5 æteriske olier og deres fordele for krop og sind

For at få glæde af de mange sundhedsfremmende egenskaber ved æteriske olier, er det vigtigt at sikre sig, at de er økologiske frem for syntetiske. De syntetiske har sjældent de samme egenskaber som de naturlige.
5 æteriske olier og deres fordele for krop og sind

Sidste ændring: 09 august, 2022

Der er mange æteriske olier, der har en bred vifte af sundhedsfremmende egenskaber. For tiden bruger folk æteriske olier til alle mulige formål. I denne artikel vil vi derfor give dig information om, hvordan du kan bruge dem og få gavn af æteriske olier og deres fordele.

Ved at kigge på disse æteriske olier og deres egenskaber, kan du få gavn af dem ved at bruge dem i bad, massager og en masse andet. Især fordi de kan bruges på mange forskellige måder, hvilket er fremragende!

Æteriske olier og deres fordele

Nedenfor vil du lære om et par æteriske olier og deres fordele. Denne artikel vil ikke fokusere på deres kosmetiske anvendinger, selvom der er mange, men på hvordan du kan bruge æteriske olier til at forbedre din fysiske og mentale sundhed.

1. Basilikum

Basilikum æterisk olie

Nu til dags lider mange folk af stress, mental træthed, angst, og har adskillige bekymringer der påvirker deres mentale sundhed. Basilikum er en æterisk olie, der kan forbedre dit generelle velvære.

  • Basilikum kan lindre hovedpiner forårsaget af stress og angst.
  • Det er også et kraftigt middel mod migræner.

Dryp nogle æteriske olier på et viskestykke og læg det på din pande et par minutter for at lindre smerte. Andre æteriske olier, der kan afhjælpe stress, er ceder og lavendel.

2. Anis

Anis æteriske olie bliver anbefalet til dem, der hyppigt døjer med luft i maven. I stedet for at bruge medicin, kan du påføre denne æteriske olie på det relevante område. Det hjælper ikke bare med luft i maven og mavepine, men er også et godt middel for kvinder, der har menstruation. Denne æteriske olie kan nemlig lindre menstruationssmerter og ubehag.

3. Eucalyptus

Eucalyptus æterisk olie

Eucalyptus opblødt i varmt vand er et gammelt lægemiddel mod forstoppet næse, når du er forkølet eller har influenza. Det er ligeså effektivt nu som det var dengang, og er bare en af mange æteriske olier og deres fordele.

Hvordan skal det bruges?

  • Anvend denne æteriske olie ved at koge vand i en stor gryde med et par dråber eucalyptus æterisk olie.
  • Efter nogle minutter, tag gryden af varmen eller sluk for den. Placer så et håndklæde over dit hoved og inhaler dampen, der stiger fra gryden. Vær forsigtig for at undgå at brænde dig selv.
  • Det anbefales, at bruge denne metode i 5 til 10 minutter. Dampen med eucalyptus lindrer forstoppelse i næsen og gør det lettere for dig at trække vejret normalt igen.

Timian er endnu en æterisk olie, der kan bruges til samme formål.

4. Mynte

Mynte er endnu en æterisk olie, der kan være gavnlig for din mentale sundhed. Mange mennesker døjer med tvangstanker eller nagende tanker, der udløser følelser af angst og forhindrer dem i, at nyde deres dagligdag.

Det hjælper, at tage et bad med mynte æterisk olie, hvilket vil berolige dine tanker og klargøre sindet. Dette kan være hjælpsomt, hvis du har haft en dårlig dag og har svært ved at anskue ting klart.

5. Jasmin

Jasmin æterisk olie

Æterisk olie af jasmin bliver betragtet som et elskovsmiddel (også kaldet afrodisiakum). Det er derfor, det bliver anbefalet at bruge det til at give din partner en massage. Det er et fantastisk alternativ til at købe massageolie. Derudover er jasmin også stimulerende og sætter dig i godt humør. Det kan være hjælpsomt når du har mistet motivationen, når føler dig langsom og svag, eller nedtrykt.

Æteriske olier har ingen kontraindikationer

En god ting ved æteriske olier og deres fordele er, at de ikke har nogle bivirkninger. De har kun positive indvirkninger. Æteriske olier er harmløse selv hvis du ikke bemærker nogle af deres effekter. Du kan også nyde deres gode egenskaber ved at bruge en diffuser; disse er blevet ret populære. Men som nævnt ovenfor kan du også smøre dem direkte på huden.

For eksempel, hvis du har hovedpine, kan du påføre og massere en smule æterisk olie i dit hår (men brug en, der er specielt beregnet til formålet). Ellers, hvis du fortrækker dette, kan du også smøre lidt på panden. Du oplever lignende resultater ved begge metoder. Har du nydt æteriske olier og deres fordele og mærket dem? Hvordan var din oplevelse?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.