6 tricks til rene vinduer

Her er 6 tricks til at rense vinduer effektivt - men med lidt indsats.
6 tricks til rene vinduer

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 09 august, 2022

Da vinduer bliver udsat for elementerne, bliver de let snavsede, og det betyder, at vi skal lave noget vedligeholdelse. Selvom rengøring ikke er sjovt arbejde, har alt en løsning. For at gøre det lidt lettere og hurtigere, vil vi gerne dele 6 tricks, du kan bruge til at få rene vinduer

Du har sikkert renset dem før og derefter blevet skuffet over resultaterne. Derefter frustrerer det dig, og så stopper du med at rense dem. Men beskidte vinduer vil holde dit hus fra at se godt ud.

Selvom du holder gulvet, møbler og overflader pæne, så betyder det intet hvis vinduerne er fulde af fedt, støv og snavs. Sig farvel til de beskidte vinduer og brug de gode tricks nedenfor.

6 hurtige og effektive tricks til rene vinduer

1. Eddike: Det vil aldrig svigte dig

Mens der er mange rengøringsmidler, der kan give en lignende virkning, er eddike meget kraftfuld. Og det lugter ikke så slemt som nogle kemiske produkter, som også kan forårsage allergiske reaktioner hos nogle mennesker.

Eddike

Eddike hjælper snavset med at komme let af. På denne måde behøver du ikke skrubbe vinduerne, men glider bare kluden eller avisen over glasset. Eddike giver også en klar, krystalklar finish.

For at rense vinduer på den nemme måde kombineres kun en del hvid eddike med tre dele varmt vand. For at modvirke duften af ​​eddike, kan du tilføje et strejf af citronsaft til blandingen. Hvis duften af ​​eddike generer dig meget, kan du også forberede opløsningen med fem dele vand i stedet for tre.

Hvis du stadig vil bruge en kemisk vinduesrenser, anbefaler vi at kombinere dem. På den måde vil det vare længere. Bland 3 spsk hvid eddike i to kopper vand og tilsæt en halv teskefuld flydende vaskemiddel. Du kan se, hvor godt snavset kommer af.

2. Vinduespudsning

Du kan købe rengørings klude i butikker, men hvis dit mål er at spare penge, så er der nogle alternativer. Rengøring af vinduer med avis er den mest hensigtsmæssige løsning for de fleste mennesker. Det efterlader ingen rester og giver en skinnende finish.

Bortset fra dette behøver du ikke bekymre dig om at ridse dine vinduer. Avis vil efterlade et meget tyndt usynligt lag, der vil holde dine vinduer fra at blive hurtigti snavset igen.

Klude, du allerede har omkring huset, kan også være effektive til at fjerne vaskemiddelrester. Et meget praktisk trick, hvis du ikke har nogen af ​​ovenstående, er at bruge kaffefiltre. De har næsten samme alsidighed som avis og vil give dig den samme skinnende finish uden smudder eller ridser.

3. Rengør vinduer på en overskyet dag

Uanset klimaet hvor du bor, kan du finde en overskyet dag til at rense dine vinduer. Hvis du gør det på en solskinsdag, vil sole tørre rensningen på en sådan måde, at det vil efterlade striber. Endvidere kan rengøring i den lyse sol gøre det endnu mindre sjovt.

4. Rengør meget beskidte vinduer

Hvis du har gået flere måneder uden at rense dine vinduer, er de sandsynligvis ret beskidte. I dette tilfælde er det bedst at bruge en porøs svamp og rengør fra top til bund for at undgå at dryppe vand. Du kan bruge en microfiber klud til at polere glasset, når det er tørt. Bare pas på, at kluden ikke efterlader lint på glasset.

Få rene vinduer nemt og hurtigt

5. Undgå streger for at få rene vinduer

Du er nu færdig med at rense dine vinduer inde og ude, men du kan stadig ikke lide resultatet. Der er stadig streger eller snavs. Du tjekker det indefra og der er ingenting, så ser du det udenfor og der er heller ingenting. Det er et mareridt, men det har en løsning.

Når du vasker dine vinduer på begge sider, skal du rengøre dem fra side til side på indersiden og gøre lodrette bevægelser på ydersiden. Dette vil holde dig fra at blive vanvittig, når du ikke kan finde ud af, hvilken side mærkerne er på.

6. Parsienner til rene vinduer

Parsienner skal også rengøres, men rolig; det er meget nemt. Spray dem med en antiseptisk spray og brug en klud til at tørre dem, altid med en klud, der ikke efterlader rester.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.