5 psykologiske tricks til at tiltrække andre mennesker

Vidste du, at der er nogle psykologiske tricks, der gør dig mere attraktiv? Lær om dem i denne artikel!
5 psykologiske tricks til at tiltrække andre mennesker

Sidste ændring: 29 november, 2018

Ægte tiltrækning er noget, der bliver skabt i vores sind. Vi vil alle gerne være bedre til at tiltrække andre. Det fascinerer os, gør os spændte og fylder os med nysgerrighed, der går langt ud over de enkle fysiske aspekter af vores liv som vores ansigter, øjne og krop.

Der er en kulturel tilbøjelighed til at skønhed er lig med tiltrækningskræft. At det kun er smukke mennesker, der kan tiltrække andre.

Men i takt med, at vi bliver ældre og mere erfarne indser vi, at denne sammenhæng ikke altid er sandt. Desuden indser vi også, at det i virkeligheden er meget mere intenst og vigtigt at kunne opleve den anden form for tiltrækning, hvor to sind harmonerer i fornøjelser, værdier og projekter.

Men i dagens artikel ønsker vi at blive ved det område, som udelukkende omfatter “tiltrækningskraft.” Du kan øve dig til måder at blive tiltrækkende på ved at bruge en række interessante strategier, som vi alle kan anvende.

Her er fem psykologiske tricks, der hjælper dig med at opnå dette.

1. Selvtillig gør det muligt at tiltrække andre. Vær autentisk!

Kvinde udenfor med mange fugle

Folk, der er selvsikre er fængende og tiltrækkende. Men denne sikkerhed og selvtillid bør aldrig falde i stolthed eller grænse op til narcissisme.

Ægte selvtillid er, når du kender dig selv og dine styrker. Du er dog også opmærksom på dine begrænsninger. Derudover har du evnen til at genkende dem og forsøge at forbedre dem hver dag.

Desuden er selvtillid næret af andre grundlæggende og væsentlige dimensioner.

Blandt disse er et højt selvværd, et positivt selvbegreb, og en kombination der indeholder en vis ydmyghed, som gør det muligt for os at være meget mere åbne og tættere på andre.

Den sande magi ligger i balancen af disse dimensioner.

2. Skab dit eget brand

I en verden af ​​mennesker, der stort set alle er ens, er det tiltrækkende at skille sig ud. Men til tider kommer mange af os til at tro, at det at være anderledes gør at vi bliver løsrevet, kritiseret og endda adskilt fra samfundet.

At have en kroget næse som et ørnenæb eller være overvægtig, kan for eksempel føles som reelle hindringer for at få tilliden til at tiltrække andre. Det samme gør sig gældende, hvis man har et usymmetrisk ansigt eller er for høj eller for lav.

Men alle disse nuancer skal ledsages af selvtillid.

Vis verden, at du er unik, at du har dit eget brand, og at du er tilfreds med hvem du er.

Lad os derfor lære at drage fordel af vores særlige finurligheder.

3. Styrken ved non-verbal kommunikation

Closeup paa kvindes oejne

Tiltrækning starter med et blik og  når man ved, hvordan man får en forbindelse med den anden person igennem det.

Du skal også lære at tænke over din holdning: Krydsede ben og krydsede arme er som en mur, når det kommer til at skabe tillid.

Du skal bruge åbent kropssprog for at vise, når du er rolig og afslappet. Brug dine hænder aktivt, smil for at være fængende, brug hovedet til at nikke og vise interesse, og din krop til at vise tillid og nærhed.

4. Empatisk kommunikation

Den person, der kan udvise, at du kan komme tæt på med dem og der ved hvordan man lytter og er i stand til at etablere en følelsesmæssig og kognitiv empatisk forbindelse, bliver gradvist meget tiltrækkende.

På den anden side er der andre mennesker, der har vane til altid at tale om sig selv med ideen om at “sælge sig selv” for at vise sig frem. De overdriver deres formodede bedrifter, evner og fantastiske færdigheder, men det, de i virkeligheden forårsager, er ubehag og afstand.

Du skal derfor lære at etablere en tæt forbindelse med andre. Der er mennesker, der ved, hvordan man gør dette ved at være autentiske, oprigtigt interesseret i dem foran dem og aldrig stopper med at være ydmyge. Dette gør dem meget tiltrækkende.

5. Noget usædvanligt

Blond kvinde der kigger nedad

Som vi allerede har påpeget, vil du bare ende med at blive opløst i et hav af manglende originalitet uden at skille dig ud, hvis du er besat af at “passe ind” og deler egenskaber, der ligner andre menneskers.

Ønsker du at tiltrække folk, være anderledes og have alle til at fokusere på dig i et rum fyldt med lignende mennesker? Så skal du fremhæve et enkelt aspekt, der definerer dig. Dette er noget, som andre vil huske eller identificere dig med.

Du kan være den person, der kan lide “pin-up” stilen, med det originale hår eller klassiske sko. Eller du kan være manden med det elegante overskæg, der bærer slips eller som altid klæder sig afslappet.

At være original skal harmonere med dit udseende og måde at være på. Du bør aldrig forsøge at vise noget, der ikke passer til dit essentielle dig eller noget, der afviger fra din identitet.

Skønhed er noget der skal arbejdes på løbende. Vi kan alle lære at tiltrække andre.

Samlet set kan og skal disse dimensioner trænes.

De fleste af dem stammer fra selverkendelse. Det vil sige, at det er først når vi kender os selv, at vi forstår, hvad vi kan forbedre.

Vi vil også blive opmærksomme på, hvor vores styrker er. Desuden vil vi også vide, hvor den magi, der er fængende og som kan få andre til at se på os, er.

Endelig må du ikke glemme dette: Når du tiltrækker nogen, er du nødt til at bevare tiltrækkelsen.

Hvis du altid stoler på dig selv, vil du uden tvivl opnå varige og frugtbare relationer med venner, romantiske partnere og kolleger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ferreras, E. (2007). La autoestima. Anales de Mecánica y Electricidad.
  • Atienza, F. L., Moreno, Y., Balaguer, I., & Rosenberg, M. (2004). Escala de autoestima de
  • Rosenberg. Apuntes de Psicologia. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/j.biochi.2007.09.002
  • Branden, N. (1989). Cómo mejorar su autoestima. Círculo de Lectores. https://doi.org/10.1186/cc1474
  • Berntsson, E. (2004). Los seis pilares de la Autoestima. Atención Primaria. https://doi.org/10.1157/13068212

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.