7 muskelafslappende midler mod muskelspændinger

Føler du smerte eller ubehag i dine muskler? I stedet for at tage syntetisk medicin, prøv en af disse naturlige midler. Nyd dets fantastiske fordele for at bekæmpe disse problemer.
7 muskelafslappende midler mod muskelspændinger

Sidste ændring: 25 august, 2022

Muskelspændinger er et almindeligt problem, der normalt forekommer på grund af ændringer i alderen. Det kan dog også skyldes overdreven fysisk aktivitet, skader eller andre sygdomme. Nedenfor kan du læse om 7 gode muskelafslappende midler mod muskelspændinger.

Midler mod muskelspændinger

Nogle gange går det væk, når du tager smertestillende medicin og får hvile. Men mange gange kræver muskelspændinger andre former for terapi.

Mens det normalt sker sporadisk, lider mange patienter af det på en tilbagevendende basis. Dette skyldes dårlige vaner og forkert holdning.

Heldigvis er der en række naturlige afslappende midler, der ikke har nogen bivirkninger. Plus, de hjælper med at berolige muskelsmerter, så det ikke kommer i vejen for hverdagens aktiviteter.

Da mange stadigvæk ikke kender til dem, vil vi dele de 7 bedste, så du kan prøve dem.

Tag det til efterretning!

1. Pebermynteolie

Pebermynteolie mod muskelspændinger

Pebermynteolie er en af de naturlige produkter, der kan hjælpe dig med at afslappe dine muskler, hvis de er spændte og stive.

Det har anti-inflammatoriske og smertestillende egenskaber. Disse egenskaber reducerer smerte, mens de stimulerer blodcirkulationen.  Samlet set opmuntrer dette til hurtig lindring af det berørte område.

Hvordan bruger du det?

 • Fugt håndfladerne med en lille mængde pebermynteolie. Gnid det derefter på de muskler, du vil af slappe.
 • Sørg for at massere dem i mindst 5 minutter for at opnå gode resultater.

2. Baldrian

Takket være dens beroligende og anti-inflammatoriske virkninger kan du opnå fordele fra både baldrian olie og te. Dette reducerer muskel stress.

Drikke det og direkte påføring af det reducerer mængden af betændelse. Plus det øger din cirkulation, hvilket forbedrer iltningsprocessen.

Hvordan bruger du det?

 • Drikke op til to kopper (16 oz.) baldrian te per dag.
 • Gnid en lille smule baldrian olie på det smertefulde område og slap af.

Bemærk: Denne plante kan forårsage døsighed

3. Epsom salte

Epsom salte

Bade med Epsom salte er perfekte til at afslappe dine trætte muskler. Dette skyldes deres høje magnesiumniveauer.

Dette vigtige mineral hjælper til at forhindre smerter. Faktisk tilskynder det endog til behandlingen af inflammatoriske sygdomme som fibromyalgi og leddegigt.

Hvordan bruger du det?

 • Tilsæt en halv kop Epsom salte til vandet i din karbad. Dyp din krop deri i 20 minutter.
 • Brug denne behandling før du sover for at sikre god hvile.

4. Kamille

Kamille er kendt i den naturlige medicin verden for dets fordøjelses- og blødgørende egenskaber. Denne urt er også et af de naturlige midler mod muskelspændinger og hævelse.

Det har anti-spasmodiske og anti-inflammatoriske egenskaber. Disse tilskynder til muskel afslapning. Dette gælder især, når de er spændte på grund af stress.

Hvordan bruger du det?

 • Drik en kop (8 oz.) Kamille te to gange om dagen.
 • Påfør kamilleolie på dine hænder. Masser derefter de områder, der gør ondt.

5. Behandl muskelspændinger med arnica olie

Arnica olie er godt for musklerne

Arnica har en kemisk forbindelse kaldet thymol. På grund af den måde det virker på, er det perfekt til at lindre muskelsmerter.

Anvendelse af dens olie direkte skaber en mild varmende fornemmelse. Dette reducerer spændingen og lindrer bevægelsesproblemer.

Hvordan bruger du det?

 • Put flere dråber arnica olie eller gel på de spændte muskler og masser derefter i fem minutter.
 • Gentag denne behandling to gange om dagen, hvis du finder det nødvendigt.

6. Cayenne peber

Dens krydrede smag kan være uudholdelig for nogle mennesker. Men cayenne peber er en god løsning til muskelsmerter.

Det har et aktivt stof kaldet capsaicin. Dette giver det antiinflammatoriske og smertelindrende egenskaber.

Hvordan bruger du det?

 • Tilsæt små mængder cayenne peber til dine smoothies og te.
 • Find cayenne peber og brug det til at massere dine trætte muskler.

7. Passionblomst mod muskelspændinger

Te af passionsblomst

Passionblomst er en meget kendt plante i naturmedicin. Dette er ikke kun fordi det hjælper med at kontrollere dine nerver. Det virker også anti-inflammatorisk og afslapper dine muskler.

Den indeholder phytosteroler og flavonoider. Disse to stoffer har antioxidantvirkninger, som reducerer oxidativ stress.

Dens næringsstoffer regulerer aktiviteten af dit nervesystem. De hjælper også med at kontrollere problemer som angst og søvnløshed.

Hvordan bruger du det?

 • Lav en passion blomst te og drik det før du går i seng.
 • Som en anden mulighed, blødgør en absorberende klud i den varme te og anvend den som et kompres på det smertefulde område.

Føler du smerte eller ubehag i dine muskler? I stedet for at tage syntetisk medicin, så prøv en af disse naturlige midler mod muskelspændinger. Nyd dets fantastiske fordele for at bekæmpe disse problemer.

Det kan interessere dig ...
Fire enkle øvelser når du har ondt i nakken
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire enkle øvelser når du har ondt i nakken

At have en dårlig kropsholdning, generelt være stresset eller bevæge din krop forkert kan gøre at du får meget ondt i nakken. • de Cássia da Silveira E Sá R, Lima TC, da Nóbrega FR, de Brito AEM, de Sousa DP. Analgesic-Like Activity of Essential Oil Constituents: An Update. Int J Mol Sci. 2017;18(12):2392. Published 2017 Dec 9. doi:10.3390/ijms18122392
 • Caudal D, Guinobert I, Lafoux A, et al. Skeletal muscle relaxant effect of a standardized extract of Valeriana officinalis L. after acute administration in mice. J Tradit Complement Med. 2017;8(2):335–340. Published 2017 Oct 12. doi:10.1016/j.jtcme.2017.06.011
 • Na HS, Ryu JH, Do SH. The role of magnesium in pain. In: Vink R, Nechifor M, editors. Magnesium in the Central Nervous System [Internet]. Adelaide (AU): University of Adelaide Press; 2011. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507245/
 • Srivastava JK, Shankar E, Gupta S. Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Mol Med Rep. 2010;3(6):895–901. doi:10.3892/mmr.2010.377
 • Miroddi, M., Calapai, G., Navarra, M., Minciullo, P. L., & Gangemi, S. (2013, December 12). Passiflora incarnata L.: Ethnopharmacology, clinical application, safety and evaluation of clinical trials. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2013.09.047
 • Carretero Accame M, Ortega Hernández T,  Villar Del Fresno A. Harpagofito. Farmacia Profesional. 2003; 17(3): 78-82.