7 tegn på, at du er en fri sjæl

At være en fri sjæl, i modsætning til hvad mange måske tror, betyder ikke at pjække fra ansvar eller stræbe efter en slags skødesløs frihed. Det handler om at være tro mod dig selv. Er du en fri sjæl?
7 tegn på, at du er en fri sjæl

Sidste ændring: 03 december, 2018

En fri sjæl er en form for personlighed, der har nået en vis grad af modenhed og evne til at være uafhængig og selvsikker.

Det er ikke nemt at være en ægte fri sjæl.

Det kræver hårdt arbejde, og kan kun opnås hvis vi forstår at opfylde vores mest grundlæggende behov som beskrevet i Abraham Maslows hierarki af behov.

En fri sjæl er ikke én, som altid er alene og aldrig tager ansvar. Det er en almindelig fejlopfattelse.

En ægte fri sjæl besidder egenskaber, holdninger og måder at interagere med virkeligheden på, der gør dem bedre i stand til at møde livets modgang.

I dag snakker vi om, hvad der definerer en fri sjæl. Er det dig?

 

1. Du vælger, tænker og handler uden behov for anerkendelse

At komme til dette punkt i din personlige rejse, hvor du ikke behøver andres anerkendelse, er bestemt et stort skridt.

I løbet af en stor del af dit liv føler du ofte, at du skal valideres af samfundet. Først kommer dine forældre, derefter dine jævnaldrende, og senere dit arbejdsmiljø.

Det kan være svært at nå til det punkt, hvor du tør vise hvem du virkelig er og tale fra hjertet med oprigtighed.

Det er noget kun sande frie sjæle gør.

 

2. Du lever uden frygt og stoler på dig selv

Kvinde ansigt og en blomst

Eksperter inden for personlig udvikling og motivationspsykologi ved meget vel, at frygt dræber nye muligheder.

Når du begynder at se udfordringer som muligheder, og ikke lader dig stoppe af din frygt, vil du kunne opnå meget mere i livet.

Lykke er altid ensbetydende med fraværet af frygt. For at se frygten i øjnene er du nødt til at arbejde på din selvtillid og dit selvværd.

 

3. Du er en autentisk og modig

Oprigtighed definerer dig, men er også din autentiske søgen efter forståelse og viden.

Du tør være spontan, fordi du er ligeglad med, hvad folk siger eller hvad de vil tænke.

Autentiske individer er frie sjæle, fordi deres indre jeg ikke længere er censureret. De er i kontakt med deres sande essens og værdier og kan vise verden, hvordan de forstår livet.

 

 

4. Du ved, hvad der er værd at kæmpe for

Kvinde og sommerfugle

At være en fri sjæl, i modsætning til hvad mange måske tror, betyder ikke at undgå ansvar eller stræbe efter en slags skødesløs frihed. Det fungerer overhovedet ikke sådan.

Frie sjæle ved godt, hvad de kæmper for: For det de elsker, for hvad der udgør deres identitet, for lykke.

Resten er ligegyldigt.

 

5. Frie sjæle er følelsesmæssigt uafhængige

Følelsesmæssig afhængighed står desværre tit i vejen for personlig udvikling. Følsesmæssigt afhængige forhold er skadelige for din identitet, integritet og selvudfoldelse.

Frie sjæle ved, hvordan man elsker uden at være afhængig af andre. De elsker deres familie, venner og partner, men kan også stå på egne ben.

6. Du ved, hvordan man sætter pris på de små ting i livet

Kvinde der sidder i skraedderstilling

Frie sjæle holder ikke fast i ting, der hæmmer deres vækst eller kærlighed til livet.

Det betyder, at de er i stand til at prioritere hvad der er vigtigt for dem i livet. For mange frie sjæle er autentiske forhold, ægte følelser og smukke oplevelser meget vigtigere end materielle goder.

Gode følelser kommer fra de enkle hverdagsoplevelser. Det kan være en samtale, en tur på stranden, en date, en løbetur eller en udflugt. Det kan være følelsen af at gå barfodet eller kramme sit kæledyr.

Travle og bekymrede mennesker er ikke i stand til at sætte pris på disse slags daglige detaljer, som frie sjæle værdsætter.

 

7. Livet inspirerer dig, og din indstilling inspirerer andre

Mange spørger dig sikkert ofte, hvordan du formår altid at være så positiv.

“Du er altid glad! Du har altid tid til ting. Du får mig altid til at grine… hvordan gør du det? “

Du ved måske ikke, hvad du skal sige, fordi din livsfilosofi er noget, du er kommet frem til over tid.

Nogle gange kommer frie sjæle frem efter at have været holdt i fangenskab. Deres indstilling kan være et resultat af udfordringer, tid og hårdt tjent modenhed.

Frihed er en indstilling til livet. Det kræver hårdt arbejde, beslutsomhed og udholdenhed. Det kræver, at du måske må opgive nogle ting og prioritere hvad der er vigtigt.

Er du en fri sjæl?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Hovedbillederettigheder tilhører wikiHow.com


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.