8 ting socialt intelligente mennesker aldrig gør

25. november 2018
Mennesker med social intelligens ved, hvad de vil, og hvordan man opfører sig over for dem omkring en, så gensidig forståelse og relationer er så hjertelige som overhovedet muligt

Ægte social intelligens kommer fra den tillid og forståelse du har af dig selv, i det omfang, at du stadig kan have modne interaktioner med andre. I dette indlæg vil vi snakke om 8 ting socialt intelligente mennesker aldrig gør.

Der er visse ting, som socialt intelligente mennesker gør så godt, at de adskiller sig milevidt ud fra dem, der har irriterende vaner, som ofte generer andre.

Nedenfor vil vi tale om nogle af de mest karakteristiske træk ved disse mennesker. Du vil se at de er lette at anvende i dit daglige liv.

Socialt intelligente mennesker afbryder aldrig

Kinde og mand der stirrer hinanden i oejnene

Mennesker med social intelligens har som regel et stort konversationstalent. De føler ikke behov for at tale før andre eller afbryder dem.

De er simpelthen komfortable med at vente tålmodigt på, at det bliver deres tur til at tale. De er ikke ivrige efter at fremlægge deres synspunkt, fordi de er sikre i det, som de har at sige.

De ved, det er ikke nødvendigt at udtrykke deres mening til andre for at have værdi.

Læs også: Du er nødt til at være ydmyg for at være succesfuld

De fokuserer ikke altid på sig selv

Socialt intelligente mennesker kender deres betydning og arbejder på at fremme og forbedre sig.

De ved, at interpersonelle relationer har brug for tid og opmærksomhed. De skaber vaner og skikke med deres venner, partnere og familie, men også for sig selv.

De har evnen til at forstå, at de ikke er i midten af ​​verdenen uden at miste deres følelse af betydning. De er den slags mennesker, der er på din side, når du har brug for støtte, men du skal vide, hvordan man siger “nej”, når det er nødvendigt.

De dømmer ikke andre for at vise, at de har ret

Pige der stirrer paa anden pige

Et godt tegn på følelsesmæssig og intellektuel intelligens er at forstå de forskelle, der er på dig og andre.

Når du dømmer andre for at fremme dine personlige ideer eller meninger om noget, er alt hvad du opnår, at folk vil stoppe med at dele, hvad de mener med dig.

At være en mere åben og modtagelig person, er ideelt uden behov for at have samme mening som andre.

De forsøger ikke at ændre andres meninger

Dette er en stor egenskab hos socialt intelligente mennesker. Hvad andre føler, er som ordet indikerer – følelser. Det er derfor, det er vigtigt at tale til dem med respekt og tålmodighed.

Når du modent forstår andres meninger og kan udtrykke dine egne med respekt, så bliver de fleste situationer sundere, mere produktive og fredelige.

Du behøver ikke at få andre til at føle sig underlegne for at vise, at dine meninger også er vigtige.

De er rolige og ved, hvordan de skal bruge deres stemme

Den bedste måde at håndtere de problemer, du står over for i livet er med selvsikkerhed. Raseri og passiv aggression forklædt som påstande bringer normalt flere problemer end løsninger.

Socialt intelligente mennesker har selvtillid til at gøre, hvad de vil.

De ved, hvordan man lytter og deltager i en samtale med selvtillid og kender den rigtige måde at forholde sig til dem omkring dem.

De er mindre kritiske overfor andre

Ung kvinde med fugl tegnet

En masse mennesker kalder sig selv “asocial”, og har en tendens til konstant at kritisere dem omkring dem – selv dem selv.

Socialt intelligente mennesker  accepterer normalt dette, uanset hvad, så  alle har mange positive kvaliteter at byde på, ikke blot negative.

Folk, der ved, hvordan man forholder sig til andre finder det positive i deres egen adfærd samt andres.

Dette er fordi de har en højere grad af selvtillid og forsøger at få det bedste ud af enhver situation, de befinder sig i.

De over-analyserer ikke, hvordan andre interagerer

Tænke for meget over dine relationer vil holde dig fra at nyde dem. Det er derfor, det er så vigtigt, at du undgår forudfattede meninger om, hvordan dine relationer vil være sammen med andre.

Du bør også undgå at over-analysere hver eneste interaktion, når de nærmer sig sin slutning.

Du kan dog vende denne vane rundt, og i stedet for at fokusere på alle de mulige dårlige resultater, så kan du imødekomme disse interaktioner med en positiv attitude.

Du vil muligvis blive overrasket over, at dette virker selv med relationer, der ikke lykkedes.

De har et godt kropssprog

Kinde og mand der stirrer hinanden i oejnene

Når du befinder dig i en social situation, sender din kropsholdning en besked til andre.

Socialt intelligente mennesker sørger for budskabet deres krop sender er positivt.

Når du laver visuel kontakt og smiler til andre, viser du dem, at du er venlig, åben og ikke truende overhovedet. Hvis du står ret op, vil andre bemærke, at du er en sikker person.

Besøg denne artikel: En kvindes smukkeste kurve er hendes smil

De Påbegynder Interaktion i stedet for at vente

Vente på at andre skal kontakte dig og invitere dig til at gøre ting er spild af din tid. Socialt intelligente mennesker ved, at de sociale relationer er baseret på gensidig indsats.

Hvis du ønsker at vise andre, at du er vigtig for dem, skal du tage initiativ og gøre din del for at starte en interaktion. Du kan gøre dette sådan her:

  • Hold kontakten med telefonopkald eller SMS-beskeder.
  • Besøg dine venner.
  • Organiser en komsammen.

Selvom nogle mennesker er født med en mere udviklet social intelligens, så kan alle gøre den perfekt, hvis de giver den non opmærksomhed.

I sidste ende, handler det kun om at praktisere disse enkle vaner.