Det skal du spise, hvis du har angst

8. december 2018
Vidste du, at der er fødevarer der kan hjælpe os med at kontrollere vores nerver, angst og depression på grund af de næringsstoffer de indeholder?

Personer med angst kan inkorporere disse fødevarer i deres kost for at styrke nervesystemet og forhindre lidelser som angst, irritabilitet, stress og depression. Det skal du spise, hvis du har angst, læs mere nedenfor!

Opdag fordelene ved at spise grønne grøntsager, nødder, solsikkefrø, brygersgær, basilikum og andre fødevarer til bedre at håndtere angst.

Har du angst? Sådan kan du håndtere nerverne gennem din kost

Angst er naturligt genetisk betinget og kan ikke altid løses kun gennem kostændringer. Men kosten har dog en kæmpe indflydelse på vores humør.

Nogle næringsstoffer, såsom vitamin B-gruppen, magnesium og fosfor, kan hjælpe os til at afbalancere vores nervesystem gradvist og naturligt.

Havregryn kvinde der laver grimasse og advocado

Fødevarer der er velegnede til ængstelige mennesker

1. Grønne grøntsager

Groenne groentsager
  • Jo grønnere og mørkere farve blade har, desto mere gavnlig er grøntsagen for dit nervesystem takket være det store udvalg af næringsstoffer, der findes i grøn pigmentering. Der er to måder at forbruge disse grøntsager på så de nødvendige mængder af næringsstoffer optages: Som side retter til hvert måltid (frokost og aftensmad) – for eksempel en salat rig på salatblade, arugula, watercress, cikorie osv.
  • Du kan for eksempel lave grønne smoothies til morgenmad eller bare som en snack. Lav dem med grønne bladgrøntsager og frugter (bananer, jordbær, ananas, papaya).

Se også: Lær at sætte grænser i dine personlige forhold

2. Havregryn

Havregryn er et meget nærende korn, der er rigt på vitaminer, mineraler, protein og fibre. Det hjælper nervesystemet på to forskellige måder:

  • Ved at genopbygge og øge dit energiniveau.
  • Det lindrer nervøse lidelser som angst eller irritabilitet.

Du kan bruge det i granola, shakes, supper, gryderetter, drikkevarer osv.

3. Ølgær

Oelgaer

Ølgær, eller ernæringsgær, er et glimrende supplement hvis du er angst.

Det indeholder en stor mængde B-gruppe vitaminer og mineraler som calcium, fosfor, svovl, magnesium og zink.

  • Ud over at være brugt til at bekæmpe stress eller angst, er det også et godt middel til hud-, hår- og negleproblemer.
  • Du kan tage en spiseskefuld (1og) om dagen, og blande det med juice, yoghurt eller enhver anden slags mad.

4. Basilikum

Basilikum er et naturlig nerveundertrykkende middel, som også beroliger nervøsitet i maven, såsom smerte eller fordøjelsesbesvær.

Du kan bruge det ubehandlet, i infusioner, i saucer og vinaigrettes, eller bruge dets æteriske olie på huden eller som tilbehør til at aromatisere et afslappende bad.

5. Valnødder

Valnoedder

Valnødder er en type nødder med antidepressive egenskaber.

  • Deres essentielle fedtsyreindhold favoriserer produktionen af serotonin, en kraftig transmitter, der giver en følelse af velvære og beroliger angst og depression.
  • Valnødder indeholder også B-gruppe vitaminer, som styrker nervesystemet.

En håndfuld rå eller ristede valnødder om dagen er den anbefalede servering.

Vi anbefaler: 7 fordele ved valnødder, du sandsynligvis ikke kendte til

6. Bananer

Bananer er lækre frugter som er rige på kulhydrater, og desuden giver de os masser af energi. Bananer er også rige på kalium og B-vitaminer, som er to meget gavnlige næringsstoffer til nervesystemet.

  • Du kan tage bananer overalt på grund af letheden hvorved de kan transporteres.
  • Du kan også tilføje dem til diverse drinks, eller endda bage dem i ovnen for at nyde deres sødme.

7. Citroner

Citroner

Der er forskellige citrusfrugter, der hjælper os med at forbedre vores humør naturligt, samtidig med at vi får et stort antal næringsstoffer. Vi fremhæver citronen her fordi den er en af de mest medicinske.

8. Linser

Linser forbedre dit nervesystem takket være deres magnesiumindhold og gruppe B-vitaminer, og de er også en fremragende kilde til vegetabilske proteiner og fibre.

For dem, der ikke nyder at spise linsesuppe, anbefaler vi at prøve dem i hamburgere. Dette er en lækker, anderledes og meget sund måde at spise linser på.

9. Cayenne peber

Chili

Cayenne peber er et meget stærkt krydderi med overraskende sundhedsegenskaber, blandt hvilke tæller dets evne til at berolige nerver og bekæmpe søvnløshed.

Men du skal begynde med at spise det i meget små mængder, så din mave kan vænne sig til den varme peber.

10. Avocadoer

Avocadoer er en fremragende og lækker frugt.

Denne superfood hjælper os med at afbalancere eventuelle mangler takket være dens mange forskellige vitaminer, mineraler og essentielle syrer. Det indeholder også en rimelig mængde protein, fedt og fiber.

Sørg for at inkludere avocado i dine milkshakes, salater, snacks, supper, garnisher osv.

Har du angst, eller kender du nogen der har angst? Prøv at spise disse fødevarer der er listet i denne artikel.