Sådan håndterer man overgangsalderen

På grund af de hormonelle forandringer, som overgangsalderen medfører, mister vores hud sin glød, elasticitet og fasthed. For at undgå dette anbefales det, at du indtager fødevarer med et højt indhold af E-vitamin.
Sådan håndterer man overgangsalderen

Sidste ændring: 26 august, 2022

Overgangsalderen, der er en helt normal periode ligesom puberteten, er den fase, hvor kvinder har deres sidste menstruation. Symptomerne er forskellige, og kan forekomme tidligt eller i løbet af de sidste måneder eller år. I denne artikel vil vi give nogle råd om, hvordan man håndterer overgangsalderen på en lettere måde .

Den gennemsnitlige alder for, hvornår en kvinde når slutningen af sin reproduktive cyklus, er 51 år, men nogle gange sker det tidligere eller senere. Overgangsalderen bringer forskellige symptomer med sig, herunder:

 • Ændringer i menstruation
 • Hormonale ændringer
 • Ubehag under sex og nedsat seksuel lyst
 • Flere urinvejsinfektioner
 • Inkontinens
 • Søvnforstyrrelser
 • Drastiske humørsvingninger

Hvordan håndterer man overgangsalderen

Der er adskillige fødevarer, der kan hjælpe med at forkorte varigheden af ​​symptomer eller forhindre dem i at opstå overhoved, og også nogle simple tips, som kan hjælpe dig med at håndtere denne fase.

Nogle kvinder oplever ikke nogen symptomer overhovedet, men eksperter anslår, at 85% af kvinder lider under mindst nogle af dem, og at de fleste går gennem hele den lange liste af symptomer, der kommer med overgangsalderen; Derfor er det vigtigt, at vi holder styr på vores humør og ikke ender med en følelsesmæssig krise på grund af de problemer, som denne cyklus kan medføre.

Det er nødvendigt at tage hensyn til enhver fase af livet, og vi må forstå, at forskellige aldre medfører forskellige ernæringsmæssige behov. Det er vigtigt at spise godt for at holde kroppen ved lige.

Fødevarer, der hjælper med at styre overgangsalderens symptomer

Kvinde i overgangsalderen

 

 • Efter overgangsalderen er der en øget risiko for knogleafkalkning og hjertesygdomme, så det er vigtigt at indtage mælkeprodukter, der er rige på calcium og D vitamin. Du bør undgå fedtstoffer og overspisning for at bevare din vægt og dermed undgå hjerte-kar-problemer.
 • Mange af de symptomer, som overgangsalderen forårsager, stammer fra et fald af østrogen i kroppen, men nogle undersøgelser hævder, at produkter som sojabønner og andre sojaprodukter indeholder stoffer, der ligner østrogen, og dermed kan mindske forekomsten af forskellige symptomer såsom hedeture, irritabilitet og angst.
 • I denne periode kan det også anbefales, at spise nødder for at holde kropsvægten, såvel som antioxidanter, der findes i frugt og grøntsager.
 • For at forebygge eller reducere hedeture og nattesved, spis soja, humle og salvie.
 • Det er nødvendigt at beskytte huden, da den mister sin elasticitet og fasthed på grund af hormonale ændringer i løbet af overgangsalderen. For at undgå dette, spis fødevarer, der er rige på E-vitamin.

Tips til at man håndterer overgangsalderen på en lettere måde.

Kvinde i overgangsalderen

 

 • Sørg for regelmæssig fysisk aktivitet for at booste kroppens funktion, bevare muskelmasse og forebygge hjerte-kar-problemer.
 • Undgå rygning, alkohol og koffein. For rygere kan overgangsalderens symptomer forekomme meget tidligere end hos mennesker, der ikke ryger.
 • Begynd at se en gynækolog, der kan overvåge dit helbred i løbet af denne tid.
 • Et aktivt sexliv og et godt forhold til din partner er vigtige for en vellykket proces.
 • At slappe af og bevare dit velvære er helt grundlæggende under udviklingen og overvindelsen af ​​overgangsalderen.
 • Udøv afslappende aktiviteter for at reducere spændinger og stress, der følger med hormonelle forandringer. Øv dig i at øge dit selvværd og din følelsesmæssige kontrol, så du kan undgå drastiske humørsvingninger.
 • Det er utroligt vigtigt at opretholde en god, lang nattesøvn.
 • At have gode sociale relationer kan tilfredsstille dig og sørge for, at du ikke mister gejsten.

Overgangsalderen er slutningen af ​​menstruationscyklussen og dermed den reproduktive fase. Men uanset hvor ubehageligt det er, er det en nødvendig fase i livet. Det er den sidste periode i den reproduktive fase af en kvindes liv. Nøglen til at overvinde denne fase, og ikke bukke under for symptomerne, er selvværd, god ernæring, fysisk aktivitet, og din partners forståelse, støtte og bistand.

Vi håber, at du har fundet denne artikel om, hvordan man håndterer overgangsalderen, både nyttig og informativ.

Det kan interessere dig ...
Effektive naturmidler til at behandle overgangsalderens symptomer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Effektive naturmidler til at behandle overgangsalderens symptomer

I denne artikel vil vi vise dig alt, hvad du behøver at vide om at behandle overgangsalderens symptomer på, ved hjælp af naturmidler.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.