af ​​alle din krops funktioner. Det betyder, at motion er en vigtig del af at tage vare på dine nyrer.

Det er nødvendigt at opretholde en daglig træningsrutine, hvis du vil forbedre dit helbred. Hvis du ikke kan afsætte tid til motion, er det mere end nok at gå 30 minutter om dagen.

5. Reducer dit saltindtag for at tage vare på dine nyrer

Salt er en af dine nyrers største fjender

Salt, især raffineret salt, er en af ​​dine nyres største fjender.

Dette krydderi er en væsentlig årsag til problemer med nyresvigt. Selv om det er til stede i næsten alle vores fødevarer i dag, er det et problem, hvis du spiser for meget af det.

Det er bedst kun at bruge lidt salt i dine måltider og undgå fødevarer, der indeholder store mængder af det, som:

 • Pommes frites
 • Chips
 • Saltede nødder
 • Tomatsaucer
 • Cheddar ost

6. Undgå at ryge

Tobak påvirker ikke kun dine lunger, det påvirker også din blære, mave og nyrer.

Rygning gør dig mere tilbøjelig til at lide af nyresvigt, diabetes, fedme og højt blodtryk. At holde sig væk fra cigaretter er simpelthen bare bedre for hele din krop.

Sig NEJ til rygning!

Læs også:

Opskrifter til at hjælpe dig med at tage vare på dine nyrer

Der findes mange frugter og fødevarer, der kan være en stor hjælp, hvis du vil tage bedre vare på dine nyrer. Dette skyldes deres høje indhold af fibre og mineraler. Vent ikke længere, start med at tilføje nogle af disse til din kost:

 • Vindruer
 • Grønne æbler
 • Vandmelon
 • Artiskokker

Der er også nogle gode opskrifter til rensning og afgiftning af dine nyrer. I dag viser vi dig en af ​​de bedste detox-juicer derude. Udover at være lækker er den også super nærende.

Ingredienser

 • 1 mango
 • Saften fra 2 grapefrugter
 • Saften fra 2 appelsiner
 • 1/2 melon

Instruktioner

 • Først skal du presse saften fra grapefrugter og appelsiner.
 • Tilsæt derefter saften til blenderen sammen med den skrællede mango og melon.
 • Hvis du vil give det en sødere smag (som det sandsynligvis ikke behøver takket være mangoen), kan du altid tilføje honning.
 • Hvis du ønsker det, kan du tilføje et par isterninger for at gøre det til en frappe.

Det er forfriskende, sundt, og din krop vil elske det! Der er ingen undskyldning for ikke at tage vare på dine nyrer med en opskrift så fantastisk som denne!

Det kan interessere dig ...
Få velfungerende nyrer med persille
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Få velfungerende nyrer med persille

Persille er godt for din krop og kan hjælpe dig med at få sunde og velfungerende nyrer. Nyrerne er to bønneformede organer, der er placeret bag bug...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.