5 hjemmemidler mod lugtende udflåd

Hygiejne og sunde vaner er meget vigtige, men nogle gange er det ikke nok, når din udflåd forandrer sig. Disse naturlige midler vil hjælpe dig med at kontrollere problemet
5 hjemmemidler mod lugtende udflåd

Sidste ændring: 26 august, 2022

Udflåd er en normal og endda nødvendig hændelse ved kvinder. Frem for at blive bekymret, når du opdager en fugtig plet i dit undertøj, bør du snarere blive rigtig bekymret, hvis de er ualmindeligt tørre. I denne artikel vil vi give dig 5 hjemmemidler mod lugtende udflåd.

Den hovedmæssige grund til, at du ønsker at bibeholde balancen, er, at udflåd hjælper med at beskytte det intime område, samt forebygge udviklingen af infektioner og svamp. Udover dette er det et vigtigt intimt smøremiddel.

Normalt udflåd er enten gennemsigtigt eller varierer en smule mellem hvide og gullige farver. Det har som regel ikke en stærk lugt og er relativt ubemærket.

Men nogle gange kan kroppens produktion af væsker pludselig forandre sig og danne andre farver eller stærke lugte, som er nemme at bemærke.

I så fald er det højst sandsynligt på grund af en svampeinfektion skyldet en forandring i skedens naturlige pH balance.

Den gode nyhed er, at der er flere naturlige behandlinger, som kan hjælpe med at reducere eller neutralisere disse generende symptomer. I denne artikel vil vi dele de fem bedste midler. Prøv dem!

1. Te af bukkehornsfrø

Bukkehornsfroe

Bukkehornsfrø er en urte, der har utrolige medicinske egenskaber. Det er højt anbefalet til kvinder, da bukkehornsfrø fremmer en sund hormonel balance og regulerer den menstruelle cyklus.

Nogle urtelæger påstår, at bukkehornsfrø har lignende egenskaber som østrogen, som kan hjælpe kvinder, når de går gennem overgangsalderen.

Se også denne artikel efter “5 hjemmemidler mod lugtende udflåd”:

Sådan håndterer du overgangsalderen

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld bukkehornsfrø (10 gram)
 • 200 ml vand

Sådan gør du

 • Mal bukkehornsfrøene med en morter, hvis muligt.
 • Bring vandet i kog og hæld det over frøene.
 • Læg låg på og lad det stå i 15 minutter.
 • Drik denne te to gange dagligt i 10 dage.
 • Du kan også bruge det som en douche.

2. Neutral yoghurt

Neutral yoghurt er en af de bedste naturlige måder at bekæmpe svamp og bakterier, der forårsager skedeinfektioner.

Dette er takket være dets høje indhold af lactobaciller, hvilket er en sund bakterie, som regulerer skedens flora og forandrer miljøet, så det er mere uindbydende overfor patogener.

Ingredienser

 • 1 dl neutral yoghurt

Sådan gør du

 • For at undgå infektioner og svamp er den bedste måde at drage nytte af yoghurten, ved at indtage mindst en deciliter netural yoghurt hver dag.
 • Men hvis det er for sent at forebygge, kan du dyppe en vatpind i noget neutral yoghurt og smøre det direkte på den ydre del af skeden.
 • Lad det sidde i 10 minutter, skyld og smør igen op til tre gange dagligt så længe, det er nødvendigt for at bekæmpe svampen.

3. Hvidløg

Hvidloeg

Hvidløg anses for at være en af de mest kraftfulde naturlige antibiotika. Dets aktive forbindelser eliminerer hundredvis af virus, bakterier og svamp, som kan forårsage infektioner.

Ved at indtage hvidløg hver dag, eliminerer du lugten forårsaget af gær, uden at ændre i skedens pH-værdi.

Ingredienser

Sådan gør du

 • Knus det rå fed hvidløg og læg det i 200 ml varmt vand.
 • Lad det trække i 10 minutter og drik det som en te.
 • Hvis muligt, gentag dette hver dag på en tom mave i mindst to uger.

4. Mælk og gurkemeje

Kombinationen af mælk og gurkemeje er en simpel antibakterie behandling, som fjerner gær, og samtidig beskytter hele skedeområdet.

Det er generelt en fremragende behandling mod bakteriel vaginose men også mod vaginalt tørhed.

Ingredienser

Sådan gør du

 • Varm mælken i en kop og tilsæt gurkemejen.
 • Drik det, mens det er varmt, og gentag dagligt for at få de bedste resultater.

5. Te af guavablade

Guava

Bladene fra guavatræet har anti-inflammatoriske, antioksidante og antibakterielle egenskaber, som har været brugt i århundreder takket være deres medicinske fordele.

De er ideelle til at bekæmpe menstruelle kramper og udgør også en glimrende løsning på problemer forbundet med øget udflåd.

Guavablade har anti-inflammatoriske, antioksidante og antibakterielle egenskaber, der har været brugt til medicinske formål siden oldtiden.

Besøg denne artikel efter “5 hjemmemidler mod lugtende udflåd”:

Muskelkramper: Behandling og forebyggelse

Ingredienser

 • 10 guavablade
 • 1 liter vand

Sådan gør du

 • Varm vandet og tilføj guavabladene. Lad det simre ved middel varme indtil væden er halveret.
 • Fjern det fra blusset og lad det trække. Vask derefter skedeområdet med væsken.
 • Gentag denne behandling to gange dagligt i en uge.

Husk, kun at vælge én af disse midler, som vi har nævnt i artiklen, og ikke kombinere flere behandlinger – dette kan give den modsatte effekt. Opbak disse behandlinger med god hygiejne og som altid en sund livsstil.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.