7 symptomer på hjertemislyde, du bør kende!

Det er enormt vigtigt at vi ikke forsømmer vores krop og at vi udøver en form for træning for at stimulere cirkulationen og øger hjertets gode helbred. Du behøver ikke at træne helt vildt; det er nok at gå en tur en gang imellem.
7 symptomer på hjertemislyde, du bør kende!

Sidste ændring: 22 november, 2018

Der er mange mennesker, der lider af hjertemislyde. Selvom det er sandt at det for det meste er harmløst, så er det værd at kende til dem. De opstår som regel under en ujævn blodstrøm som fører til en underlig lyd når det går igennem blodkarerne og hjertets ventiler: En mislyd.

Hjertemislyde kan klassificeres på forskellige måder afhængigt af deres grad af hyppighed. Størstedelen er som sagt harmløse. De kan dog somme tider skjule en mere seriøs abnormalitet i hjertet, og derfor er det vigtigt at tage stilling til dem og kende deres symptomer. Læs med når vi forklarer mere nedenfor!

1. Hvad er årsagen til hjertemislyde?

Kvinde der holder en hjertefigur

 

 • En hjerteventil har et problem: Hjertemislyde kan skyldes en fortykket hjerteventil. Et medfødt problem der i det lange løb muligvis kræver en form for indgriben. Nogle gange kan sygdomme såsom åreforkalkning også være et problem. Sørg for at blive tjekket af din læge ofte, hvis du før har haft problemer med hjertet.
 • Anæmi: Vidste du at anæmi også kan forårsage hjertemislyde? Det er rigtigt, og det skyldes en mangel på røde blodceller. Iltniveauet i blodet falder og vores hjerte er tvunget til at pumpe hurtigere, hvilket kan føre til hjertemislyde. Så pas godt på dine jernniveauer!
 • Problemer imellem de to hjertekamre: Essentielt kommunikationen imellem de to atrier, eller imellem de to ventrikler i hjertet. Det er som regel et medfødt problem.
 • Åreforkalkning: dette er en sygdom som vi må overveje da den både påvirker vores arterier og vores hjerteventiler. Skaden produceres ved en forsnævring der forårsager en unormal rytme i blodcirkulationen og giver et specielt hvæs i arterierne.
 • Andre relaterede problemer: Nogle gange kan feber eller et problem i vores skjoldbruskkirtel også forårsage hjertemislyde.

2. Symptomer på hjertemislyde

Kvinde der sidder paa sofaen og er traet

Vi forbinder ofte træthed med symptomerne på hjertemislyde. Derudover opstår hjerteproblemer ofte uden at vi bemærker dem, især for kvinder. Faktorer såsom stress, bekymringer, eller klassisk daglig udmattelse gør at vi ikke lægger meget vægt på ting som vi opfatter som ”normale”. Det er vigtigt at vide hvordan du lytter til din krop, svarer på hvad den fortæller dig og ikke forsømmer nogen aspekter relateret til dit helbred. Bemærk de følgende advarselssignaler:

 • Når du anstrenger dig en smule, bemærker du at dit hjerte begynder at hamre med det samme. Ved at kravle op af en stige eller trapper, at løbe efter metroen eller have travlt om morgenen når du gør dig klar, føler du allerede den karakteristiske træthed og øget hjerterytme. Dette er det mest karakteristiske symptom.
 • Du har problemer med vejrtrækningen. Du bemærker for eksempel at du er nødt til at stoppe efter at have gået et lille stykke tid, fordi du ikke kan få vejret.
 • Du føler smerte i brystet, som en brændende plade vedhæftet til denne del af din krop, hver gang du anstrenger dig en smule.
 • I mere alvorlige sager er det normalt et du efter at have gået op af trapper i noget tid, får blå fingre og læber. Dette er et symptom på mangel af ilt i blodet, bedre kendt som cyanose og, derfor bør du informere din læge.
 • Du er opsvulmet og har konstant væskeretention.
 • Efter en smule træning bliver din hals blodkar meget opsvulmede.
 • Vær opmærksom, selv på små symptomer. Hvis du opdager, at dine børn ikke udvikler sig efter deres alder, og at de ofte er meget trætte, så informer jeres børnelæge.

3. Kan hjertemislyde forebygges?

Hjerte formet af frugt
Bemærk venligst at hjertemislyde delvist skyldes medfødte problemer, så det bedste du kan gøre i disse tilfælde er altid at følge de tips og anbefalinger din læge giver dig. At have en god livskvalitet og sunde vaner vil hjælpe os med at forebygge mange hjerteproblemer, så tøv aldrig med at følge disse tips:

Pas på dine kolesterol niveauer. På denne måde kan vi forebygge at vores hjertearterier og årer bliver hårde, og herved vedligeholde en god blodcirkulation.

 • Vedligehold gode niveauer af jern for at undgå anæmi. Glem aldrig de madvarer som er rige på jern og C-vitamin, disse vil hjælpe dig med at forebygge anæmi.
 • Vedligehold en balanceret og varieret diæt, hvor du undgår at indtage for meget fedt, industriel mad, raffineret mel og salt.
 • Der findes te og infusioner som passer godt til hjertets helbred, såsom padderok, citron balsam, baldrian, tjørn, infusion af rosmarin eller endda grøn te infusioner. Du vil elske dem!
 • En smule blid motion dagligt. Hvis du ikke har nogen seriøse hjerteproblemer, så undgå aldrig en smule motion for at holde dit hjerte i gang. Blot en 20 minutter gåtur, eller en smule svømning.
 • Sidst men ikke mindst, skal du sørge for et skema for periodiske tjeks med din læge for at undgå eventuelle problemer. Dit helbred er det hele værd.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.