7 midler til at kontrollere lupus

Disse midler kan være et godt bidrag til dine nuværende medicinske behandlinger af lupus. Men du bør altid tale med en læge, før du prøver dem.
7 midler til at kontrollere lupus
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Lupus er en autoimmun sygdom. Uheldigvis ved vi ikke meget om den. Det, vi ved, er, at det forårsager betydelige forandringer af ens celler. I denne artikel vil vi give dig 7 midler til at kontrollere lupus.

En af de få ting, vi ved, er, at det er kendetegnet af dets angreb på sunde celler i ens krop. Vi ved også, at omkring 5 millioner mennesker lider af denne sygdom.

Denne sygdom angriber ethvert og alle organer og kropslige systemer. Det er alt lige fra led til muskler, hud, nyrer, lunger osv.

Et af de hovedsaglige kendetegn ved denne sygdom er, at den er meget heteorogen. Det betyder, at det er meget sjældent, at man finder to patienter med de samme problemer eller symptomer.

Lupus danner antistoffer, som overstimulerer B lymfocytter. Det er en type hvide blodlegemer. Sammen med behandlingen, som lægen anbefaler, kan man prøve disse hjemmemidler:

1. Massage

Kvinde der faar hovedmassage

En god behandling er at få en massage. Det er en af de ældste, mest populære måder at bekæmpe lupus på. Det skyldes, at de hjælper en til at:

  • Udrense ens krop
  • Mindske niveauet af stress
  • Forbedre ens stofskifte
  • Mindske betændelse

Massage er en god løsning til at behandle dette problem i det lange løb. Det er nok at få en ugentlig massage. Men vær sikker på at få den hos en specialist.

Det er måske dyrere. Fordelene vil dog kunne ses tydeligere fra første dag. Du kan også stole trygt på, at du kan fortælle din massøse, hvordan de kan være en del af din behandling.

Anbefalet læsning efter “7 midler til at kontrollere lupus”:

Det kan du spise, hvis du har en autoimmun sygdom

2. Olivenolie

Olivenolie indeholder store mængder omega 9. Denne form for fedt er ideel til at kontrollere eller mindske betændelse. Betændelse er et af symptomerne på lupus.

Olivenolie giver også en stor mængde plantenæringsstoffer. Disse beskytter ens krop fra virkningerne fra kroniske sygdomme.

Det eneste, du skal gøre, er at tilføje olivenolie til din daglige kost.

  • Du kan bruge det som en dressing til din salat. Du kan også bruge det til at stege i som alternativ til andre olier.
  • Udover at tilføje olivenolie til din kost bør du være sikker på at undgå sukker. Det kan hjælpe med at undgå, at ens lupus blusser op.

3. Æblecidereddike

Aeblecidereddike

Lupus kan mindske mængden af mavesyre, som ens krop producerer. Det er en af de sekundære effekter.

Forandringen kan blive mindsket med æblecidereddike.  Trods alt er æbledicereddike en af de bedste stimulanter for produktionen af mavesyre.

Det er vigtigt at finde en balance. Denne eddike giver desuden også glimrende udrensende egenskaber.

Du har en række muligheder for at inkludere æblecidereddike i din kost. Den første er som en dressing til din salat. Du kan også sylte flere forskellige slags fødevarer naturligt.

En anden god mulighed er at drikke et glas vand med æblecidereddike hver dag.

Ingredienser

  • 1 teskefuld æblecidereddike (10 ml)
  • 1 glas vand (200 ml)

Bland ingredienserne og drik et glas af denne drik hver morgen.

4. Basilikum

Denne plantebaserede behandling er blandt favoritterne til at behandle kroniske sygdomme. Når man taler om lupus, er basilikum en af de første ting, man burde overveje.

Denne krydderurte hjælper ens krop med at tilpasse sig til stress og enzymer, der er ude af balance. Det er takket være dets naturlige anti-inflammatoriske og antioksidante egenskaber.

Brug basilikum for at give dine retter mere smag. Nyd de sunde fordele, det giver dig på samme tid!

5. Probiotika

Noget af det vigtigste i kampen mod lupus er at bevare en sund mave.

Det er almindeligt for personer, som døjer med lupus, at mangle næringsstoffer. På grund af det er det meget vigtigt at være sikker på, at man optager de næringsstoffer, som man skal bruge.

Det er nyttigt at opbygge en base af sunde bakterier i ens tarme. Det kan forebygge noget betændelse. Det får cytokiner (proteiner, som regulerer cellulær funktion) til at sprede sig til hele kroppen.

6. Kokosolie

Det har mange fordele at tilføje kokosolie til ens kost. Blandt andet afbalancerer det ens immunforsvar, forbedrer ens fordøjelse, kontrollerer ens kolesteroltal og mindsker hyppigheden af gange, ens lupus blusser op.

En ting, man kan gøre, er at skifte imellem at bruge olivenolie og kokosolie.

Vi forstår, at vi alle er mere vant til at bruge olivenolie. Men det vil blot tage nogle få dage at vænne sig til smagen af kokosolie.

Læs også denne artikel efter “7 midler til at kontrollere lupus”:

Det skal du vide om den autoimmune lupus sygdom

7. Ingefær

Ingefaer til at kontrollere lupus

Ingefær bliver typisk spist af personer, som har smerte i leddene eller leddegigt. De samme kendetegn, som gør det godt for disse former for smerte, gør det godt mod lupus.

Et af de første og mest hyppige symptomer på lupus er hævelse og betændelse. Det er sat sammen med smerte i leddene.

At finde lindring fra denne smerte kan være det første skridt til at få en god livskvalitet tilbage.

Tag forbehold for at kontrollere lupus

Lupus er en meget farlig sygdom. På grund af det kræver det meget pleje og opmærksomhed fra en. Hvis man er blevet diagnosticeret, er det vigtigt, at man følger alle de anbefalinger, som lægen kommer med.

Derefter kan man anvende disse naturlige behandlinger til at bidrage til behandlingen. De bør også mindske ens symptomer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.