8 ukendte sundhedsfordele ved kanel

Kanel kan være meget effektiv for mennesker, der har diabetes, men tal altid med din læge, før du tilføjer det til din regelmæssige behandling eller ændrer den på nogen måde
8 ukendte sundhedsfordele ved kanel

Sidste ændring: 09 april, 2019

Kanel er en af de ældste krydderier i verdenen. Det stammer fra Sri Lanka og er udvundet fra træet Cinnamomum verum. Det er meget populært i hele verden takket være dets anvendelser i køkkenet og andre steder i hjemmet. I denne artikel får du 8 ukendte sundhedsfordele ved kanel.

I dag vil vi dele nogle af de mange sundhedsmæssige fordele ved kanel, der kan overraske dig.

8 fordele kanel har på dit helbred

 

De sundhedsmæssige fordele ved kanel er velkendte. Dens helbredende kraft kan bidrage til at afhjælpe mange forskellige lidelser, takket være nogle af dens aktive forbindelser (kanelaldehyd, cinnamyl acetat og kanel alkohol).

Det indeholder kraftige anti-inflammatoriske, antimikrobielle, antibakterielle, og antikoagulerende egenskaber, som kan anvendes i alternativ medicin til behandling af en lang række sygdomme.

Det er en glimrende kilde til polyfenoler, antioxidanter og mineraler, såsom mangan, calcium, jern, og kostfibre. Lad os lære mere om otte af dens vigtigste sundhedsmæssige fordele.

Læs også denne artikel efter “8 ukendte sundhedsfordele ved kanel”:

De skjulte fordele ved kanel

1. Behandling af type 2-diabetes

Dreng der faar taget blodproeve

Fordelene ved kanel til behandling af type 2-diabetes er velkendte. Når du spiser det på tom mave samt efter hvert måltid, hjælper det med at reducere niveauet af glukose i blodbanen.

Dette er muligt takket være dets indhold af cinnamtannin B1, som stimulerer insulinreceptorerne og inhiberer et enzym, der deaktiverer dem. Det gør det lettere for dine celler at udnytte glukose.

2. Forbedrer fordøjelsen

Nogle af forbindelserne i kanel, herunder jern, kostfibre og calcium, forbedrer den normale funktion af fordøjelsessystemet.

Galdesalte responderer til disse forbindelser og er fjernet fra kroppen. De kan være skadelige for din tyktarm, hvis de ikke er fordrevet fra din fordøjelseskanalen ordentligt.

Ud over det, kan kanel anvendes til at bekæmpe diarré, fordi det regulerer intestinale spasmer. Det kan også anvendes til behandling af irritabelt tarmsyndrom.

3. Stopper kvalme og opkastning

Kanel er fantastisk til at behandle kvalme og opkastning. Fordi det er naturligt, så kan gravide kvinder tage det for at bekæmpe den irriterende morgen sygdom i første trimester af graviditeten.

4. Influenza og luftvejssygdomme

Kvinde der er forkoelet

Dette krydderi er kendt for dets anvendelighed til behandling af forkølelse, influenza og andre luftvejssygdomme.

Bare ved at tilføje et par teskefulde af kanel til en te og ledsage det med frisk ingefær kan du hjælpe med at reducere din temperatur eller feber og stoppe din hoste.

Ud over det, kan den rige aroma løfte stemningen hos dem ramt af influenza.

De anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber i kanel garanterer dens effektivitet i forbindelse med at lindre almindelig forkølelse.

5. Beskytter mod hjertesygdomme

De anti-inflammatoriske egenskaber i kanel er meget effektive mod hjertesygdomme.

Det er også et godt valg, når det kommer til at beskytte dit hjerte og dine arterier, fordi det bidrager til at bekæmpe dårlige kolesterol niveauer, der kan med tiden føre til hjertekar-sygdomme og andre lignende symptomer.

De samme anti-inflammatoriske egenskaber hjælpe også med at helbrede betændt internt væv og reducerer din risiko for et hjerteanfald.

6. Stimulerer hjernefunktionen

Persons hjerne

Videnskaben har vist, at kanel bidrager til at stimulere hjernens funktion hos ældre voksne, det forbedrer opmærksomhed, genkendelse, hukommelse og visuelle hastigheds processer.

Duften af ​​kanel øger din kognitive funktion og hukommelse. Det er fantastisk til når du føler dig distraheret eller har en manglende koncentrationsevne. Ud over at dufte til dets rige og afslappende aroma, kan du også tilføje lidt til din kaffe.

Læs også denne artikel efter “8 ukendte sundhedsfordele ved kanel”:

Få goderne fra en kokosnød, ingefær og rødbedesmoothie

7. Et potent antikoagulerende middel

Kanel forhindrer blodpladerne i at klistre sammen mere end normalt. Det er derfor, det anbefales til kvinder, der har deres periode, da det kan reducere nogle af de menstruationssmerter og give beroligende lindring i løbet af denne tid.

8. Et kraftigt multivitamin

Blandt komponenterne i kanel er vitamin B1, vitamin C, jern, kalium, fosfor og calcium.

Selvom du kun har brug for at forbruge en lille mængde af dette krydderi, så giver det din krop en fremragende forsyning af vitaminer og mineraler, der er afgørende for din krops korrekte virken.

Hvor meget kanel har du brug for at indtage for at få disse fordele?

Kanel - ukendte sundhedsfordele ved kanel

Det anbefalede daglige indtag er mellem et og seks gram. Dette beløb kan variere baseret på din vægt, alder og sundhedstilstand.

For at drage fuld fordel af alle dens fordele, anbefales det at forbruge mellem to og fire gram (en halv til en hel teskefuld).

Det er ikke en god ide at selvmedicinere, så vi foreslår, at du taler med din læge, før du starter en kanel behandling.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rao, P. V., & Gan, S. H. (2014). Cinnamon: A multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2014/642942
  • Leach, M. J., & Kumar, S. (2012). Cinnamon for diabetes mellitus. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD007170.pub2
  • Ribeiro-Santos, R., Andrade, M., Madella, D., Martinazzo, A. P., de Aquino Garcia Moura, L., de Melo, N. R., & Sanches-Silva, A. (2017). Revisiting an ancient spice with medicinal purposes: Cinnamon. Trends in Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2017.02.011
  • Mirunalini, S., & Krishnaveni, M. (2011). Coumarin: A plant derived Polyphenol with wide Biomedical Applications. International Journal of PharmTech Research.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.